Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 30 December 2014

rabak

Assalamualaikum...

last berhubung dengan mak..25hb...5 hari dah tak dengar suara mak...sama juga dengan abah...depan orang senyum, bagi semangat...dalam hati dah rabak...

pagi ni bangun terasa hilang sesuatu..rasa macam hilang berkat sebab dah lama tak bercakap dengan mak... tambah-tambah tengah cuti begini...memang terasa sangat kosong...hari-hari tengok update kat facebook...banjir makin teruk ke...update dengan kengkawan kat group whatsapp pun setiap masa...

harini terasa sangat rindu kat mak..buat ape-ape teringat je mak mengalir air mata...teringat abah, mengalir air mata...
memang betul lah, title ratu air mata along bagi kat eid tu bukan saje-saje...pemegang title nak masuk 27 tahun dah...hiii...

dan petang ni..baru sekejap tadi mak kol...Alhamdulillah...jawab kol je terus nangis-nangis...sampai mak tanya, awak demam lagi ke... hiii...nanges lah kite...ghinduu kat mak kite...susah-susah semalam mak keluar pegi cari line telefon ngan abah..alih-alih petangni jalan-jalan belakang umah je dah ada line 1 2 bar...hii..pastuh, abah pulak kol...Allah...rindu sangat nak dengar panggilan 'adik' dari abah tu...:)

Alhamdulillah...dorang semua sihat...banjir pun mak abah tak pindah...rumah tinggi...masih ada kat rumah, berderet 3 buah dengan rumah atuk, rumah mak sedara...syukur sangat...

sungguhlah...banjir kali ini banyak sangat pengajaran yang boleh ambil...banyak sangat yang eid belajar...
syukur...Allah masih lagi beri kehidupan yang terbaik untuk kita...

InsyaAllah..permulaan 2015 yang terbaik mengikut takdir Allah..jom, memaknakan hidup...;)

Friday, 19 December 2014

menghitung hari

Assalamualaikum...:)

eid tengah menghitung hari..memang setiap tahun cam gini..masuk je bulan 12...to be exact...sampai je tarikh birthday pakwe no 1..eid start buat kira-kira...

dan sekarang masih lagi...sampai satu tarikh yang mana eid akan stop...masa tu, perasaan tu Allah saje yang tahu macam mana...mohon Allah panjangkan umur sehingga ke tarikh itu...insyaAllah...:)

Wednesday, 17 December 2014

Testimoni Collagen shaklee

Assalamualaikum wrt.wbt...

tak nak cerita panjang...ini testimoni collagen shaklee...pengguna nih umur dah nak masuk 4 series taw...dia konsisten ambik collagen, terus nampak muda..macam umur 20 an kan...?

nak macam dia...? boleh hubungi eid...sementara shaklee tengah buat promosi besar-besaran nih...eid pun berbesar hati nak bagi harga PROMOSI dan COLLAGEN FREE untuk korang...

jangana lupa hubungi eid ye::

012 9532501..
text/whatsapp/wechat ye...

terima kasih semua..:)

Friday, 12 December 2014

shaklee collagen powder

Assalamulaikum wrt.wbt...

Masih lagi demam year end sales shaklee...

3 promosi sekaligus...jarang shaklee buat promosi besar-besaran macam ni...

cerita tentang collagen, bila tahu nak dihentikan pengeluaran sepanjang tahun depan untuk upgrade produk...ramai yang meroyan order collagen berkotak-kotak...buat stok setahun terus...

mana taknya, banyak kelebihan collagen shaklee ni...

** mengembalikan KEANJALAN KULIT,AWET MUDA...
** meningkatkan KELEMBAPAN kulit..
** mengelakkan KULIT KERING..
** MENCERHKAN dan MEMUDARKAN pigmentasi dan jeragat..
** menegangkan PAYUDARA & PUNGGUNG..
** ANTI PENUAAN..
** mengurangkan KEDUTAN...
** mengecilkan lubang pori-pori di wajah..
** mengurangkan eye bag..
** meningkatkan kecergasan tubuh badan..
** memberikan kesuburan rambut...

banyak kan kelebihan collagen powder ni...tapi, macam mana nak tahu berkesan ke tak...adakah mengharapkan testimoni pengguna semata-mata...?

ini yang best tentang shaklee...
- ujian klinikal keatas shaklee collagen powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur KULIT YANG GEBUA selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut...

