Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 21 June 2015

hari abah

Hari ini hari bapa...
hari untuk abah..
tapi, sebab manjanya aku..
maka hari-hari adalah hari abah...
hari menghargai abah...

dan pagi ini bercakap dengan abah...
tenang sahaja suara abah..
nanti nak dapat menantu...
dapat cucu..
rezeki abah...
itu sahaja yang mampu aku jawab...

dalam gelak suara abah..
susah nak mentafsir rasa..
lepas ni..
selesai dah part abah..
selesai tanggungjawab abah...
berkali-kali abah ulang...
dan sungguh..
andai aku faham sekalipun..
aku tetap buat-buat tak faham..

abah...
adik akan tetap jadi anak abah...
adik akan tetap bercerita dengan abah...
akan tetap menanti-nanti waktu nak balik jumpa abah..
sama seperti waktu adik kecik dulu menanti-nanti kepulangan abah...
adik tetap nak mengadu dengan abah...
dan adik tetap nak abah marahkan adik bila adik buat salah...
sebab adik tahu..
marah abah tu sebab sayang adik..
adik tetap nak abah pilihkan baju raya adik...
adik tetap nak abah tegur salah adik bila adik baca quran..

terima kasih abah..
untuk setiap perkara yang abah usahakan untuk adik...
untuk setiap kefahaman abah pada perangai adik..
untuk setiap nasihat..pesanan..layanan abah pada adik..
untuk setiap huluran tangan saat adik jatuh..
untuk setiap sokongan saat adik lemah.. untuk setiap air mata yang tak terlihat pada saat adik gembirakan abah..
untuk setiap doa yang tak pernah terputuskan...
terima kasih abah...
terima kasih..
adik sayang abah..
dan..
selamanya adik tetap anak abah.. insyaAllah..

Thursday, 11 June 2015

Gastrik ketika berpuasa? atasi dengan ESP

Bila puasa selalunya sesetengah orang akan mengalami masalah gastrik...yang tak pernah gastrik pun akan mengalami tanda-tanda gastrik...mungkin sebab perut belum biasa lagi nak berlapar siang hari...

Ramadhan tahun lepas saya mengalami gastrik selama 2 hari berturut-turut...penat bercampur sakit yang amat sangat sebab dah lama tak kena gastrik...masa tu esp saya kehabisan stok...tidak mahu gastrik berlarutan, cepat-cepat saya beli ESP dan mula consume hari ketiga dan sepanjang bulan puasa...

Alhamdulillah..dengan izin Allah...saya dapat meneruskan puasa pada hari ketiga tanpa sakit gastrik yang teruk(masih terasa lapar tetapi tidakla teruk seperti hari pertama dan kedua)... dan selepas itu, saya tak pernah skip esp untuk bersahur...sahur saya kadang-kadang esp dan kurma sahaja...namun, saya mampu bertahan sehingga waktu berbuka...

bagi kalian yang berminat nak dapatkan ESP dengan guide yang betul, boleh hubungi saya ye...

sempena promosi ESP shaklee untuk bulan max ini, awak yang beli ESP dengan saya, ada something special menanti anda taw...

hubungi saya::
nur maidah mazni
text/whatsapp:: 012 9532501

terima kasih semua...:)

Wednesday, 10 June 2015

Rahsia ESP yang sangat best

ofismate saya sejak ambik esp...suka datang dan tunjuk kuku dia...nampak lebih pinkish kuku dia..

memang nampak beza dengan kuku orang yang tak ambik esp nih...pucat dan nampak tak bermaya...yang ambik esp pinkish dan nampak lebih sihat...

kenapa ye...? haa...meh nak bagitahu rahsia esp ni...esp ni kan soya, sumber protein...so protein akan membantu perbaharui sel-sel kulit...jadi, bila sel kulit baru tumbuh dan mendapat bekalan protein yang cukup, nak dapatkan efek glowing, pinkish tu bukan mimpi lagi dah...confirm dapat lah...best kan...?? hii..

ok, bagi yang berminat nak cuba esp ni..boleh hubungi saya ye...satu tong esp ni boleh bertahan untuk sebulan setengah - 2 bulan taw...

cara pengambilan untuk dapatkan kesan terbaik...? saya akan guide anda ye...:)

nur maidah mazni
914371
eid.nurmaidah@gmail.com
text/whatsapp:: 012 9532501

terima kasih semua...:)

Thursday, 4 June 2015

random tentang supplement dan promosi shaklee

syok la pula rasa bila asyik share petua ni kan...dan lagi syok bila dapat gunakan vitamin shaklee yang setiap hari consume secara istiqamah tu sebagai masker dan natural remedy juga...

bila dah organik...tade masalah bila nak pelbagaikan cara penggunaan...dan andai awak semua tersalah cara pengambilan sekalipun, vitamin shaklee ni tak bagi efek negatif pun...cuma mungkin keberkesanan supplement itu kurang... sebab tu lah cara pengambilan supplement harus betul untuk dapatkan kesan yang optimum..

nanti saya akan share lagi tips dan petua menggunakan supplement shaklee...

awak yang belum pernah mencuba supplement shakkee dan teringin nak mencuba, boleh hubungi saya ye...

bulan ni promosi set kulit ye...siapa nak kulit cantik gebu gebas dan bebas cela tanpa parut boleh rebut peluang promosi bulan ni...jimat banyakkkk taw...

Nur Maidah
SID:: 914371
text/whatsapp:: 012 9532501
email:: eid.nurmaidah@gmail.com

Wednesday, 3 June 2015

petua merawat bibir mengelupas

Siapa yang pernah mengalami situasi ini...? 
~ tengah bercakap tetiba terasa bibir basah...sentuh bibir darah mengalir...sebab bibir dah mengelupas teruk...
~ tangan tak lekang dari bibir sebab nak tarik kulit yang mengelupas tu...
~ bila nak makan, nak buka mulut rasa tegang sangat kulit sekitar bibir... 
~ bila orang tegur yang awak nampak pucat sebab bibir nampak putih sedangkan sebenarnya bibir tu dah kering sangat sampai kulit bibir pun dah tak pink semulajadi...
~ pakai gincu pun cepat je hilang sebab bila kulit bibir mengelupas, kita tarik, terus hilang warna gincu...jenuhla nak tonyok lipstik 14 kali sehari sebab nak cover bibir mengelupas tu....

Awak yang pernah alami situasi ni mesti rasa tension kan...? setiap hari fikir macamana nak hilangkan masalah bibir kering dan mengelupas ni...air dah minum cukup...lip balm, lip gloss semua dah tonyoh...tapi tetap juga bibir kering... 


