Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Saturday, 28 February 2015

PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2015

[STICKY POST]

~ SCROLL KEBAWAH UNTUK NEW ENTRY ~ 
PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2015 
* promosi ini SAH sepanjang FEBRUARI 2015 sahaja ye.. 


6+1
1. Ostematrix.
2. Vita-Lea Adult.








Twin Pack
1. Ostematrix
2. Vitalea adult





3+1
1. Advance Joint Health.
2. Vita-Lea for Children.





Dengan Promosi Februari ini...maka, secara automatik se-set dibawah ini juga dapat dimiliki dengan HARGA PROMOSI..


1) Set ibu hamil
~ Vitamin C, Vitamin B Complex, Ostematrix, Omega Guard, Vitalea 

2) Set Ibu berpantang 
B complex, Vitamin C, Zinc Complex, ESP, ALfalfa, Vitalea, OStematrix

3) Set Weight Gain
B Complex, Meal Shake, Vitalea

4) Set anak Genius 
Chewable Vita C, Chewable Vitalea, Meal Shake, Omega Guard

5) Set Tenaga 
B Complex, Vitalea, ESP

6) Set sendi tulang
Omega Guard, Ostematrix, Advance Joint Health Tablet

7) Set Buasir 
Ostematrix, Omega Guard, Zinc

8) Set Migrain
Ostematrix, BComplex

Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)


Sunday, 22 February 2015

random

Perasaan paling gembira bila nak balik kampung... mohon sangat hari-hari yang dilalui tu cepat berlalu...

tapi, bila nak balik kl..tengah packing baju...masa kurang sejam dah tinggal nak naik bus...

sempat lagi bagitaw mak...malasnye nak balik kl...

nak je bangun pagi-pagi mak abah ada...
nak je pagi-pagi tu buat rutin cam biasa berbual ngan mak abah masa breakfast...pastuh pikir nak buat ape harini...nak lunch apa..
nak yang bangun pagi tu mak kejut ketuk-ketuk pintu bilik..sedangkan hakikatnye boleh je nak bangun sendiri...
nak yang bila tido petang tu bangun terus pegi cari mak ngan abah..mak ada...Abah ada kat dapur...

eh...realitinya...esok dah kerja...
melayan homesick..sambil menghadapi realiti...dan untuk kesekian kalinya...hati, mohon bertabah..

Thursday, 12 February 2015

Vita-Lea for Children: Pilihan terbaik ibu untuk anak hebat

Asyik cerita tentang supplement untuk wanita sahaja..anak-anak kita pun perlukan supplement jugak taw...ingat tak masa preggy, ramai lah ibu-ibu yang nak consume set preggy atau apa sahaja jenis supplement sebab nak anak lahir nanti sihat dan bebas penyakit...tapi, jangan lupa yer...keperluan nutrien anak-anak perlu dibekalkan secara berterusan sepanjang tempoh tumbesaran mereka taw...jangan pula bila anak tak selera nak makan, kita biarkan mereka ambik makanan yang dah sah-sah tidak elok untuk mereka...

Jadi, anda kat luar sana..ibu-ibu yang bijak...yang ada anak kecil, saya sarankan, pilihlah supplement yang terbaik untuk anda dan bersumberkan bahan organik supaya tumbesarannya tidak terganggu...dengan shaklee, segalanya adalah organik...:) setelah sekian lama, VitaLea for kids kini muncul kembali...khas untuk anak-anak kecil kita... 
 
 
Saje letak gambar besar gedabak ni..sebab nak suh mommy2 kat luar sana teringat-ingat nak beri vitalea for Children ini untuk anak-anak tersayang...hii..
 
 Apa KELEBIHAN VITALEA FOR KIDS dari SHAKLEE?

