Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Friday, 5 December 2014

balik kampung makan ubi kayu

Assalamualaikum...

pagi ni kira cuba nasib je ni buka apps blogger nak update entri..mohon dapatlah publish entri kali ni...duk kampung, line fon memang nazak...

pagi tadi sampai kat stesen bas, abang ipar kite yang ambik..haha..pagi-pagi dah susahkan dia...itulah, sape suruh along offer...kan dah kena suruh ngan abah...:)

balik sampai rumah pagi-pagi subuh, tengok kucing kesayangan tu comot kat mulut..haih, sakit rupanya...meleleh air liur entah kenapa...nak makan pun tak dapat...miow pun sayu je..kak eid lagi sayu tengok awak casey...tapi kak eid suka bila kak eid balik awak ada kat pintu sambut kak eid..so kak eid dengan rela hati mengusap awak sampai tertido..hihi..

lepas breakfast datang rumah cek (atuk) sebelah rumah je pun..pastu, nampak cek bakar tunggul kayu..dia nak reputkan pokok yang dah ditebang tu...nampak bara api...eid pn ape lagi..cek ada ubi kayu tak..?? haha..salah satu makanan yang nak makan sangat ialah ubi kayu bakar...orang kampung kann...cek kata ada je...pergilah cabut kat kebun...hoih..gigihlah eid mengajak puan bonda cabut ubi kayu pagi-pagi...baru je nak ngendeng mengada dengan cek..tapi cek nak gi kebun lain pulak...so, memang kena buat sendiri...tapi takpe, eid suka berkebun ni...gigih daku pakai dress pegi cabut ubi kayu...

dan sekarang ni, eid tengah tunggu ubi kayu bakar masak...sambil update belog..puan bonda pulak tengah sapu sampah..eid tengok je...hihi...dan eid tengah tunggu junior sekolah datang hantar susu kambing jugak...balik kampung, nak makan semua benda yang ada kat kampung...nih belum lagi request abah ambik ikan keli kat sangkar...

nak duduk kmpung lama-lama tak nak balik kl boleh x..?? ok..ni dah terlebih mengada....

haa..nak order shaklee boleh terus whatsapp eid ye..nanti eid reply..nak cepat kena mesej la..hii..

ok, ubi kayu da masak...bau dia da menggoda..nak makan dulu..hihi..

terima kasih semua..:)