Tengok pun dah rasa sakit...apatah lagi kalau mengalami situasi ini..sanggup ke nak hadapi masalah ini hari-hari...? 

sebenarnya banyak je petua-petua semulajadi yang kita boleh amalkan untuk atasi bibir kering mengelupas ni..

1) Madu 
- Amalkan menyapu madu asli setiap hari pada bibir akan melembapkan bibir dan seterusnya mengelakkan bibir dari mengelupas. 

2) minyak almond 
- campurkan minyak almond dengan madu dan oleskan pada bibir. 

3) daun lidah buaya
- sapukan gel lidah buaya pada bibir secara rutin untuk mendapatkan kesan yang optimum 

4) kelopak bunga mawar
- basuh kelopak bunga ros, rendamkan bersama susu selama beberapa jam...hancurkan kelopak ros sehingga menjadi pes dan sapukan pada bibir sebanyak dua atau tiga kali sehari dan sebelum tidur...

ini antara petua-petua yang disarankan untuk merawat masalah bibir kering mengelupas dan masalah bibir kehitaman..bila baca petua ni kan, gigihnya nak amalkan...nak sedia bahan-bahan tu semua...mungkin pada permulaan semangat lagi...lepas tu, mungkin dah kelaut gamaknya semangat tu semua..hiii... Tapi, nak bibir bak merah delimaaa.....

sebab saya sendiri mengalami situasi ni..dan dek kerana kesuntukan masa, maka memang tak menyempat nak cari madu asli, nak cari daun lidah buaya, rendam kelopak ros semua tu...saya nak cara yang cepat dan tak rumit... 

Alhamdulillah, Allah ilhamkan saya untuk cuba satu petua ni pada diri sendiri dulu...dan setelah 2 3 kali mencuba, dan yakin nak kongsi dengan awak semua...maka, kat sini saya nak share cara yang paling mudah untuk mengurangkan masalah bibir kering mengelupas dan kehitaman ini... 

sebelum itu saya nak bagi sedikit info, punca yang menyebabkan bibir kering dan mengelupas ini bukan sahaja kerana faktor cuaca, dan kekurangan air dalam badan...Tetapi juga adalah disebabkan kurangnya Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B terutama asid folik dan riboflavin dan kurang zat besi. Haa..bila dah tahu punca terjadinya bibir mengelupas ini, maka kita dah tahu cara nak merawat. 

Selain mengamalkan pengambilan 3 jenis vitamin ini dengan konsisten dan air yang cukup, saya juga amalkan masker vitamin E ye pada bibir yang mengelupas tu...dan bila kulit bibir mengelupas teruk tu, bermasker satu malam, insyaAllah lepas tu kulit bibir kurang mengelupas dan nampak lebih lembap dan merah semulajadi. 

Ada certain cara yang saya amalkan untuk kekalkan momentum kelembapan dan kemerahan bibir semulajadi bila bermasker Vitamin E ni...nak tahu boleh hubungi saya yer...eksklusif saya nak share dengan awak semua yang mengalami masalah seperti saya ini.. 

oh ye..bagi anda yang berminat nak dapatkan vitamin E semulajadi shaklee yang kaya dengan selenium dan extract grape seed ini...boleh hubungi saya...bulan ini Vitamin E dan Vitamin C tengah harga promosi taw...boleh purchase dengan harga yang murah...



Beli 2 vitamin E atau Vitamin C akan dapat diskaun 5%..

beli 7 vitamin E atau Vitamin C, dengan harga 6 botol...dan anda akan qualify Free membership.


dan siapa yang mengambil peluang untuk mendaftar sebagai ahli shaklee RM80 seumur hidup tu...awak layak dapat sebotol Vitalea free daripada shaklee yang mengandungi 120 biji tablet dan cukup untuk consume selama 4 bulan...

percuma sebotol vitalea bagi anda yang berdaftar sebagai ahli shaklee...



Syokkan ada bibir pink semulajadi macam ini...? tanpa lipstik pun tetap pink dan cantik...
dah..jom kita buat masker vitamin E sekarang..hihi...awak yang belum ada Vitamin E shaklee, boleh hubungi saya untuk purchase...nanti saya share tips eksklusif nak dapatkan bibir cantik begini...hii... 

Hubungi saya, 
Nur Maidah 
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
email: eid.nurmaidah@gmail.com

Terima kasih semua...:)

Monday, 1 June 2015

Promosi Vitamin E dan vitamin C

Assalamualaikum... :)

Alhamdulillah..promo Jun untuk mereka yang nak cantik..nak hilangkan parut...nak hilangkan kulit kusam...nak elak sunburn teruk pada muka...nak kulit bebas tanpa cela...haha..kira nak kulit cantiklah senang...

promo best bulanni ialah vitamin C dan vitamin E...yeayyy...!!
untuk diri sendiri, 2 vitamin ni kira penyelamat taw sebenarnya...
kulit saya ni jenis kering...so bila ada 2 vitamin ni...agak-agak kulit kusam segala bagai tuh..kita buat masker lah... bangun pagi esok, kulit lebih lembut dan lembap..tade dah nak kering mengelupas tu...

haaa...lagi satu, nanti saya nak share macam mana dengan vitamin E anda bole dapat bibir mungil merah delima tanpa pakai lipstik pun...hiii..

so, siapa yang berminat nak dapatkan vitamin E dan vitamin C dengan harga promosi ni... boleh hubungi saya ye...

nur maidah
012 9532501

Sunday, 31 May 2015

ostematrix - mengurangkan sakit gigi

Sakit gigi...dah 3 hari sakit gigi...berdenyut-denyut hah...malam nak tidur pun tak dapat sebab sakit sangat...kalau kat rumah dengan mak abah ni confirm menangis dah agaknya...hiii... 

nak dikutkan rasa sakit tu, dah habis ikhtiar taw nak buat ape...dah lama tade pain killer...sejak consume shaklee ni, pain killer pun dah tak kenal rupa camne...nasib baik sakit gigi ni time weekend...kalau tak, dok mc jelah kot...

pandang botol-botol shaklee yang bersusun kat rak..ternampak botol ostematrix...satu perkara terlintas dalam kepala...ostematrix kan kalsium...baik untuk tulang dan gigi...terus laju-laju telan 4 biji ostematrix, dengan harapan sakit berkurangan...dengan izin Allah...after ambik tu, cuba lelapkan mata...dalam sejam, rasa sakit beransur hilang...Alhamdulillah...dan malam tu boleh tidur dengan tenang dan mudah bangun pagi...sepanjang hari tu boleh buat kerja dengan baik...sehinggalah petang tu baru start rasa sakit balik...itu pun sekadar berdenyut biasa jelah...

lama jugakla kiranya kesan ostematrix ni kan...terlintas dalam hati yang mostly vitamin shaklee ni boleh berfungsi sebagai pain killer, tapi tak bahaya pun sebab ianya adalah vitamin dan organik...itu yang bila kita ambil time sakit...cuba kalau ambil waktu-waktu biasa, insyaAllah tubuh badan kita akan lebih sihat kan..:) 

so, sebab saya sangat positif dengan pengambilan supplement, dan dah terbukti yang ostematrix ni mampu mengurangkan sakit gigi...maka, saya nak kongsi kebaikan ostematrix ni... 





Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema,konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf,penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets.
  • Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.
  • Magnesium : Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.
  • Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc, boron, manganes, kuprum : Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Siapa yang patut mengambil Ostematrix Shaklee?

  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Wanita yang sudah mencapai usia 30 tahun keatas (jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 dan mengurang selepas itu ya)
  • Mereka yang kurang mengambil pemakanan yang sihat untuk kesihatan tulang contohnya mereka yang malas mengambil susu
  • Warga tua
  • Mereka yang merokok, minum alkohol atau penggemar minuman ringan. Kesemua ini mengganggu penyerapan kalsium yang diambil dari pemakanan harian
  • Pesakit sakit belakang, gigi rapuh dan tulang reput (yang ni saje highlightkan sebab nak bagitahu mungkin situasi saya tu adalah sebab dari gigi rapuh...)
  • Wanita yang mengalami PMS (Pre-menstrual Syndrome)

 semoga bermanfaat yer untuk semua...:) 
berminat nak cuba..? 
nur maidah 
text/whatsapp: 012 9532501 
 

Sunday, 19 April 2015

ceritahatieidmazni

walau dipinta untuk berjauhan...
andai ditulis untuk tetap bersama...
takkanlah terjauhkan...

~fynn jamal~~

dan..
bukankah doa itu mampu menggerakkan takdirNya...?

sepertimana untuk hari-hari sebelumnya..
percaya dan harapan yang bukan sedikit..
maka untuk kali ini...
moga masih dicekalkan hati...
untuk melihat hikmah di sebalik setiap apa yang berlaku...

dan..
bukankah kekuatan insan itu pada tahap tertinggi..
bila mana dia masih tetap percaya..
pada saat diri terasa diuji...
pada saat bahu terasa tidak tertanggungkan...
pada saat kata tidak lagi mampu menzahirkan perasaan...
namun dalam hati tetap berkata...
ketentuan dan takdir Allah adalah yang terbaik untuk kehidupannya...

senyum...
bertabahlah wahai hati...
teruskan melangkah wahai kaki..
bergembiralah dengan ujian Tuhan...
tanda Allah sayang... :)

Tuesday, 10 March 2015

random hari ini

Abah...
kalau mesej dia panjang-panjang...
tak sampai 30 saat dapat mesej..
confirm fon bunyi...
" Abah tak faham lah ape yang adik tulis..."
katanya abah...

dan sekarang...
ada orang tu...
kalau tulis panjang-panjang..
dia cakap..
"Rajinnya buat essay..."
siap suggest suruh buat novel lagi...

dan aku..
kalau tulis pendek-pendek tu..
rasa pelik..
rasa bukan diri sendiri...
rasa tak sampai ape yang ada dalam hati...

dulu...
masa sekolah..
rajin tulis surat kat adik-adik hostel..
dan kalau dorang baca...
lepas tu dorang cakap..
"kak long tulis dari hati..."
senyum sendiri...

dan sekarang...
masih suke tulis panjang-panjang...
walau hanya untuk post yang random begini...

:)

Monday, 2 March 2015

parut jerawat dah berkurang :: vitamin C dan Vitamin E shaklee terbaik

apa yang best bisnes shaklee..?

bila customer kita tuh hantar testimoni terbaik hasil dari pengambiln supplement secara konsisten dan ikut guide yang betul...

ini salah satu kegembiraan saya lah...sebabnya, saya dah share kebaikan produk dan telah mengubah hidup anda juga... hii..

so..nak tepek testimoni satu...membe saya ni masa saya jumpa nak cod supplement...memang muka dia agak terukla...parut jerawat kat dua belah pipi...dan dia consume vitamin C dan vitamin E sahaja...Alhamdulillah..dia pun suka dengan perubahan kulit dia..

ini paling basic dia ambil ye...so, bagi awak yang nak pulihkan keadaan muka...boleh consume 2 supplement ni atau boleh tambah esp jugak sebab esp tengah promo sekarang ni...hii..

boleh hubungi eid...text/whatsapp ye untuk tahu lebih detail set terbaik untuk anda...

012 9532501... :)

Sunday, 1 March 2015

sebab ESP Shaklee lah ni...!!

Harini pagi-pagi lagi dah rasa nak berjoget...!!

sebabnya promosi SHAKLEE bulan ini ialah promosi supplement yang paling HOT iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)...

setiap bulan memang ada je customer yang order ESP nih...wajib selit sekali dengan set supplement yang lain tu...

ramai pulak yang cakap tak suka minum soya..tapi, percayalah saya...ESP ni tak rasa soya macam kat kedai tu pun...sebab dia perisa vanila...pastuh,siap boleh campur dengan jus kegemaran lagi..fresh milk, kurma, strawberry, campur ice cream dan buat ice blended pun boleh hah...eh..rugi siapa yang tak ambik ESP ni...

perubahan saya consume esp..?
** dari segi tenaga memang tiptop...Alhamdulillah, sejak kerja PJ ni...memerlukan tenaga yang banyak sangat...nak jalan..nak naik lrt...pastu sekejap2 nak respon kat bos yang suke panggil nama selang setengah jam...hiii... memang tak pernah lagi rasa penat yang melampau walaupun balik rumah jam 9 malam...Alhamdulillah...

** dari segi kecerahan kulit...ada perubahan jugak...tapi tadek lah nak gebu gebas cam orang lain yang memang dah putih melepak tu...hihi...tapi, dari segi sekatakan warna kulit memang nampak perubahan...boleh cerahkan part yang gelap-gelap jugak taw...