♥ Lengkap dengan 8 komponen vitamin B.
Vitamin B ni terdiri daripada 8 beradik iaitu B1, B2, B6, B12, FOLIC ACID, NIACIN, BIOTIN, PANTOTHENIC ACID. Kesemua komponen perlu hadir bersama untuk kesan yang optimum. Tetapi kebanyakan pengeluar tidak memasukkan beberapa komponen seperti biotin kerana harganya yang terlalu mahal. Ini menyebabkan kesannya tidak optimum.

♥ Mengandungi vitamin dan mineral dalam satu tablet!

♥ Rasa anggur yang enak, tidak mengandungi pewarna, pemanis dan pengawet tiruan.

♥ Diperasakan dengan xylitol yang membantu mengelakkan kaviti.

♥ Mudah dikunyah!
 
 
Kanak-kanak yang perlukan Vitalea for Children::
*  Yang kurang selera makan
* Yang suka makan junkfood
* Yang kurang makan makanan berkhasiat
* Yang Kurang minum susu
* Yang tak suka makan sayur 
* Yang selalu jatuh sakit 
* Yang kurang aktif
 
 
Adakah anak anda tergolong dalam senarai diatas...? atau mungkin tidak tergolong dalam senarai tetapi anda sangat mementingkan keperluan nutrisi yang mencukupi untuk anak anda...jadi, VitaLea for children adalah yang terbaik untuk anak anda...:)
Yang kurang selera makan - Yang suka makan junk food - Untuk tingkatkan system imun - Yang kurang makan makanan berkhasiat - Yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan) - Yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka) - Yang selalu jatuh sakit - Yang kurang aktif

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwinYa
 
 
Ingat tak yang bulan lepas, shaklee dah buat promosi Vitalea for kids ni...bulan ni ada promosi lagi taw...jadi, bulan ni boleh topup stok lagi untuk anak-anak ye...:) 


Beli 3 Vita-Lea for childrenn, dapat percuma 1...beli 6 dapat percuma 2...jimat banyak kan...? 
 
Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
 
 
Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)
>> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivita

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Wednesday, 11 February 2015

testimoni sendiri : alfalfa dan vitamin C

Apa yang seronoknya consume supplement shaklee nih...? banyak-banyak consume ni tade efek pada badan kita ke...?

Hanya orang yang dah amalkan pengambilan supplement secara konsisten sahaja yang tahu seronok ke tidak consume supplement nih...dan untuk shaklee, memang saya tiada keraguan sebab segalanya adalah organik...dan selain itu, saya memang dah tak consume mana-mana ubat yang diberikan oleh doktor Klinik atau hospital...

Sekarang ini, pergi klinik semata-mata untuk dapatkan MC sahaja...ubat yang doktor bagi memang saya tak pernah ambil pun...panadol, dah lama tinggal...cara nak cure sakit yang saya alami tu, saya lebihkan dos supplement saya sahaja...nak lebihkan dos banyak mana, perlu rujuk SID anda ye..

Akhir bulan Januari, saya mengalami sakit mata...dalam 2 hari berturut saya dah mula rasa mata saya senak dan berpasir...tangan memang tak reti dok diam, terus gosok-gosok mata...Mengadap PC kat ofis buat mata saya cepat penat...lupa sebenarnya, sendiri memang ada rabun silau..tapi tade la teruk sangat pun...cuma lately, mata macam tak boleh tolerate direct cahaya...terus rasa senak dan perit...mungkin sebab keluar rumah pagi-pagi subuh, balik maghrib kot...terdedah dengan cahaya masa keluar beli lunch..itu jelah...

Dan satu pagi tu, saya tersedar jam 3 pagi...sebab mata gatal yang amat...tangan laju je gosok-gosok mata...bangun subuh pagi tu, dah rasa mata lain...tengok cermin...mata dah merah teruk...dan bengkak sampai 2 lapis kat bawah kelopak mata tu...terus laju-laju masak air dan tuam dengan air panas untuk surutkan bengkak...bila pergi klinik, doktor sahkan saya sakit mata konjunktivitis tu dan pakej sekali resdung...alergik habuk...hah, ambik...doktor bagi ubat titis pada mata untuk surutkan bengkak, dan berfungsi sebagai antibiotik sekali, ubat alergi dan panadol seperti biasa... 

