Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 21 June 2015

hari abah

Hari ini hari bapa...
hari untuk abah..
tapi, sebab manjanya aku..
maka hari-hari adalah hari abah...
hari menghargai abah...

dan pagi ini bercakap dengan abah...
tenang sahaja suara abah..
nanti nak dapat menantu...
dapat cucu..
rezeki abah...
itu sahaja yang mampu aku jawab...

dalam gelak suara abah..
susah nak mentafsir rasa..
lepas ni..
selesai dah part abah..
selesai tanggungjawab abah...
berkali-kali abah ulang...
dan sungguh..
andai aku faham sekalipun..
aku tetap buat-buat tak faham..

abah...
adik akan tetap jadi anak abah...
adik akan tetap bercerita dengan abah...
akan tetap menanti-nanti waktu nak balik jumpa abah..
sama seperti waktu adik kecik dulu menanti-nanti kepulangan abah...
adik tetap nak mengadu dengan abah...
dan adik tetap nak abah marahkan adik bila adik buat salah...
sebab adik tahu..
marah abah tu sebab sayang adik..
adik tetap nak abah pilihkan baju raya adik...
adik tetap nak abah tegur salah adik bila adik baca quran..

terima kasih abah..
untuk setiap perkara yang abah usahakan untuk adik...
untuk setiap kefahaman abah pada perangai adik..
untuk setiap nasihat..pesanan..layanan abah pada adik..
untuk setiap huluran tangan saat adik jatuh..
untuk setiap sokongan saat adik lemah.. untuk setiap air mata yang tak terlihat pada saat adik gembirakan abah..
untuk setiap doa yang tak pernah terputuskan...
terima kasih abah...
terima kasih..
adik sayang abah..
dan..
selamanya adik tetap anak abah.. insyaAllah..

Thursday, 11 June 2015

Gastrik ketika berpuasa? atasi dengan ESP

Bila puasa selalunya sesetengah orang akan mengalami masalah gastrik...yang tak pernah gastrik pun akan mengalami tanda-tanda gastrik...mungkin sebab perut belum biasa lagi nak berlapar siang hari...

Ramadhan tahun lepas saya mengalami gastrik selama 2 hari berturut-turut...penat bercampur sakit yang amat sangat sebab dah lama tak kena gastrik...masa tu esp saya kehabisan stok...tidak mahu gastrik berlarutan, cepat-cepat saya beli ESP dan mula consume hari ketiga dan sepanjang bulan puasa...

Alhamdulillah..dengan izin Allah...saya dapat meneruskan puasa pada hari ketiga tanpa sakit gastrik yang teruk(masih terasa lapar tetapi tidakla teruk seperti hari pertama dan kedua)... dan selepas itu, saya tak pernah skip esp untuk bersahur...sahur saya kadang-kadang esp dan kurma sahaja...namun, saya mampu bertahan sehingga waktu berbuka...

bagi kalian yang berminat nak dapatkan ESP dengan guide yang betul, boleh hubungi saya ye...

sempena promosi ESP shaklee untuk bulan max ini, awak yang beli ESP dengan saya, ada something special menanti anda taw...

hubungi saya::
nur maidah mazni
text/whatsapp:: 012 9532501

terima kasih semua...:)

Wednesday, 10 June 2015

Rahsia ESP yang sangat best

ofismate saya sejak ambik esp...suka datang dan tunjuk kuku dia...nampak lebih pinkish kuku dia..

memang nampak beza dengan kuku orang yang tak ambik esp nih...pucat dan nampak tak bermaya...yang ambik esp pinkish dan nampak lebih sihat...

kenapa ye...? haa...meh nak bagitahu rahsia esp ni...esp ni kan soya, sumber protein...so protein akan membantu perbaharui sel-sel kulit...jadi, bila sel kulit baru tumbuh dan mendapat bekalan protein yang cukup, nak dapatkan efek glowing, pinkish tu bukan mimpi lagi dah...confirm dapat lah...best kan...?? hii..