- 69% peningkatan terhadap KELEMBAPAN KULIT..

- 75% peningkatan terhadap KELICINAN KULIT..

- 90% peningkatan terhadap KESERIAN wajah dan kulit...

- 80% pengurangan KEDUTAN DI WAJAH...

seronok kan...sebab kita bukan hanya mengharapkan testimoni semata-mata...siap ujian klinikal lagi...dan semestinya ujian yang dibuat adalah pada semua jenis kulit...

nak jugak tengok testimoni sebenar...bole tengok gambar ni...(ihsan google)..

PROMOSI COLLAGEN POWDER...

- beli 3 PERCUMA 1..
- beli 6 PERCUMA 2..

p/s:: bermula januari, collagen powder shaklee tade untuk setahun ye...jangan nangis bucu katil pulak bila tengok orang dok bagi testimoni cakap shaklee collagen powder ni best...:)

untuk sebarang pertanyaan dan order, boleh hubungi eid...text/whatsapp 012 9532501...

terima kasih semua...:)

Thursday, 11 December 2014

PROMOSI SHAKLEE DISEMBER

Assalamualaikum..selamat pagi...:)

awak semua sihat..? hii... nak tanya ni, selalunya hujung tahun begini, apa yang kita tunggu ye...? saving, pastu intai-intai mall mana yang buat YEAR END SALES kannn..?? mulalah gatal tangan nak rembat handbag sebijik dua...kasut berpasang-pasang..untuk kegunaan setahun katanya...alih-alih bulan depan beli lagi...hikss...

kenapa nak beli semua tu masa year end sales...? mestilah sebab nak jimat kan...risik-risik harga sebelum ni..mahal lagi..alih-alih dah turun harga banyak, sampai tak mampu nak kelip mata dahhhh...

sebab tu eid sayang shaklee...!! ape pulak kaitan dengan year end sales ni...? sebab shaklee pun buat YEAR END SALES jugak...lagi jimat sebab siap saving duit minyak lagi pergi jajah mall tuh...jimat duit parking jugak...korang contact je distributor shaklee, closed deals semua..tunggu je posmen datang rumah...

jadi..sepertinya membeli supplement adalah lebih menguntungkan sebabnya kita boleh jaga kecantikan dalaman jugak...bukan hanya pada maaterial kita yang mahal-mahal tuh tapi kulit kusam, make up 14 inci pun tak mampu cover parut lekuk bekas jerawat...nak yang mana...? kulit yang cantik dan sihat atau pakaian luaran kita yang cantik dan mahal..? pilih cepattt...

kalau pilihan awak adalah nak kulit yang cantik dan sihat...awak dah berada pada jalan yang lurus dah ni...sebabnya, shaklee dah tambah promosi set kecantikan bulan ni...triple promotion...!!

buat promosi tu dah kurangkan harga...pastu nak bagi duit balik pulak...gigit jari siapa yang tak rembat peluang depan mata ni...

promosi shaklee disember 2014 sahaja...!!

Vitamin C::

- beli 2 dapat less 5%..
- beli 6 dapat percuma 1 vitamin C bernilai rm92.50

Vitamin E::

- beli 2 dapat less 5%..
- beli 6 dapat percuma 1 vitamin E bernilai rm149.00...
- pastu dapat FREE MEMBERSHIP bernilai rm65.00...
- dapat DUIT BALIK RM30++..