Balik rumah, apa yang saya buat ialah...saya telan alfalfa...minum air suam banyak-banyak dan rehat...lepas tu, dalam sejam lebih kurang, saya bersin dan mula rasa berair hidung...dalam tekak tak selesa...so, pergi mandi dan clearkan segala bendasing yang wujud dalam hidung ngan tekak ni...lepas tu, lega...puas hati...sebab rasa gatal-gatal dah hilang...bengkak dah makin berkurang....lepas tu, saya consume pula vitamin C...air putih memang saya consume sampai 3 liter... ubat yang doktor bagi..? memang tak ambik langsung....Alhamdulillah...esoknya dah boleh pergi kerja...

oh ye, untuk awak yang tak tahu...Alfalfa, B complex dan Vitamin C adalah set resdung ye...3 supplement ni saya amalkan berterusan sampai sekarang....resdung saya tak teruk macam dulu dah sebab sekarang dah mampu nak makan udang, sotong segala tu...habuk sket-sket pun dah boleh redah da...cuma kengkadang, bila saya tak cukup air, atau terdedah pada pencemaran yang keterlaluan, situasi seperti kat atas tu akan muncul...tapi, dah tak risau lah sebab saya dah tahu apa yang perlu buat bila alami situasi ini kan....

Awak yang mengalami masalah seperti saya....dan sampai sekarang masih berpantang segala makanan dan seafood tu...yang pagi-pagi bangun bersin, hidung penuh je...dalam tekak rasa tak selesa, gatal...blow hidung pun tetap rasa ada bendasing jugak...saya sarankan awak, cuba consume shaklee ini...kita yang rasa tak selesa, apatah lagi orang sekeliling kita kan...

Awak yang nak dapatkan guide yang terbaik untuk kurangkan masalah resdung ini, boleh hubungi saya yer...saya guide awak semua ikut pengalaman saya sendiri...saya juga akan share macam mana nak menghadapi healing crisis sepanjang pengambilan set resdung ini...



Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)

Tuesday, 10 February 2015

Mana nak dapat 12 Vitamin dan 7 Mineral dalam satu supplement..?


Entri sebelum ini, saya ada ceritakan tentang Multivitamin Shaklee iaitu Vitalea yang mengandungi 12 Vitamin dan 7 mineral penting dalam satu supplement sahaja. 

Jadi, untuk entri kali ini, saya nak share pula tentang fakta nutrisi dalam VitaLea ni...sebab bulan ni adalah promosi VitaLea, saya rasa rugi sangat jika customer kesayangan saya tak grab VitaLea ini yang telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI -VITAMIN di Public Interest pada tahun 2000. 



Dan, sebelum teruja nak membeli VitaLea ini, sebab harga dah murahhhh sangat, saya mohon kalian teruja dulu dengan kebaikan dan kandungan vitamin yang ada dalam VitaLea ni...:)

Dalam setiap satu tablet vitalea ini mengandungi 7 mineral dan 12 vitamin keperluan tubuh yang mempunyai fungsi tersendiri.

1) Vitamin A
* Baik untuk kesihatan mata, kulit, anti oksida, melawan kanser, mencegah rabun malam, membantu tumbesaran, menguatan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
2) Vitamin D
* Perkasa kepada tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

3) Vitamin E
* Anti oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

4) Vitamin C
* Anti-oksida, melawan kanser, marangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah

5) Asid folik
* Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser servik, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut dan kesihatan kulit.

6) Vitamin B1
* Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

7) Vitamin B2
* Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan

8) Vitamin B3
* Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untk perut dan usus

9) Vitamin B6
* Metabolisme protin, baiki otot, senggugut, penenang, mengelakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia

10)  Vitamin B12
* Membantu tumbesaran fetus kanak-kanak, membantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetes, rabun

11) Biotin
* Membantu B komplek untuk berfngsi dengan lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit

12) Vitamin B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka

13) Kalsium
* Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, emncegah osteporosi/penyakit tulang lembut.