ok, bagi yang berminat nak cuba esp ni..boleh hubungi saya ye...satu tong esp ni boleh bertahan untuk sebulan setengah - 2 bulan taw...

cara pengambilan untuk dapatkan kesan terbaik...? saya akan guide anda ye...:)

nur maidah mazni
914371
eid.nurmaidah@gmail.com
text/whatsapp:: 012 9532501

terima kasih semua...:)

Thursday, 4 June 2015

random tentang supplement dan promosi shaklee

syok la pula rasa bila asyik share petua ni kan...dan lagi syok bila dapat gunakan vitamin shaklee yang setiap hari consume secara istiqamah tu sebagai masker dan natural remedy juga...

bila dah organik...tade masalah bila nak pelbagaikan cara penggunaan...dan andai awak semua tersalah cara pengambilan sekalipun, vitamin shaklee ni tak bagi efek negatif pun...cuma mungkin keberkesanan supplement itu kurang... sebab tu lah cara pengambilan supplement harus betul untuk dapatkan kesan yang optimum..

nanti saya akan share lagi tips dan petua menggunakan supplement shaklee...

awak yang belum pernah mencuba supplement shakkee dan teringin nak mencuba, boleh hubungi saya ye...

bulan ni promosi set kulit ye...siapa nak kulit cantik gebu gebas dan bebas cela tanpa parut boleh rebut peluang promosi bulan ni...jimat banyakkkk taw...

Nur Maidah
SID:: 914371
text/whatsapp:: 012 9532501
email:: eid.nurmaidah@gmail.com

Wednesday, 3 June 2015

petua merawat bibir mengelupas

Siapa yang pernah mengalami situasi ini...? 
~ tengah bercakap tetiba terasa bibir basah...sentuh bibir darah mengalir...sebab bibir dah mengelupas teruk...
~ tangan tak lekang dari bibir sebab nak tarik kulit yang mengelupas tu...
~ bila nak makan, nak buka mulut rasa tegang sangat kulit sekitar bibir... 
~ bila orang tegur yang awak nampak pucat sebab bibir nampak putih sedangkan sebenarnya bibir tu dah kering sangat sampai kulit bibir pun dah tak pink semulajadi...
~ pakai gincu pun cepat je hilang sebab bila kulit bibir mengelupas, kita tarik, terus hilang warna gincu...jenuhla nak tonyok lipstik 14 kali sehari sebab nak cover bibir mengelupas tu....

Awak yang pernah alami situasi ni mesti rasa tension kan...? setiap hari fikir macamana nak hilangkan masalah bibir kering dan mengelupas ni...air dah minum cukup...lip balm, lip gloss semua dah tonyoh...tapi tetap juga bibir kering... 


Tengok pun dah rasa sakit...apatah lagi kalau mengalami situasi ini..sanggup ke nak hadapi masalah ini hari-hari...? 

sebenarnya banyak je petua-petua semulajadi yang kita boleh amalkan untuk atasi bibir kering mengelupas ni..

1) Madu 
- Amalkan menyapu madu asli setiap hari pada bibir akan melembapkan bibir dan seterusnya mengelakkan bibir dari mengelupas. 

2) minyak almond 
- campurkan minyak almond dengan madu dan oleskan pada bibir. 

3) daun lidah buaya
- sapukan gel lidah buaya pada bibir secara rutin untuk mendapatkan kesan yang optimum 

4) kelopak bunga mawar
- basuh kelopak bunga ros, rendamkan bersama susu selama beberapa jam...hancurkan kelopak ros sehingga menjadi pes dan sapukan pada bibir sebanyak dua atau tiga kali sehari dan sebelum tidur...

ini antara petua-petua yang disarankan untuk merawat masalah bibir kering mengelupas dan masalah bibir kehitaman..bila baca petua ni kan, gigihnya nak amalkan...nak sedia bahan-bahan tu semua...mungkin pada permulaan semangat lagi...lepas tu, mungkin dah kelaut gamaknya semangat tu semua..hiii... Tapi, nak bibir bak merah delimaaa.....

sebab saya sendiri mengalami situasi ni..dan dek kerana kesuntukan masa, maka memang tak menyempat nak cari madu asli, nak cari daun lidah buaya, rendam kelopak ros semua tu...saya nak cara yang cepat dan tak rumit... 