Collagen Powder Shaklee

- beli 3 percuma 1 collagen bernilai rm298..
- dapat FREE MEMBERSHIP bernilai rm65.00..
- dapat DUIT BALIK RM30++...
** shaklee collagen powder ni special case ye...bulan ni kena grab banyak-banyak nak buat stok sebab lepas ni 9-12 bulan collagen shaklee tiada di pasaran...lama tu nak tunggu... **

tuh promosi shaklee...eid pun nak buat promosi jugak nih...nak order gabungan 3 supplement nih dan nak dapat something special dari eid..boleh hubungi eid terus...jangan risau..kata year end sales kan...harga lebih dari mampu milik nih...

hubungi eid...text/whatsapp/wechat 012 9532501...

nak grab vitamin c, vitamin E, collagen atau mana-mana gabungan supplement shaklee...eid nak bagi harga kasih syang nih..:)

jom jadi pengguna yang bijakk...buat macam eid..beli time promo, dapat jimat banyakkkkk...tahun depan dah GST..lagi banyak nak saving... hihi 

:)

Wednesday, 10 December 2014

happy birthday pakwe

Assalamualaikum...

sebab dah selalu update entri kat blog...rasa janggal pulak bila tak update...ngee..bukan berstatus blogger tegar lagi...

oh..harini birthday pakwe kite...pakwe no 1...walaupun eid bukan makwe no 1 dia..tapi tak pe, dia tetap pakwe no 1 eid...eid pasrah je bila jadik pemegang title makwe no 3 nih...janji, no 3 dan bongsu...hiksss...

selamat hari ulangtahun abah...adik nak ucap terima kasih sebab sayang, bagi nasihat, faham adik, layan manja adik, ikutkan merengek mengada adik...dan terima kasih jugak sebab abah akan tetap cakap adik anak abah walaupun adik selalu nangis... ** skill memujuk abah no 1...tade sape boleh lawan...**

tak boleh cerita panjang2 tentang abah..nanti banjir blog eid...;)

eh koranggg...promo vitamin C dan vitamin E masih berlangsung ye...cepatlah grabbbb...buat stok banyak-banyak..sebab harga tengah super duper murahhh ni... nangis la korang bila dapat tahu harga tyme promo nih...membe eid yang laki pun dah siap bank in payment dah...seba  harga tengah murah..rugi tak beli katanya...

bole laju-laju whatsapp/text/telegram eid ye...ada something special tuk korang taw...eksklusif nak bagi kat customer eid ni..hihi...

hubungi eid taw::
012 9532501..

terima kasih sudi jejak sini..:)

Tuesday, 9 December 2014

Diet tapi ambil nasi

Assalamualaikum dan selamat pagi...:)

siapa yang tengah diet sekarang ni...? ada yang diet tak makan nasi tak..?

kalau diberi pilihan, korang nak tak cara diet yang betul dengan pengambilan supplement, exercise dan tetap ambil nasi...? lepas tu, perubahan berat badan atau ukur lilit inci badan anda tidaklah sangat drastik dan anda rasa lebih sihat...lagi, walaupun anda stop supplement, plan diet anda maasih tidak terjejas dan masih lagi berat badan anda maintain...?

haaa, eid ada ramai kasteme yang beli set bajet slimming iaitu alfalfa, herb lax, omega dan lecithin...then, dorang nak tambahkan protein cinch shake ini untuk bagi firm otot badan mereka...:) pilihan yang terbaik...tahniah untuk kasteme eid yang percaya dan sedang melalui proses diet yang terbaik dengan shaklee...:)

ada 16 kebaikan cinch shake untuk slimming::
* memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya...
* mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control rasa nak makan..
* memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian...
* anda boleh mengambil karbo seperti nasi tapi dengan kuantiti yang sedikit..
* menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan..
* memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/pencuci mulut...
* mengandungi cinch pro iaitu satu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine..
* diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan. 
* terdapat 24 gram protein dalm setiap sajian bagi membolrhkan anda berasa kenyang..
* mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap sajian .
* nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga..
* memberi 35% atau lebih nilai harian (daily value) bagi 22 vitamin dan mineral ysng penting..
* tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan...
* soya non GMO..

berminat nak cuba set slimming yang lengkap..? boleh hubungi eid dan dapatkan konsultasi terbaik untuk pelan diet anda..
012 9532501...
text/whatsapp/wechat/telegram...