14) Fosforus
* Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis, aneroksia,

15) Iodin
* Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, meningkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinabungan tisu-tisu, kekuatan fizikal dan mengawal berat badan

16) Zat besi

* Membentuk hemoglobin, meredakan kesakitan akibat PMS (Senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan dan anemia

17) Magnesium

* Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pingang, hati dan masalah penghadaman

18) Copper
* Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan.

19) Zink
* Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman mata

So, jangan tunggu lagi dah...hubungi saya sekarang untuk dapatkan multivitamin terbaik ini...promosi harga kasih sayang sepanjang Februari ye...:)

Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 

Monday, 9 February 2015

VitaLea Shaklee: Saya nak consume satu jenis supplement sahaja

Ada orang tanya saya...ada tak supplement yang tak perlu ambil banyak-banyak sebab dia bukan jenis yang konsisten dengan pengambilan supplement...Tapi, ada kesedaran pentingnya pengambilan supplement untuk masa sekarang buat dia nak juga ambil supplement, tapi prefer pada satu jenis sahaja..

Biasanya, untuk situasi begini, saya suka suggest Energizing Soy Protein (ESP), tetapi bagi mereka yang tidak menggemari soya...mempunyai kekangan masa untuk shake segala...maka, Vitalea lah jawapannya...Multivitamin terbaik yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimna disarankan RDA. 

Tablet vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia merupakan multi-vitamin yang paling pantas didunia  terlarut dalam air dan tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Manfaat utama Vitalea

~ Penambahan tenaga segera 
Memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

~ Pelengkap Nutrisi
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

~ Keupayaan sistem reproduktif
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang membesar

~ Metabolisme
Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.

~ Elemen penting pada sel tubuh 
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, embantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon seta menjaga kesihatan tirod.

~ Melindungi organ 
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.




Khas untuk Februari sahaja: Beli 6 Vitalea Percuma 1



Atau boleh dapatkan 2 botol vitalea dan layak untuk diskaun 5%


Jadi, bagi anda yang berminat untuk mendapatkan manfaat 12 vitamin dan 7 mineral penting dalam satu supplement... Bulan Februari ini adalah bulan terbaik untuk anda... Boleh dapatkan 6 Vitalea dan dapat percuma 1 botol, atau boleh beli 2 Vitalea dan anda layak untuk dapat diskaun 5%....

Nak harga promosi penuh kasih sayang ni tak...? boleh hubungi eid ye...InsyaAllah yang terbaik hanya untuk customer saya...

Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 


Terima Kasih semua.. :)

Nota:
~ Ostematrix juga termasuk promo bulan Februari ye...tunggu info tentang ostematrix pula ye..hanya di blog ini...:) 

Sunday, 8 February 2015

NUtriWhite Shaklee: Belek muka sampai lebam :)

Sekarang ni bangun pagi suka sangat belek muka sendiri...Tengok kat mana ada jerawat...mana jerawat yang terbantut tak jadi tumbuh...kat mana parut yang dah pudar warna...gosok-gosok tepi hidung ada blackhead whitehead ke tidak...rasa-rasa kulit pipi sendiri..lembut hah...lepastu banding-bandingkan warna kulit seluruh muka...dah hampir sekata...yang kusam-kusam tu pun dah beransur hilang....eh, suka lah...hihi...ini baru penangan pencuci...belum lagi fullset nih..kalau guna fullset flawless gebu gebas lah kite....hihikss... 

