Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 31 May 2015

ostematrix - mengurangkan sakit gigi

Sakit gigi...dah 3 hari sakit gigi...berdenyut-denyut hah...malam nak tidur pun tak dapat sebab sakit sangat...kalau kat rumah dengan mak abah ni confirm menangis dah agaknya...hiii... 

nak dikutkan rasa sakit tu, dah habis ikhtiar taw nak buat ape...dah lama tade pain killer...sejak consume shaklee ni, pain killer pun dah tak kenal rupa camne...nasib baik sakit gigi ni time weekend...kalau tak, dok mc jelah kot...

pandang botol-botol shaklee yang bersusun kat rak..ternampak botol ostematrix...satu perkara terlintas dalam kepala...ostematrix kan kalsium...baik untuk tulang dan gigi...terus laju-laju telan 4 biji ostematrix, dengan harapan sakit berkurangan...dengan izin Allah...after ambik tu, cuba lelapkan mata...dalam sejam, rasa sakit beransur hilang...Alhamdulillah...dan malam tu boleh tidur dengan tenang dan mudah bangun pagi...sepanjang hari tu boleh buat kerja dengan baik...sehinggalah petang tu baru start rasa sakit balik...itu pun sekadar berdenyut biasa jelah...

lama jugakla kiranya kesan ostematrix ni kan...terlintas dalam hati yang mostly vitamin shaklee ni boleh berfungsi sebagai pain killer, tapi tak bahaya pun sebab ianya adalah vitamin dan organik...itu yang bila kita ambil time sakit...cuba kalau ambil waktu-waktu biasa, insyaAllah tubuh badan kita akan lebih sihat kan..:) 

so, sebab saya sangat positif dengan pengambilan supplement, dan dah terbukti yang ostematrix ni mampu mengurangkan sakit gigi...maka, saya nak kongsi kebaikan ostematrix ni... 





Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema,konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf,penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets.
  • Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.
  • Magnesium : Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.
  • Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc, boron, manganes, kuprum : Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Siapa yang patut mengambil Ostematrix Shaklee?

  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Wanita yang sudah mencapai usia 30 tahun keatas (jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 dan mengurang selepas itu ya)
  • Mereka yang kurang mengambil pemakanan yang sihat untuk kesihatan tulang contohnya mereka yang malas mengambil susu
  • Warga tua
  • Mereka yang merokok, minum alkohol atau penggemar minuman ringan. Kesemua ini mengganggu penyerapan kalsium yang diambil dari pemakanan harian
  • Pesakit sakit belakang, gigi rapuh dan tulang reput (yang ni saje highlightkan sebab nak bagitahu mungkin situasi saya tu adalah sebab dari gigi rapuh...)
  • Wanita yang mengalami PMS (Pre-menstrual Syndrome)

 semoga bermanfaat yer untuk semua...:) 
berminat nak cuba..? 
nur maidah 
text/whatsapp: 012 9532501