Alhamdulillah, Allah ilhamkan saya untuk cuba satu petua ni pada diri sendiri dulu...dan setelah 2 3 kali mencuba, dan yakin nak kongsi dengan awak semua...maka, kat sini saya nak share cara yang paling mudah untuk mengurangkan masalah bibir kering mengelupas dan kehitaman ini... 

sebelum itu saya nak bagi sedikit info, punca yang menyebabkan bibir kering dan mengelupas ini bukan sahaja kerana faktor cuaca, dan kekurangan air dalam badan...Tetapi juga adalah disebabkan kurangnya Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B terutama asid folik dan riboflavin dan kurang zat besi. Haa..bila dah tahu punca terjadinya bibir mengelupas ini, maka kita dah tahu cara nak merawat. 

Selain mengamalkan pengambilan 3 jenis vitamin ini dengan konsisten dan air yang cukup, saya juga amalkan masker vitamin E ye pada bibir yang mengelupas tu...dan bila kulit bibir mengelupas teruk tu, bermasker satu malam, insyaAllah lepas tu kulit bibir kurang mengelupas dan nampak lebih lembap dan merah semulajadi. 

Ada certain cara yang saya amalkan untuk kekalkan momentum kelembapan dan kemerahan bibir semulajadi bila bermasker Vitamin E ni...nak tahu boleh hubungi saya yer...eksklusif saya nak share dengan awak semua yang mengalami masalah seperti saya ini.. 

oh ye..bagi anda yang berminat nak dapatkan vitamin E semulajadi shaklee yang kaya dengan selenium dan extract grape seed ini...boleh hubungi saya...bulan ini Vitamin E dan Vitamin C tengah harga promosi taw...boleh purchase dengan harga yang murah...



Beli 2 vitamin E atau Vitamin C akan dapat diskaun 5%..

beli 7 vitamin E atau Vitamin C, dengan harga 6 botol...dan anda akan qualify Free membership.


dan siapa yang mengambil peluang untuk mendaftar sebagai ahli shaklee RM80 seumur hidup tu...awak layak dapat sebotol Vitalea free daripada shaklee yang mengandungi 120 biji tablet dan cukup untuk consume selama 4 bulan...

percuma sebotol vitalea bagi anda yang berdaftar sebagai ahli shaklee...



Syokkan ada bibir pink semulajadi macam ini...? tanpa lipstik pun tetap pink dan cantik...
dah..jom kita buat masker vitamin E sekarang..hihi...awak yang belum ada Vitamin E shaklee, boleh hubungi saya untuk purchase...nanti saya share tips eksklusif nak dapatkan bibir cantik begini...hii... 

Hubungi saya, 
Nur Maidah 
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
email: eid.nurmaidah@gmail.com

Terima kasih semua...:)

Monday, 1 June 2015

Promosi Vitamin E dan vitamin C

Assalamualaikum... :)

Alhamdulillah..promo Jun untuk mereka yang nak cantik..nak hilangkan parut...nak hilangkan kulit kusam...nak elak sunburn teruk pada muka...nak kulit bebas tanpa cela...haha..kira nak kulit cantiklah senang...

promo best bulanni ialah vitamin C dan vitamin E...yeayyy...!!
untuk diri sendiri, 2 vitamin ni kira penyelamat taw sebenarnya...
kulit saya ni jenis kering...so bila ada 2 vitamin ni...agak-agak kulit kusam segala bagai tuh..kita buat masker lah... bangun pagi esok, kulit lebih lembut dan lembap..tade dah nak kering mengelupas tu...

haaa...lagi satu, nanti saya nak share macam mana dengan vitamin E anda bole dapat bibir mungil merah delima tanpa pakai lipstik pun...hiii..

so, siapa yang berminat nak dapatkan vitamin E dan vitamin C dengan harga promosi ni... boleh hubungi saya ye...

nur maidah
012 9532501