** sejak konsisten balik esp nih..rambut gugur pun dah makin berkurang...Alhamdulillah...sebelum ni sanggup taw tak sikat rambut sebab tak sanggup tengok rambut gugur tu...hihi..eh,ambik complete set dengan zinc nanti tumbuh rambut baru yang lebih sihat taw...zinc pun tengah promote jugak skang ni taw...

** berat badan maintain walaupun makan banyak...masa tengah sedikit berisi (bukan gemok ye...hihi..) dulu, ambik esp tak makan pun tak pe...rasa kenyang je memanjang...dan sekarang..ada penurunan berat badan..so,sebab dah kurus memang nak aim naik berat...dan keinginan nak makan tu...Allah je yang tahu...pagi dah breakfast esp + kuih 3 biji atau roti...tepat jam 10 perut dah mula berdendang sayang kelaparan...memang kat ofis akan ada extra roti atau biskut...makan yang berterusan sehingga lunch hour melantak nasi pulak...sampai abang sham kat ofis tu tegur eid makan banyak...pastuh, dia siap sambung lagi...makan banyak takpe...awak tak gemuk..haha..

##utk kategori ni..esp akan bertindak ikut metabolisme dan bmi kita ye...cara makan pun mempengaruhi jugak...so esp tak menggemukkan dan tak menguruskan..tapi menstabilkan bmi...jangan salah faham ye...hihi..

haa...untuk malam ni setakat ni dulu lah testimoni esp nih...nanti bulan ni kita tepek testimoni esp je kat blog ni ha...jangan jemu pulak baca taw...

so,awak yang rasa 'eh..bestnye esp ni..' boleh hubungi eid taw...harga murah dan promo last bulan ni taw...bulan depan dah ada GST...

awak bertindak laju-laju mesej/whatsapp eid...eid laju2 bungkus parcel awak semua g pos...ready stock taw..hihi...

hubungi eid ye..
012 9532501...

:)

Saturday, 28 February 2015

PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2015

[STICKY POST]

~ SCROLL KEBAWAH UNTUK NEW ENTRY ~ 
PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2015 
* promosi ini SAH sepanjang FEBRUARI 2015 sahaja ye.. 


6+1
1. Ostematrix.
2. Vita-Lea Adult.








Twin Pack
1. Ostematrix
2. Vitalea adult





3+1
1. Advance Joint Health.
2. Vita-Lea for Children.





Dengan Promosi Februari ini...maka, secara automatik se-set dibawah ini juga dapat dimiliki dengan HARGA PROMOSI..


1) Set ibu hamil
~ Vitamin C, Vitamin B Complex, Ostematrix, Omega Guard, Vitalea 

2) Set Ibu berpantang 
B complex, Vitamin C, Zinc Complex, ESP, ALfalfa, Vitalea, OStematrix

3) Set Weight Gain
B Complex, Meal Shake, Vitalea

4) Set anak Genius 
Chewable Vita C, Chewable Vitalea, Meal Shake, Omega Guard

5) Set Tenaga 
B Complex, Vitalea, ESP

6) Set sendi tulang
Omega Guard, Ostematrix, Advance Joint Health Tablet

7) Set Buasir 
Ostematrix, Omega Guard, Zinc

8) Set Migrain
Ostematrix, BComplex

Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)


Sunday, 22 February 2015

random

Perasaan paling gembira bila nak balik kampung... mohon sangat hari-hari yang dilalui tu cepat berlalu...

tapi, bila nak balik kl..tengah packing baju...masa kurang sejam dah tinggal nak naik bus...

sempat lagi bagitaw mak...malasnye nak balik kl...

nak je bangun pagi-pagi mak abah ada...
nak je pagi-pagi tu buat rutin cam biasa berbual ngan mak abah masa breakfast...pastuh pikir nak buat ape harini...nak lunch apa..
nak yang bangun pagi tu mak kejut ketuk-ketuk pintu bilik..sedangkan hakikatnye boleh je nak bangun sendiri...
nak yang bila tido petang tu bangun terus pegi cari mak ngan abah..mak ada...Abah ada kat dapur...

eh...realitinya...esok dah kerja...
melayan homesick..sambil menghadapi realiti...dan untuk kesekian kalinya...hati, mohon bertabah..

Thursday, 12 February 2015

Vita-Lea for Children: Pilihan terbaik ibu untuk anak hebat

Asyik cerita tentang supplement untuk wanita sahaja..anak-anak kita pun perlukan supplement jugak taw...ingat tak masa preggy, ramai lah ibu-ibu yang nak consume set preggy atau apa sahaja jenis supplement sebab nak anak lahir nanti sihat dan bebas penyakit...tapi, jangan lupa yer...keperluan nutrien anak-anak perlu dibekalkan secara berterusan sepanjang tempoh tumbesaran mereka taw...jangan pula bila anak tak selera nak makan, kita biarkan mereka ambik makanan yang dah sah-sah tidak elok untuk mereka...

Jadi, anda kat luar sana..ibu-ibu yang bijak...yang ada anak kecil, saya sarankan, pilihlah supplement yang terbaik untuk anda dan bersumberkan bahan organik supaya tumbesarannya tidak terganggu...dengan shaklee, segalanya adalah organik...:) setelah sekian lama, VitaLea for kids kini muncul kembali...khas untuk anak-anak kecil kita... 
 
 
Saje letak gambar besar gedabak ni..sebab nak suh mommy2 kat luar sana teringat-ingat nak beri vitalea for Children ini untuk anak-anak tersayang...hii..
 
 Apa KELEBIHAN VITALEA FOR KIDS dari SHAKLEE?

♥ Lengkap dengan 8 komponen vitamin B.
Vitamin B ni terdiri daripada 8 beradik iaitu B1, B2, B6, B12, FOLIC ACID, NIACIN, BIOTIN, PANTOTHENIC ACID. Kesemua komponen perlu hadir bersama untuk kesan yang optimum. Tetapi kebanyakan pengeluar tidak memasukkan beberapa komponen seperti biotin kerana harganya yang terlalu mahal. Ini menyebabkan kesannya tidak optimum.

♥ Mengandungi vitamin dan mineral dalam satu tablet!

♥ Rasa anggur yang enak, tidak mengandungi pewarna, pemanis dan pengawet tiruan.

♥ Diperasakan dengan xylitol yang membantu mengelakkan kaviti.

♥ Mudah dikunyah!
 
