Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 8 February 2015

NUtriWhite Shaklee: Belek muka sampai lebam :)

Sekarang ni bangun pagi suka sangat belek muka sendiri...Tengok kat mana ada jerawat...mana jerawat yang terbantut tak jadi tumbuh...kat mana parut yang dah pudar warna...gosok-gosok tepi hidung ada blackhead whitehead ke tidak...rasa-rasa kulit pipi sendiri..lembut hah...lepastu banding-bandingkan warna kulit seluruh muka...dah hampir sekata...yang kusam-kusam tu pun dah beransur hilang....eh, suka lah...hihi...ini baru penangan pencuci...belum lagi fullset nih..kalau guna fullset flawless gebu gebas lah kite....hihikss... 

Dah lama idamkan nak guna skincare yang satu ni...tapi sebab sebelum ni, saya mengalami kulit kering dan kusam...maka saya dahulukan set enfuselle... masa guna enfuselle tu, boleh rasa perubahan kulit tu...bila pakai compact powder, tak nampak dah kulit kering yang mengelupas tu...Formula terbaik enfuselle tu buat kulit saya lebih lembap...saya suka...:) 

Dan sekarang ni, selepas habis satu set..itupun saya pakai selama 8 bulan ye...jimat sangat sebab satu set yang saya beli dengan harga RM200++ tu bertahan untuk 8 bulan...lengkap pencuci, toner dan pelembap sekali...masa mula-mula nak beli, berkira sangat...kira pejam mata nak beli..tapi bila dapat result best...hah, RM200++ yang guna tu berbaloi sangat untuk 8 bulan...hihi... haa, sekarang ni, sebab kulit dah ok..saya dah start guna set nutriwhite shaklee pulak...khusus untuk kulit normal... 

Sebenarnya, testimoni kat atas tu, hanyalah efek dari salah satu produk sahaja taw..belum fullset lagi ye...saya start guna NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser...dah hampir 3 minggu...harus setiap hari nak belek muka sejak guna nuriwhite ni...Ini gara-gara terpengaruh dengan hasutan-hasutan ahli group lah ni...hihi...hasutan kearah kebaikan takpe...tak risau pun nak tukar-tukar produk skincare shaklee nih..dari enfuselle ke nutriwhite...sebabnya sudah diyakini bahawa setiap penghasilan produk tu organik...dan sebenarnya, bila kita tahu kulit kita...dapat kenal pasti apa perubahan yang kita alami bila kita tukar produk skincare...kita tak risau dah...janji setiap produk skincare yang kita ambil tu, kita tahu ianya organik...jujurnya, kulit muka saya ni alah ye pada chemical..setengah orang, after tukar pencuci muka, rilek je kulit..seminggu guna terus nampak gebu gebas...tapi saya tak...pernah beli dan cuba try fullset bebrapa jenis skincare yang mengandungi chemical...seawal 2 hari penggunaan, saya dapat rasa kulit saya kering yang amat, mengelupas, dan rasa tak selesa walaupun hanya guna pencuci...kuit sekitar bibir akan mula mengelupas, lagi parah, bila kena matahari muka start merah dan lepastu mengalami sunburn yang teruk...even dah stop pencuci tu, kena bertahan dengan healing crisis selama seminggu...gigih setiap malam sapu vitamin E sebab nak bagi elok kulit...tapi, dengan enfuselle dan nutriwhite ni, kulit saya tak alami masalah tu...Alhamdulillah...:) 

Saya share kisah pencuci je sebab sekarang ni saya hanya guna pencuci je dulu...InsyaAllah lepas ni, Nutriwhite Daytime Whitening Lotion akan menyusul masuk dalam list...perlahan-lahan lah ye kita cukupkan set...hihi...

Untuk korang yang belum tahu, sebenarnya NutriWhite ni bertindak dengan 5 cara... 

1) Menghalang 
~ Melindungi kulit anda dari kerosakan, gelap kesan dari sinar cahaya matahari dan UV. 

2) Berkurangan 
~ Rupa pigmentasi kulit, kulit gelap dan kusam akan semakin berkurangan. Kulit akan lebih cerah dan bercahaya dengan penggunaan yang berterusan.. 

3) Menyekat 
~ Rupa pigmen gelap dari sel-sel kuit asas daripada dipindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemuncuclan tompok-tompok hitam. 

4) Memperbaharui
~ Ia bertindak dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, mewujudkan ceah, kulit lebih bercahaya. 

5) Mencerah
~ Naungan daripada melanin yang sedia ada, yang membawa kepada wajah yang lebih rata dan warna kulit yang lebih cerah...


Dan untuk pencuci Nutriwhite..atau nama saintifiknya ialah...Gentle Deep Foaming Cleanser. Ia membantu membersihkan dan menyegarkan kulit, mempunyai kandungan rumpai laut yang membantu menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan, kandungan alga hijau yang menyahtoksin dan melembapkan, Strawberi Begonia yang mencerahkan dan mengimbangkan pigmen, serta sangat lembut dan menyegarkan. 

Nah...ini lah dia Cleanser NutriWhite Shaklee yang sednag hangat diperkatakan tu..kandungan 150g, dan besar gedabak okei...berbaloi dengan harga..lepas tu, nak guna dia tak leh over taw..picit sket je mampu menghasilkan buih yang banyak..cukup untuk seluruh muka termasuk leher sekali....lepas guna tu, nak fefeeeling retiss pun bole...hii...:)

Satu tiub ni bertahan untuk tempoh 6 bulan keatas ye...:) Jimat duit, tak payah da beli skincare setiap bulan..:) 

Ada yang berminat nak cuba tak...? Boeh hubungi saya yer...:) 

Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 

Terima Kasih semua...:)