Friday, 5 December 2014

balik kampung makan ubi kayu

Assalamualaikum...

pagi ni kira cuba nasib je ni buka apps blogger nak update entri..mohon dapatlah publish entri kali ni...duk kampung, line fon memang nazak...

pagi tadi sampai kat stesen bas, abang ipar kite yang ambik..haha..pagi-pagi dah susahkan dia...itulah, sape suruh along offer...kan dah kena suruh ngan abah...:)

balik sampai rumah pagi-pagi subuh, tengok kucing kesayangan tu comot kat mulut..haih, sakit rupanya...meleleh air liur entah kenapa...nak makan pun tak dapat...miow pun sayu je..kak eid lagi sayu tengok awak casey...tapi kak eid suka bila kak eid balik awak ada kat pintu sambut kak eid..so kak eid dengan rela hati mengusap awak sampai tertido..hihi..

lepas breakfast datang rumah cek (atuk) sebelah rumah je pun..pastu, nampak cek bakar tunggul kayu..dia nak reputkan pokok yang dah ditebang tu...nampak bara api...eid pn ape lagi..cek ada ubi kayu tak..?? haha..salah satu makanan yang nak makan sangat ialah ubi kayu bakar...orang kampung kann...cek kata ada je...pergilah cabut kat kebun...hoih..gigihlah eid mengajak puan bonda cabut ubi kayu pagi-pagi...baru je nak ngendeng mengada dengan cek..tapi cek nak gi kebun lain pulak...so, memang kena buat sendiri...tapi takpe, eid suka berkebun ni...gigih daku pakai dress pegi cabut ubi kayu...

dan sekarang ni, eid tengah tunggu ubi kayu bakar masak...sambil update belog..puan bonda pulak tengah sapu sampah..eid tengok je...hihi...dan eid tengah tunggu junior sekolah datang hantar susu kambing jugak...balik kampung, nak makan semua benda yang ada kat kampung...nih belum lagi request abah ambik ikan keli kat sangkar...

nak duduk kmpung lama-lama tak nak balik kl boleh x..?? ok..ni dah terlebih mengada....

haa..nak order shaklee boleh terus whatsapp eid ye..nanti eid reply..nak cepat kena mesej la..hii..

ok, ubi kayu da masak...bau dia da menggoda..nak makan dulu..hihi..

terima kasih semua..:)

balik kampung makan ubi kayu

Assalamualaikum...

pagi ni kira cuba nasib je ni buka apps blogger nak update entri..mohon dapatlah publish entri kali ni...duk kampung, line fon memang nazak...

pagi tadi sampai kat stesen bas, abang ipar kite yang ambik..haha..pagi-pagi dah susahkan dia...itulah, sape suruh along offer...kan dah kena suruh ngan abah...:)

balik sampai rumah pagi-pagi subuh, tengok kucing kesayangan tu comot kat mulut..haih, sakit rupanya...meleleh air liur entah kenapa...nak makan pun tak dapat...miow pun sayu je..kak eid lagi sayu tengok awak casey...tapi kak eid suka bila kak eid balik awak ada kat pintu sambut kak eid..so kak eid dengan rela hati mengusap awak sampai tertido..hihi..

lepas breakfast datang rumah cek (atuk) sebelah rumah je pun..pastu, nampak cek bakar tunggul kayu..dia nak reputkan pokok yang dah ditebang tu...nampak bara api...eid pn ape lagi..cek ada ubi kayu tak..?? haha..salah satu makanan yang nak makan sangat ialah ubi kayu bakar...orang kampung kann...cek kata ada je...pergilah cabut kat kebun...hoih..gigihlah eid mengajak puan bonda cabut ubi kayu pagi-pagi...baru je nak ngendeng mengada dengan cek..tapi cek nak gi kebun lain pulak...so, memang kena buat sendiri...tapi takpe, eid suka berkebun ni...gigih daku pakai dress pegi cabut ubi kayu...

dan sekarang ni, eid tengah tunggu ubi kayu bakar masak...sambil update belog..puan bonda pulak tengah sapu sampah..eid tengok je...hihi...dan eid tengah tunggu junior sekolah datang hantar susu kambing jugak...balik kampung, nak makan semua benda yang ada kat kampung...nih belum lagi request abah ambik ikan keli kat sangkar...

nak duduk kmpung lama-lama tak nak balik kl boleh x..?? ok..ni dah terlebih mengada....

haa..nak order shaklee boleh terus whatsapp eid ye..nanti eid reply..nak cepat kena mesej la..hii..