 
Kanak-kanak yang perlukan Vitalea for Children::
*  Yang kurang selera makan
* Yang suka makan junkfood
* Yang kurang makan makanan berkhasiat
* Yang Kurang minum susu
* Yang tak suka makan sayur 
* Yang selalu jatuh sakit 
* Yang kurang aktif
 
 
Adakah anak anda tergolong dalam senarai diatas...? atau mungkin tidak tergolong dalam senarai tetapi anda sangat mementingkan keperluan nutrisi yang mencukupi untuk anak anda...jadi, VitaLea for children adalah yang terbaik untuk anak anda...:)
Yang kurang selera makan - Yang suka makan junk food - Untuk tingkatkan system imun - Yang kurang makan makanan berkhasiat - Yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan) - Yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka) - Yang selalu jatuh sakit - Yang kurang aktif

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwinYa
 
 
Ingat tak yang bulan lepas, shaklee dah buat promosi Vitalea for kids ni...bulan ni ada promosi lagi taw...jadi, bulan ni boleh topup stok lagi untuk anak-anak ye...:) 


Beli 3 Vita-Lea for childrenn, dapat percuma 1...beli 6 dapat percuma 2...jimat banyak kan...? 
 
Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
 
 
Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)
>> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivita

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kelebihan Supplement Vita-Lea for Children Chewable >> Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran >> Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi >> Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit >> Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul >> Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan >> Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan >> Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik >> Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas >> Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ORANG DEWASA >> Rasa yang sedap Vita-Lea for Children Chewable Berbeza Dengan Lain-lain Produk Di Pasaran >> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan >> Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti >> Pembungkusan BPA free

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Wednesday, 11 February 2015

testimoni sendiri : alfalfa dan vitamin C

Apa yang seronoknya consume supplement shaklee nih...? banyak-banyak consume ni tade efek pada badan kita ke...?

Hanya orang yang dah amalkan pengambilan supplement secara konsisten sahaja yang tahu seronok ke tidak consume supplement nih...dan untuk shaklee, memang saya tiada keraguan sebab segalanya adalah organik...dan selain itu, saya memang dah tak consume mana-mana ubat yang diberikan oleh doktor Klinik atau hospital...

Sekarang ini, pergi klinik semata-mata untuk dapatkan MC sahaja...ubat yang doktor bagi memang saya tak pernah ambil pun...panadol, dah lama tinggal...cara nak cure sakit yang saya alami tu, saya lebihkan dos supplement saya sahaja...nak lebihkan dos banyak mana, perlu rujuk SID anda ye..

Akhir bulan Januari, saya mengalami sakit mata...dalam 2 hari berturut saya dah mula rasa mata saya senak dan berpasir...tangan memang tak reti dok diam, terus gosok-gosok mata...Mengadap PC kat ofis buat mata saya cepat penat...lupa sebenarnya, sendiri memang ada rabun silau..tapi tade la teruk sangat pun...cuma lately, mata macam tak boleh tolerate direct cahaya...terus rasa senak dan perit...mungkin sebab keluar rumah pagi-pagi subuh, balik maghrib kot...terdedah dengan cahaya masa keluar beli lunch..itu jelah...

Dan satu pagi tu, saya tersedar jam 3 pagi...sebab mata gatal yang amat...tangan laju je gosok-gosok mata...bangun subuh pagi tu, dah rasa mata lain...tengok cermin...mata dah merah teruk...dan bengkak sampai 2 lapis kat bawah kelopak mata tu...terus laju-laju masak air dan tuam dengan air panas untuk surutkan bengkak...bila pergi klinik, doktor sahkan saya sakit mata konjunktivitis tu dan pakej sekali resdung...alergik habuk...hah, ambik...doktor bagi ubat titis pada mata untuk surutkan bengkak, dan berfungsi sebagai antibiotik sekali, ubat alergi dan panadol seperti biasa... 

Balik rumah, apa yang saya buat ialah...saya telan alfalfa...minum air suam banyak-banyak dan rehat...lepas tu, dalam sejam lebih kurang, saya bersin dan mula rasa berair hidung...dalam tekak tak selesa...so, pergi mandi dan clearkan segala bendasing yang wujud dalam hidung ngan tekak ni...lepas tu, lega...puas hati...sebab rasa gatal-gatal dah hilang...bengkak dah makin berkurang....lepas tu, saya consume pula vitamin C...air putih memang saya consume sampai 3 liter... ubat yang doktor bagi..? memang tak ambik langsung....Alhamdulillah...esoknya dah boleh pergi kerja...

oh ye, untuk awak yang tak tahu...Alfalfa, B complex dan Vitamin C adalah set resdung ye...3 supplement ni saya amalkan berterusan sampai sekarang....resdung saya tak teruk macam dulu dah sebab sekarang dah mampu nak makan udang, sotong segala tu...habuk sket-sket pun dah boleh redah da...cuma kengkadang, bila saya tak cukup air, atau terdedah pada pencemaran yang keterlaluan, situasi seperti kat atas tu akan muncul...tapi, dah tak risau lah sebab saya dah tahu apa yang perlu buat bila alami situasi ini kan....

Awak yang mengalami masalah seperti saya....dan sampai sekarang masih berpantang segala makanan dan seafood tu...yang pagi-pagi bangun bersin, hidung penuh je...dalam tekak rasa tak selesa, gatal...blow hidung pun tetap rasa ada bendasing jugak...saya sarankan awak, cuba consume shaklee ini...kita yang rasa tak selesa, apatah lagi orang sekeliling kita kan...

Awak yang nak dapatkan guide yang terbaik untuk kurangkan masalah resdung ini, boleh hubungi saya yer...saya guide awak semua ikut pengalaman saya sendiri...saya juga akan share macam mana nak menghadapi healing crisis sepanjang pengambilan set resdung ini...



Ada yang berminat nak cuba tak...? Boleh hubungi saya yer...:) 
Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:)

Tuesday, 10 February 2015

Mana nak dapat 12 Vitamin dan 7 Mineral dalam satu supplement..?


Entri sebelum ini, saya ada ceritakan tentang Multivitamin Shaklee iaitu Vitalea yang mengandungi 12 Vitamin dan 7 mineral penting dalam satu supplement sahaja. 

Jadi, untuk entri kali ini, saya nak share pula tentang fakta nutrisi dalam VitaLea ni...sebab bulan ni adalah promosi VitaLea, saya rasa rugi sangat jika customer kesayangan saya tak grab VitaLea ini yang telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI -VITAMIN di Public Interest pada tahun 2000. 



