Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 1 February 2015

OSTEMATRIX SHAKLEE

Assalamualaikum wrt. wbt,

Bulan kedua untuk tahun 2015 sudah menyapa...masih berbaki + -  11 bulan lagi untuk hidup tahun 2015 ni...dan semestinya, pada awal-awal tahun 2015 ni, ramai yang telah menetapkan azam baru kan...? mungkin ada dikalangan kita yang menetapkan azam untuk kerja keras, berusaha meningkatkan kualiti dan taraf hidup, baik dari segi kewangan mahupun kesihatan...ye, kesihatan...juga salah satu faktor penting untuk kita bergerak terus untuk mencapai azam kita...

Bulan 4 ni, dah nak implement GST kan...? pada saat kita mula merasa semua barang keperluan mengalami kenaikan harga...jangan pula pada masa itu juga kesihatan kita mula menyusut. Jangan lupa, sakit tidak semestinya terlantar di katil-katil hospital ye..mengalami sakit-sakit sendi, sakit pinggang yang sekejap juga sudah memberi efek kepada kerja kita bukan..?

Kita terlalu mengejar keperluan hidup, tetapi lupa badan kita memerlukan nutrisi yang cukup untuk meneruskan keperluan hidup kita juga...Pernah tak awak semua ni mengalami masalah sakit-sakit sendi, berat sangat rasa badan bila nak bangun waktu pagi, sakit pinggang, migrain, sembelit, dan mengalami kekejangan pada kaki..?

Jika pernah mengalami simptom-simptom ini, anda mungkin mengalami masalah kekurangan kalsium dalam badan...dan bila sebut sahaja kalsium, mesti kita terlintas perlu minum susu kan..? eh, lecehnya nak bancuh susu waktu pagi dan sebelum tidur...nak kejar masa lagi...lepastu, rasa tak boleh nak lalu tekak pula susu tu...kan...?

Dan kita mula mencari option baru untuk mendapatkan kalsium yang cukup melalui supplement...Shaklee yang sudah mengungguli dunia vitamin selama lebih 54 tahun juga tidak ketinggalan untuk menyediakan supplement kalsium yang mencukupi dan memberi manfaat kepada penggunanya yang konsisten..jadi, tak perlu risau nak cari masa untuk bancuh susu lagi dah...hii...

Perbezaan shaklee: 

Kalsium yang isinya paling seimbang kada penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan viamin D, zinc, kuprum, manganese dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Yang wajib ada dalam supplement harian kita

 Manfaat Utama:: 

  • menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, emnguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat. 
  • memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis. 
  • Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. 
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan pengambilan 1000mg  kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil. 
  • Pengalkalian tubuh - kalsiuma dalah mineral alkalin, dan ianya memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi. 
Dengan kelebihan yang ada pada ostematrix shaklee ini, maka tidak hairanlah jika ostematrix ini merupakan salah satu item terlaris setiap bulan...sentiasa ada demand dari para pengguna shaklee....dan untuk bulan Februari ini, ada promosi best...beli 6 percuma 1 Ostematrix dan beli 2 dapat 5% diskaun... 

Nak dapatkan ostematrix anda dengan harga promosi ni, boleh hubungi eid ye... boleh text/whatsapp 012 9532501 ye.. guide eksklusif untuk customer eid sahaja ye...:)

Terima kasih semua...:)