ok, ubi kayu da masak...bau dia da menggoda..nak makan dulu..hihi..

terima kasih semua..:)

Thursday, 4 December 2014

set nutriwhite shaklee

Assalamualaikum wrt.wbt..

sebab nak balik kampung...kena update belog dan tinggal info banyak-banyak kat awak semua...nanti senang je, visit belog eid walaupun tak update, tapi ada info shaklee yang awak boleh baca kan...? hii...

haaa, siapa kat sini yang tengah tercari-cari skincare terbaik untuk kulit...? takut dengan skincare sekarang yang ada hidrokinon, pastu cerah terus dalam masa seminggu..tapi berbeza muka dn tangan...bila stop produk, muka merah-merah dan tumbuh jerawat beria...paling teruk, jeragat pun dah mula tunjuk tanda...

jom eid kenalkan dengan produk nutriwhite..eid dah ada cerita pasal nutriwhite sebelum ni kan...dan hasil dari feedback customer eid..dorang semua cakap nutriwhite best..even pencuci pun dah rasa best...jimat pulak tu..penggunaan minimum 6 bulan taw...jimat duit tak yah beli skincare selama 6 bulan...hii...eid un tak sabar nak habiskan enfuselle shaklee eid tu..nak guna nutriwhite pulak sebab kulit kering dah tade hasil dari konsisten satu set enfuselle...:)

bagaimana skincare Nutriwhite ini bertindak kepda kulit kita...??

1) Membersih

~ Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser ~

Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

2) Memperbaharui

~ Soothing Radiance Whitening Softener~
Fungsi : Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

3) Mencerahkan

~ Daily Defense Whitening Essence ~
Fungsi : melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

4) Merawat

~ Spot Whitening Treatment ~
Fungsi : Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

5) Mencegah

~ Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 ~
Fungsi : Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina Penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

6) Menganjalkan

~ Overnight Renewal Whitening Cream ~
Fungsi : Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah

dengan 6 langkah mudah ini, awak akan dapat kulit yng flawless, cerah dan lwbih anjal...ambik pulak supplement shaklee untuk dalaman...cantik dan menarik gituuu..:) hii..

berminat nak cuba boleh hubungi eid...text/whatsapp/wechat 012 9532501...

terima kasih semua... ;)

parut dah hilang, kulit dah gebu dan anjal

Assalamualaikum wrt.wbt,

sekarangni, bila shaklee buat double promotion 2 produk sekaligus...vitamin C dan Vitamin E....eid memamg laju-laju nak habiskan stok yang ada...sebab teruje nak bukak botol vitamin baru...harga tengah murah, harga jatuh terduduk orang cakap..mahu tak rebut...

dan satu lagi, vitamin E dan vitamin C ni supplement paling basic orang consume nak dapatkan kulit CERAH, BEBAS CELA, GLOWING,ANJAL, AWET MUDA...parut jerawat pudar...jeragat makin menipis...dan jerawat pun segan silu nak naik....lagi, kulit lembap dan lembut je...tade dah kulit kering kusam tuh...semua orang boleh nak feeling2 sweet 17 setiap masa...:)

sape yang nak orang cakap kat awak tahun depan awak cantiklah..nampak beza..nampak lain...hah, ambik peluang promosi disember ni... memang parut cepat je pudar bila rajin sapu vitamin E ni...

so, harini eid nak cerita kebaikan vitamin E pulak...vitamin E ni vitamin pertama shaklee yang eid guna taw untuk pudarkan parut ciken pox...lepas guna sebulan, memang jatuh hati dengan keberkesanan vitamin E ni...sampai sekarang eid guna..:)

Vitamin E shaklee adalah vitamin E natural yang mengandungi d-alpha tocopherol yang menandakan bahawa vitamin E ini adalah organik, bukan sintetik...

Kebaikan Vitamin E::
** mengandungi anti oksidan yang tinggi dan juga awet muda(kulit LEBIH TEGANG,ANJAL, bertindak sebagai ANTI PENUAAN)..
** mengurangkan PARUT JERAWAT & JERAGAT juga STRETCH MARK..
** menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat...
** kulit & rambut SIHAT, jadi lebih CANTIK & LEBAT...
** mengatasi kulit kering dan MELEMBAPKAN KULIT secara SEMULAJADI...

vitamin E shaklee kini ditambah dengan SELENIUM & GRAPE SEED EXTRACT...