Dan, sebelum teruja nak membeli VitaLea ini, sebab harga dah murahhhh sangat, saya mohon kalian teruja dulu dengan kebaikan dan kandungan vitamin yang ada dalam VitaLea ni...:)

Dalam setiap satu tablet vitalea ini mengandungi 7 mineral dan 12 vitamin keperluan tubuh yang mempunyai fungsi tersendiri.

1) Vitamin A
* Baik untuk kesihatan mata, kulit, anti oksida, melawan kanser, mencegah rabun malam, membantu tumbesaran, menguatan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
2) Vitamin D
* Perkasa kepada tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

3) Vitamin E
* Anti oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

4) Vitamin C
* Anti-oksida, melawan kanser, marangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah

5) Asid folik
* Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser servik, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut dan kesihatan kulit.

6) Vitamin B1
* Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

7) Vitamin B2
* Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan

8) Vitamin B3
* Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untk perut dan usus

9) Vitamin B6
* Metabolisme protin, baiki otot, senggugut, penenang, mengelakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia

10)  Vitamin B12
* Membantu tumbesaran fetus kanak-kanak, membantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetes, rabun

11) Biotin
* Membantu B komplek untuk berfngsi dengan lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit

12) Vitamin B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka

13) Kalsium
* Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, emncegah osteporosi/penyakit tulang lembut.

14) Fosforus
* Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis, aneroksia,

15) Iodin
* Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, meningkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinabungan tisu-tisu, kekuatan fizikal dan mengawal berat badan

16) Zat besi

* Membentuk hemoglobin, meredakan kesakitan akibat PMS (Senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan dan anemia

17) Magnesium

* Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pingang, hati dan masalah penghadaman

18) Copper
* Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan.

19) Zink
* Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman mata

So, jangan tunggu lagi dah...hubungi saya sekarang untuk dapatkan multivitamin terbaik ini...promosi harga kasih sayang sepanjang Februari ye...:)

Nur Maidah (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 

Monday, 9 February 2015

VitaLea Shaklee: Saya nak consume satu jenis supplement sahaja

Ada orang tanya saya...ada tak supplement yang tak perlu ambil banyak-banyak sebab dia bukan jenis yang konsisten dengan pengambilan supplement...Tapi, ada kesedaran pentingnya pengambilan supplement untuk masa sekarang buat dia nak juga ambil supplement, tapi prefer pada satu jenis sahaja..

Biasanya, untuk situasi begini, saya suka suggest Energizing Soy Protein (ESP), tetapi bagi mereka yang tidak menggemari soya...mempunyai kekangan masa untuk shake segala...maka, Vitalea lah jawapannya...Multivitamin terbaik yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimna disarankan RDA. 

Tablet vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia merupakan multi-vitamin yang paling pantas didunia  terlarut dalam air dan tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Manfaat utama Vitalea

~ Penambahan tenaga segera 
Memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

~ Pelengkap Nutrisi
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

~ Keupayaan sistem reproduktif
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang membesar

~ Metabolisme
Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.

~ Elemen penting pada sel tubuh 
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, embantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon seta menjaga kesihatan tirod.

~ Melindungi organ 
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.




Khas untuk Februari sahaja: Beli 6 Vitalea Percuma 1



Atau boleh dapatkan 2 botol vitalea dan layak untuk diskaun 5%


Jadi, bagi anda yang berminat untuk mendapatkan manfaat 12 vitamin dan 7 mineral penting dalam satu supplement... Bulan Februari ini adalah bulan terbaik untuk anda... Boleh dapatkan 6 Vitalea dan dapat percuma 1 botol, atau boleh beli 2 Vitalea dan anda layak untuk dapat diskaun 5%....

Nak harga promosi penuh kasih sayang ni tak...? boleh hubungi eid ye...InsyaAllah yang terbaik hanya untuk customer saya...

Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 


Terima Kasih semua.. :)

Nota:
~ Ostematrix juga termasuk promo bulan Februari ye...tunggu info tentang ostematrix pula ye..hanya di blog ini...:) 

Sunday, 8 February 2015

NUtriWhite Shaklee: Belek muka sampai lebam :)

Sekarang ni bangun pagi suka sangat belek muka sendiri...Tengok kat mana ada jerawat...mana jerawat yang terbantut tak jadi tumbuh...kat mana parut yang dah pudar warna...gosok-gosok tepi hidung ada blackhead whitehead ke tidak...rasa-rasa kulit pipi sendiri..lembut hah...lepastu banding-bandingkan warna kulit seluruh muka...dah hampir sekata...yang kusam-kusam tu pun dah beransur hilang....eh, suka lah...hihi...ini baru penangan pencuci...belum lagi fullset nih..kalau guna fullset flawless gebu gebas lah kite....hihikss... 

Dah lama idamkan nak guna skincare yang satu ni...tapi sebab sebelum ni, saya mengalami kulit kering dan kusam...maka saya dahulukan set enfuselle... masa guna enfuselle tu, boleh rasa perubahan kulit tu...bila pakai compact powder, tak nampak dah kulit kering yang mengelupas tu...Formula terbaik enfuselle tu buat kulit saya lebih lembap...saya suka...:) 

Dan sekarang ni, selepas habis satu set..itupun saya pakai selama 8 bulan ye...jimat sangat sebab satu set yang saya beli dengan harga RM200++ tu bertahan untuk 8 bulan...lengkap pencuci, toner dan pelembap sekali...masa mula-mula nak beli, berkira sangat...kira pejam mata nak beli..tapi bila dapat result best...hah, RM200++ yang guna tu berbaloi sangat untuk 8 bulan...hihi... haa, sekarang ni, sebab kulit dah ok..saya dah start guna set nutriwhite shaklee pulak...khusus untuk kulit normal... 