Dah lama idamkan nak guna skincare yang satu ni...tapi sebab sebelum ni, saya mengalami kulit kering dan kusam...maka saya dahulukan set enfuselle... masa guna enfuselle tu, boleh rasa perubahan kulit tu...bila pakai compact powder, tak nampak dah kulit kering yang mengelupas tu...Formula terbaik enfuselle tu buat kulit saya lebih lembap...saya suka...:) 

Dan sekarang ni, selepas habis satu set..itupun saya pakai selama 8 bulan ye...jimat sangat sebab satu set yang saya beli dengan harga RM200++ tu bertahan untuk 8 bulan...lengkap pencuci, toner dan pelembap sekali...masa mula-mula nak beli, berkira sangat...kira pejam mata nak beli..tapi bila dapat result best...hah, RM200++ yang guna tu berbaloi sangat untuk 8 bulan...hihi... haa, sekarang ni, sebab kulit dah ok..saya dah start guna set nutriwhite shaklee pulak...khusus untuk kulit normal... 

Sebenarnya, testimoni kat atas tu, hanyalah efek dari salah satu produk sahaja taw..belum fullset lagi ye...saya start guna NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser...dah hampir 3 minggu...harus setiap hari nak belek muka sejak guna nuriwhite ni...Ini gara-gara terpengaruh dengan hasutan-hasutan ahli group lah ni...hihi...hasutan kearah kebaikan takpe...tak risau pun nak tukar-tukar produk skincare shaklee nih..dari enfuselle ke nutriwhite...sebabnya sudah diyakini bahawa setiap penghasilan produk tu organik...dan sebenarnya, bila kita tahu kulit kita...dapat kenal pasti apa perubahan yang kita alami bila kita tukar produk skincare...kita tak risau dah...janji setiap produk skincare yang kita ambil tu, kita tahu ianya organik...jujurnya, kulit muka saya ni alah ye pada chemical..setengah orang, after tukar pencuci muka, rilek je kulit..seminggu guna terus nampak gebu gebas...tapi saya tak...pernah beli dan cuba try fullset bebrapa jenis skincare yang mengandungi chemical...seawal 2 hari penggunaan, saya dapat rasa kulit saya kering yang amat, mengelupas, dan rasa tak selesa walaupun hanya guna pencuci...kuit sekitar bibir akan mula mengelupas, lagi parah, bila kena matahari muka start merah dan lepastu mengalami sunburn yang teruk...even dah stop pencuci tu, kena bertahan dengan healing crisis selama seminggu...gigih setiap malam sapu vitamin E sebab nak bagi elok kulit...tapi, dengan enfuselle dan nutriwhite ni, kulit saya tak alami masalah tu...Alhamdulillah...:) 

Saya share kisah pencuci je sebab sekarang ni saya hanya guna pencuci je dulu...InsyaAllah lepas ni, Nutriwhite Daytime Whitening Lotion akan menyusul masuk dalam list...perlahan-lahan lah ye kita cukupkan set...hihi...

Untuk korang yang belum tahu, sebenarnya NutriWhite ni bertindak dengan 5 cara... 

1) Menghalang 
~ Melindungi kulit anda dari kerosakan, gelap kesan dari sinar cahaya matahari dan UV. 

2) Berkurangan 
~ Rupa pigmentasi kulit, kulit gelap dan kusam akan semakin berkurangan. Kulit akan lebih cerah dan bercahaya dengan penggunaan yang berterusan.. 

3) Menyekat 
~ Rupa pigmen gelap dari sel-sel kuit asas daripada dipindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemuncuclan tompok-tompok hitam. 

4) Memperbaharui
~ Ia bertindak dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, mewujudkan ceah, kulit lebih bercahaya. 

5) Mencerah
~ Naungan daripada melanin yang sedia ada, yang membawa kepada wajah yang lebih rata dan warna kulit yang lebih cerah...


Dan untuk pencuci Nutriwhite..atau nama saintifiknya ialah...Gentle Deep Foaming Cleanser. Ia membantu membersihkan dan menyegarkan kulit, mempunyai kandungan rumpai laut yang membantu menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan, kandungan alga hijau yang menyahtoksin dan melembapkan, Strawberi Begonia yang mencerahkan dan mengimbangkan pigmen, serta sangat lembut dan menyegarkan. 