** selenium akan membantu penyerapan vitamin E dengan lebih BERKESAN...

kebaikan GRAPE SEED::
** menyingkirkan radikal bebas..
** mengurangkan radang (inflammatory)..
** membantu kesihatan otak, kulit dan mata...
** membantu pengedaran mikro & kardiovaskular...
** mencegah masalah kalenjar prostat..
** melambatkan proses penuaan..
** mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit...
** mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet..
** membantu fungsi sistem saraf otak...
** meningkatkan daya pertahanan badan...

PROMOSI DISEMBER...
~~ beli 6 percuma 1 vitamin E bernilai rm149.09..(Qualify FREE MEMBERSHIP + CASHBACK BONUS)
~~ beli 2 less 5%..

** boleh pakat dengan kawan-kawan, ahli keluarga..beli dengan harga promosi...JIMAT BANYAK...**

awak yang nak beli dengan harga promosi, boleh hubungi eid ye..

text/whatsapp/wechat 012 9532501...

nok kelik kapung

Assalamualaikum wrt wbt..

sajo nak oyap..male ni kelik kapung...
*sebab balik kampung, terus tukar loghat kelate...**

hiiii... :)

Wednesday, 3 December 2014

kebaikan alfalfa complex

Manfaat utama Alfalfa complex...

1) melegakan sakit-sakit sendi dan belakang...
2) membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan...
3) memberi kelegaan semasa period...
4) membantu mengurangkan arthritis...
5) mencuci usus bagi membuang toksik..
6) membantu mengurangkan athma/lelah...
7) membantu membyang angin dalam badan...
8) membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor..
9) meneutralkan asid dalam badan...
10) membantu masalah keputihan pada wanita  
11) membesar dan menegangkan payudara..
12) bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri..
13) memulihkan urat selepas bersalin...
14) milk booster...
15) membantu masalah penghadaman dan pencernaan ..
16) meningkatkan stamina lelaki...
17) membantu melegakan masalah sembelit...
18) menyingkirkan lemak dan kolesterol...
19) mengurangkan alergic dan eczema..
20) mencuci hati..darah dan usus...

eid mazni...
012 9532501...

kelebihan vitamin C shaklee...

Assalamualaikum...

nak tahu kelebihan vitamin c shaklee??

KELEBIHAN SUSTAINED RELEASED VITAMIN C::

1) merangsang pembentukan kolagen..
2) menguatkan immune sistem...
3) antioksidan yang melindungi dari radikal bebas...
4) membantu mengekalkan kulit yang awet muda...
5) mengatasi masalah insomnia...
6) mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu..
7) membaiki sistem pendarahan..
8) merendahkan dan mengawal masalah tekanan darah tinggi..
9) mencerahkan kulit secara semulajadi...
10) memberikan tenaga...
11) membantu penyerapan iron..
12) mengekalkan kolesterol yang sihat ..
13) meningkatkan metabolisme dan membantu mengekalkan berat badan yang ideal..
14) mengelakkan katarak...
15) mengawal masalah kulit berminyak...
16) mengecilkan pori-pori muka...
17) mengurangkan asid untuk pesakit gout..
18) mengawal paras gula dalam darah...

berminat nak cuba...?
eid mazni...
012 9532501..
text/whatsapp/wechat..

usaha cari jodoh :)

Assalamualaikum..:)

malamni tak lena tidur pulak..tak tahu kenapa...so, eid ambil keputusan nak update belog..sebab seingat eid, eid ada hutang entri ngan awk semua...

haaa...sebelum tu..nak bagitaw yang eid dah share kat facebook personal eid tentang vitamin E ye...cepat gi jenguk facebook eid..hihi..