Sebenarnya, testimoni kat atas tu, hanyalah efek dari salah satu produk sahaja taw..belum fullset lagi ye...saya start guna NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser...dah hampir 3 minggu...harus setiap hari nak belek muka sejak guna nuriwhite ni...Ini gara-gara terpengaruh dengan hasutan-hasutan ahli group lah ni...hihi...hasutan kearah kebaikan takpe...tak risau pun nak tukar-tukar produk skincare shaklee nih..dari enfuselle ke nutriwhite...sebabnya sudah diyakini bahawa setiap penghasilan produk tu organik...dan sebenarnya, bila kita tahu kulit kita...dapat kenal pasti apa perubahan yang kita alami bila kita tukar produk skincare...kita tak risau dah...janji setiap produk skincare yang kita ambil tu, kita tahu ianya organik...jujurnya, kulit muka saya ni alah ye pada chemical..setengah orang, after tukar pencuci muka, rilek je kulit..seminggu guna terus nampak gebu gebas...tapi saya tak...pernah beli dan cuba try fullset bebrapa jenis skincare yang mengandungi chemical...seawal 2 hari penggunaan, saya dapat rasa kulit saya kering yang amat, mengelupas, dan rasa tak selesa walaupun hanya guna pencuci...kuit sekitar bibir akan mula mengelupas, lagi parah, bila kena matahari muka start merah dan lepastu mengalami sunburn yang teruk...even dah stop pencuci tu, kena bertahan dengan healing crisis selama seminggu...gigih setiap malam sapu vitamin E sebab nak bagi elok kulit...tapi, dengan enfuselle dan nutriwhite ni, kulit saya tak alami masalah tu...Alhamdulillah...:) 

Saya share kisah pencuci je sebab sekarang ni saya hanya guna pencuci je dulu...InsyaAllah lepas ni, Nutriwhite Daytime Whitening Lotion akan menyusul masuk dalam list...perlahan-lahan lah ye kita cukupkan set...hihi...

Untuk korang yang belum tahu, sebenarnya NutriWhite ni bertindak dengan 5 cara... 

1) Menghalang 
~ Melindungi kulit anda dari kerosakan, gelap kesan dari sinar cahaya matahari dan UV. 

2) Berkurangan 
~ Rupa pigmentasi kulit, kulit gelap dan kusam akan semakin berkurangan. Kulit akan lebih cerah dan bercahaya dengan penggunaan yang berterusan.. 

3) Menyekat 
~ Rupa pigmen gelap dari sel-sel kuit asas daripada dipindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemuncuclan tompok-tompok hitam. 

4) Memperbaharui
~ Ia bertindak dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, mewujudkan ceah, kulit lebih bercahaya. 

5) Mencerah
~ Naungan daripada melanin yang sedia ada, yang membawa kepada wajah yang lebih rata dan warna kulit yang lebih cerah...


Dan untuk pencuci Nutriwhite..atau nama saintifiknya ialah...Gentle Deep Foaming Cleanser. Ia membantu membersihkan dan menyegarkan kulit, mempunyai kandungan rumpai laut yang membantu menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan, kandungan alga hijau yang menyahtoksin dan melembapkan, Strawberi Begonia yang mencerahkan dan mengimbangkan pigmen, serta sangat lembut dan menyegarkan. 

Nah...ini lah dia Cleanser NutriWhite Shaklee yang sednag hangat diperkatakan tu..kandungan 150g, dan besar gedabak okei...berbaloi dengan harga..lepas tu, nak guna dia tak leh over taw..picit sket je mampu menghasilkan buih yang banyak..cukup untuk seluruh muka termasuk leher sekali....lepas guna tu, nak fefeeeling retiss pun bole...hii...:)

Satu tiub ni bertahan untuk tempoh 6 bulan keatas ye...:) Jimat duit, tak payah da beli skincare setiap bulan..:) 

Ada yang berminat nak cuba tak...? Boeh hubungi saya yer...:) 

Nur Maidah  (Your Shaklee Supervisor)
SID: 914371
Text/whatsapp: 012 9532501
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

* Segala guide eksklusif untuk customer dan consultation produk shaklee akan diberikan kepada customer saya sahaja ye...:) 

Terima Kasih semua...:)

Sunday, 1 February 2015

OSTEMATRIX SHAKLEE

Assalamualaikum wrt. wbt,

Bulan kedua untuk tahun 2015 sudah menyapa...masih berbaki + -  11 bulan lagi untuk hidup tahun 2015 ni...dan semestinya, pada awal-awal tahun 2015 ni, ramai yang telah menetapkan azam baru kan...? mungkin ada dikalangan kita yang menetapkan azam untuk kerja keras, berusaha meningkatkan kualiti dan taraf hidup, baik dari segi kewangan mahupun kesihatan...ye, kesihatan...juga salah satu faktor penting untuk kita bergerak terus untuk mencapai azam kita...

Bulan 4 ni, dah nak implement GST kan...? pada saat kita mula merasa semua barang keperluan mengalami kenaikan harga...jangan pula pada masa itu juga kesihatan kita mula menyusut. Jangan lupa, sakit tidak semestinya terlantar di katil-katil hospital ye..mengalami sakit-sakit sendi, sakit pinggang yang sekejap juga sudah memberi efek kepada kerja kita bukan..?

Kita terlalu mengejar keperluan hidup, tetapi lupa badan kita memerlukan nutrisi yang cukup untuk meneruskan keperluan hidup kita juga...Pernah tak awak semua ni mengalami masalah sakit-sakit sendi, berat sangat rasa badan bila nak bangun waktu pagi, sakit pinggang, migrain, sembelit, dan mengalami kekejangan pada kaki..?

Jika pernah mengalami simptom-simptom ini, anda mungkin mengalami masalah kekurangan kalsium dalam badan...dan bila sebut sahaja kalsium, mesti kita terlintas perlu minum susu kan..? eh, lecehnya nak bancuh susu waktu pagi dan sebelum tidur...nak kejar masa lagi...lepastu, rasa tak boleh nak lalu tekak pula susu tu...kan...?

Dan kita mula mencari option baru untuk mendapatkan kalsium yang cukup melalui supplement...Shaklee yang sudah mengungguli dunia vitamin selama lebih 54 tahun juga tidak ketinggalan untuk menyediakan supplement kalsium yang mencukupi dan memberi manfaat kepada penggunanya yang konsisten..jadi, tak perlu risau nak cari masa untuk bancuh susu lagi dah...hii...

Perbezaan shaklee: 

Kalsium yang isinya paling seimbang kada penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan viamin D, zinc, kuprum, manganese dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Yang wajib ada dalam supplement harian kita

 Manfaat Utama:: 

  • menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, emnguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat. 
  • memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis. 
  • Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. 
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan pengambilan 1000mg  kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil. 
  • Pengalkalian tubuh - kalsiuma dalah mineral alkalin, dan ianya memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi. 
Dengan kelebihan yang ada pada ostematrix shaklee ini, maka tidak hairanlah jika ostematrix ini merupakan salah satu item terlaris setiap bulan...sentiasa ada demand dari para pengguna shaklee....dan untuk bulan Februari ini, ada promosi best...beli 6 percuma 1 Ostematrix dan beli 2 dapat 5% diskaun... 

