Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 30 December 2014

rabak

Assalamualaikum...

last berhubung dengan mak..25hb...5 hari dah tak dengar suara mak...sama juga dengan abah...depan orang senyum, bagi semangat...dalam hati dah rabak...

pagi ni bangun terasa hilang sesuatu..rasa macam hilang berkat sebab dah lama tak bercakap dengan mak... tambah-tambah tengah cuti begini...memang terasa sangat kosong...hari-hari tengok update kat facebook...banjir makin teruk ke...update dengan kengkawan kat group whatsapp pun setiap masa...

harini terasa sangat rindu kat mak..buat ape-ape teringat je mak mengalir air mata...teringat abah, mengalir air mata...
memang betul lah, title ratu air mata along bagi kat eid tu bukan saje-saje...pemegang title nak masuk 27 tahun dah...hiii...

dan petang ni..baru sekejap tadi mak kol...Alhamdulillah...jawab kol je terus nangis-nangis...sampai mak tanya, awak demam lagi ke... hiii...nanges lah kite...ghinduu kat mak kite...susah-susah semalam mak keluar pegi cari line telefon ngan abah..alih-alih petangni jalan-jalan belakang umah je dah ada line 1 2 bar...hii..pastuh, abah pulak kol...Allah...rindu sangat nak dengar panggilan 'adik' dari abah tu...:)

Alhamdulillah...dorang semua sihat...banjir pun mak abah tak pindah...rumah tinggi...masih ada kat rumah, berderet 3 buah dengan rumah atuk, rumah mak sedara...syukur sangat...

sungguhlah...banjir kali ini banyak sangat pengajaran yang boleh ambil...banyak sangat yang eid belajar...
syukur...Allah masih lagi beri kehidupan yang terbaik untuk kita...

InsyaAllah..permulaan 2015 yang terbaik mengikut takdir Allah..jom, memaknakan hidup...;)