Nah...ini lah dia Cleanser NutriWhite Shaklee yang sednag hangat diperkatakan tu..kandungan 150g, dan besar gedabak okei...berbaloi dengan harga..lepas tu, nak guna dia tak leh over taw..picit sket je mampu menghasilkan buih yang banyak..cukup untuk seluruh muka termasuk leher sekali....lepas guna tu, nak fefeeeling retiss pun bole...hii...:)

Satu tiub ni bertahan untuk tempoh 6 bulan keatas ye...:) Jimat duit, tak payah da beli skincare setiap bulan..:) 

Ada yang berminat nak cuba tak...? Boeh hubungi saya yer...:) 

Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 

Terima Kasih semua...:)

Sunday, 1 February 2015

OSTEMATRIX SHAKLEE

Assalamualaikum wrt. wbt,

Bulan kedua untuk tahun 2015 sudah menyapa...masih berbaki + -  11 bulan lagi untuk hidup tahun 2015 ni...dan semestinya, pada awal-awal tahun 2015 ni, ramai yang telah menetapkan azam baru kan...? mungkin ada dikalangan kita yang menetapkan azam untuk kerja keras, berusaha meningkatkan kualiti dan taraf hidup, baik dari segi kewangan mahupun kesihatan...ye, kesihatan...juga salah satu faktor penting untuk kita bergerak terus untuk mencapai azam kita...

Bulan 4 ni, dah nak implement GST kan...? pada saat kita mula merasa semua barang keperluan mengalami kenaikan harga...jangan pula pada masa itu juga kesihatan kita mula menyusut. Jangan lupa, sakit tidak semestinya terlantar di katil-katil hospital ye..mengalami sakit-sakit sendi, sakit pinggang yang sekejap juga sudah memberi efek kepada kerja kita bukan..?

Kita terlalu mengejar keperluan hidup, tetapi lupa badan kita memerlukan nutrisi yang cukup untuk meneruskan keperluan hidup kita juga...Pernah tak awak semua ni mengalami masalah sakit-sakit sendi, berat sangat rasa badan bila nak bangun waktu pagi, sakit pinggang, migrain, sembelit, dan mengalami kekejangan pada kaki..?

Jika pernah mengalami simptom-simptom ini, anda mungkin mengalami masalah kekurangan kalsium dalam badan...dan bila sebut sahaja kalsium, mesti kita terlintas perlu minum susu kan..? eh, lecehnya nak bancuh susu waktu pagi dan sebelum tidur...nak kejar masa lagi...lepastu, rasa tak boleh nak lalu tekak pula susu tu...kan...?

Dan kita mula mencari option baru untuk mendapatkan kalsium yang cukup melalui supplement...Shaklee yang sudah mengungguli dunia vitamin selama lebih 54 tahun juga tidak ketinggalan untuk menyediakan supplement kalsium yang mencukupi dan memberi manfaat kepada penggunanya yang konsisten..jadi, tak perlu risau nak cari masa untuk bancuh susu lagi dah...hii...

Perbezaan shaklee: 

Kalsium yang isinya paling seimbang kada penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan viamin D, zinc, kuprum, manganese dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Yang wajib ada dalam supplement harian kita

 Manfaat Utama:: 

  • menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, emnguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat. 
  • memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis. 
  • Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. 
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan pengambilan 1000mg  kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil. 
  • Pengalkalian tubuh - kalsiuma dalah mineral alkalin, dan ianya memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi. 
Dengan kelebihan yang ada pada ostematrix shaklee ini, maka tidak hairanlah jika ostematrix ini merupakan salah satu item terlaris setiap bulan...sentiasa ada demand dari para pengguna shaklee....dan untuk bulan Februari ini, ada promosi best...beli 6 percuma 1 Ostematrix dan beli 2 dapat 5% diskaun... 

Nak dapatkan ostematrix anda dengan harga promosi ni, boleh hubungi eid ye... boleh text/whatsapp 012 9532501 ye.. guide eksklusif untuk customer eid sahaja ye...:)

Terima kasih semua...:)