Nak dapatkan ostematrix anda dengan harga promosi ni, boleh hubungi eid ye... boleh text/whatsapp 012 9532501 ye.. guide eksklusif untuk customer eid sahaja ye...:)

Terima kasih semua...:)


Sunday, 11 January 2015

Promosi Shaklee Januari 2015

Assalamualaikum semua...

baru berkesempatan nak update promosi Januari 2015..maaf semua...agak terlewat update bulan ni...banyak hal yang berlaku...sempat update perkara random je untuk bulan ni...

Bulan ni, shaklee buat promo best lagi...3 produk promo sekaligus...dan satu produk untuk anak-anak kecil kesayangan kita..

boleh check promo kat bawah ni ye...:) 

shaklee memang tak pernah miss buat promo produk beli 6 percuma 1 ye...dan bulan ni, promo ni untuk alfalfa small, alfalfa large, dan vivix...
~ dalam promosi ni, siapa yang beli vivix dah qualify FREE MEMBERSHIP taw...dan bonus berkepuk masuk akaun 14/2 nanti...:) 
~ nak FREE MEMBERSHIP tapi nak satu botol je vivix..boleh hubungi saya ye...

haa...yang ini pulak..beli 2 dpat 5% discount...beli vivix yang ni pun dah dapat FREE MEMBERSHIP jugak...:)

2 produk kat atas ni khusus untuk kita yang remaja dan dewasa ni..yang nak kulit cantik, awet muda,  ebas keputihan, nak produk organik yang berfunsi sebagai kacip fatimah..nak hilangkan lenguh-lenguh sendi...nak supplement yang boleh membantu menyembuhkan penyakit 3 serangkai, i, nak benas merokok jugak...

dan ini..adalah supplement untuk anak-anak,adik, anak sedara, sepupu ke...suppement ni ialah vitalea chewable khusus untuk kanak-kanak..multivitamin perisa anggur yang terbaik untuk imun sistem kanak-kanak...sebelum ni, vitalea chewable ni dah hilang sekejap jugak...tapi skang ni muncul balik dengan improved formula...
so, untuk vitalea chewable nih, beli 3 percuma 1...beli 6 percuma 2...haa, kan dah jimat gituuuu..:)

so, nih semua produk yang ada promosi untuk sepanjang bulan Januari 2015 ni ye...jadi, sebab tengah promosi...dan lagi best nye, bulan Januari nih birthday eid...maka, korang layak taw nak dapat supplement nih semua dengan harga promosi yang best....nak tahu harga promosi tuh, boleh text/whatsapp eid ye... 

jangan lupa ye...hubungi eid...

012 9532501...

terima kasih semua..

cotton candy

sweet macam cotton candy...:)

Thursday, 8 January 2015

The other side of me

Esok...

hari Jumaat....tapi...kena pakai tshirt company.. wane merah pulak tuuu..

emmm, tunggu beli sneakers baru lah dulu, then kite pakai tshirt tu aci x...? macam x sesuai la pulak nak pakai tshirt tu ngan jeans ngan kasut comel riben2 kat kaki...hii...ada yang nak bagi hadiah tak...?? semua nak mintak ngan orang, tadi ngade-ngade kat grup family request phone baru ngan macik kite....haha...

oh...btw, memang sedar diri dah mengurus mengecil slim segala...baju dah muat saiz S...tapi, still jugak ambik saiz M sebab nak aim naik berat badan...
nanti nak beli meal shake dan esp...gigih nak naikkan berat badan ni...tak best perasaan bila pakai baju kurung sendiri pun dah macam pakai baju pinjam...

banyak lagi nak meluah...shaklee tak sempat nak update...weekend ni nak schedule entri banyak-banyak...

eid bila penat, susah nak bercakap dengan orang...tapi, dalam fikiran ni tak habis berfikir...nak juga cerita..jadi, kita cerita kat sini jelah...ampun lah korang..baca bebelan eid..hii..

Monday, 5 January 2015

random

Assalamualaikum....

Bulan ni dah 5 hari berlalu... maaf, belum update tentang promo shaklee lagi...banyak promo best bulan nih...malamni InsyaAllah saya update...

berkira-kira untuk schedule post skangnih...sebab sayang pulak rasa bila tak update tentang shaklee...;)
eh..cerita diri sendiri pun banyak jugak nak update...ngeee...

penutup entri, meh nak belanja sekeping gambar... hiksss...

malamni update belog tentang promo shaklee eid...!!

Sunday, 4 January 2015

tahun baru...kerja baru..

Assalamualaikum...

Dah tahun baru...umur baru...terima kasih lah kat sepupu ngan membe-membe yang ingatkan bahawa tahunni umur sweet 17 lagik... hampir setiap hari kot ada orang remind tahunni dah 17 tahun...  :P

permulaan yang baik untuk tahun 2015...3 bulan sebelum ni, saya nekad nak cari kerja lain...atau if tak dapat kerja lain, saya nak berhenti jugak kerja bulan 12... hari-hari sambil jalan pergi ofis setiap pagi dengan membe, saya cakap perkara yang sama...dan Alhamdulillah, saya dapat kerja baru kat tempat baru... terus quit kerja sebelum ni dengan notis 24jam...

ada yang tanya saya, ada krisis ke kat ofis sampai saya nekad pergi interview, confirm dapat job kat tempat baru, berhenti notis 24 jam... tak..saya tidak mencipta apa-apa krisis pun... setahun bertahan di tempat kerja lama, saya statik...tiada perubahan... saya tak improve ape-ape skills pun...rasa useless pun ada jugak..of course lah dari segi company dapat banyak training request, tapi untuk saya sendiri, saya tak rasa puas...kalau nak kira, saya suka bila buat program..tapi untuk setahun lepas...tak nampak kat mana kegembiraan tu...self satisfaction tu tade... so, saya decide, cari kerja baru dan bina hidup baru... hii..

dan untuk hari esok...selamat menempuh alam pekerjaan yang baru eid...hampir 2 minggu bercuti...tomorrow is a fresh start, InsyaAllah... :) berdebar jugak sebenarnya ni..tukar kerja, maksudnya environment yang baru dengan pelbagai lagi ragam manusia...bila bercakap dengan osmet, dorang cakap, kami tahu eid boleh bertahan...kat tempat kerja lama eid mampu bertahan, untuk tempat baru ni, eid mesti boleh punye... itu cakap dorang...dan jauh di sudut hati, saya berharap perkara yang sama...

" You'll never know how STRONG you are...until being STRONG is the ONLY CHOICE that you have... "

doakan eid...terima kasih semua... :)

* baju ke ofis, semalam lagi dah iron... semangat kan nak kerja kat tempat baru... hii...