ok, kat blog malamni eid nak bayar hutang entri yang misteri jodoh tu...eid share sebelumni tips dan amalan yang boleh kita amalkan untuk dapat jodoh kan...eid janji nak cerita pulak tentang usaha yang kita boleh buat untuk dapatkan jodoh...sebab, orang cakap, nak dapatkan jodoh kena usaha...tapi, usaha yang bagaimana..? haa..nak cerita la ni... :)

anyway, kita semua ni ada kan ciri-ciri suami/isteri idaman kan...nak yang pandai masak, yang boleh jadi imam solat, nak yang jenis family person...nak yang penyayang...kan..? ada banyak lagi syarat yang kita letak sebenarnya...

jadi, usaha kita letaknya dimana? nak tunggu jodoh idaman kita tu datang bergolek? cukup sekadar doa minta dengan Allah..? eid pun dulu fikir cukup sekadar doa je...tapi Alhamdulillah dibukakan pintu hati untuk berusaha...terima kasih kat mak sebab selalu ingatkan...

eid terbaca satu pos kat facebook kalau tak silap..jika kita nak orang yang baik,nak suami atau isteri yang baik..kita dulu yang kena jadi baik... disini lah letaknya usaha kita yang sebenarnya...ubah diri kearah kebaikan..upgrade nilai diri kita..cuba bayangkan, kita letakkan syarat-syarat yang kita nak...pasangan kita pun ada syarat dia jugak..tak nak lah nanti dia je yang jadi penyejuk mata kita tapi kita ni bila dia pandang tak sejuk mata pun...

tak senang nak berubah ni..eid pun melalui fasa-fasa putus asa dah sebenarnya ..ikut nasihat kakak eid memang dah tak menaruh harapan pun...tapi, ingat balik janji Allah..lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik...dah tahu orang yang kita nak tu baik...berusahalah jadi baik...

dan eid jugak dalam tempoh 3-5 bulan sebelum bertunang...masa tu tengah buat preparation untuk wedding along...eid banyak dengar ceramah prof muhaya tentng reset minda..ada tajuk khusus tentang reset minda orang yang mendapat jodoh...korang dengarlah kat you tube...banyak berubah pemikiran eid tentang jodoh ni..dan masa tu, syarat eid bukan lagi aku nak suami macam ni...tapi, aku nak baik dengan family aku supaya nanti aku dapat suami yang family type person jugak...cam gitu eid ubah fikiran...dan kita menarik orang dengan aura positif kita ..

Alhamdulillah..Allah permudahkan jodoh...eid dari dulu lagi simpan niat nk yang baik dengan family...sebab eid dua beradik je...dan kami perempuan..jadi bila dah nikah nanti tetap eid nak jaga mak dan abah...sebab tu eid letak syarat macam tu...hihi...syarat yang lain tu eid tak fikir sangat pun..sebab eid ni jenis yang terima...jenis yang dahulukan mak abah...kalau dorang redha...senang hati...insyaAllah bahagia...:)

jadi,kesimpulannya...usahalah berdasarkn syarat yang kita letak...nak yang rajin qiamullail, yang boleh kejut kita sekali...kita ni kena rajin qiamullail jugak...nak yang rajin mengaji, kita pun kena rajin jugak...nak yang berpelajaran, kita pun kena rajin belajar jugak....semuanya bermula dengan kita...:)

disamping usaha macam tu...doa jangan putus...ayat-ayat amalan yang eid share sebelum ni, korang amalkan lah...semoga Allah permudahkan dan beri jodoh yang terbaik untuk kita semua...semoga entri ini bermanfaat...insyaAllah...

terima kasih sudi baca..:)

Tuesday, 2 December 2014

tips pemilihan supplement

Assalamualaikum wrt.wbt...

Ingat tak sebelum ni eid ada share entri tips pemilihan supplement...? yang tu tips yang eid sendiri amalkan taw...memang eid cerewet bab pilih supplement...even dengan shaklee sendiri berapa lama eid dok kaji, dok study, dok survey dengan leader eid..baca blog dia ulang kali...semata-mata nak tambah keyakinan yang supplement eid nak ambil tu adalah yang terbaik untuk tubuh sendiri...**hoih..panjang la pulak explain..hii.. **

ok, kali ni eid nak share tips pemilihan supplement yang orang share kat facebook...and memang ada yang eid amalkan la..hihi..

nah korang...jangan lupakan tips ni ye bila nak buat pemilihan supplement...

oh ye...nak grab peluang FREE MEMBERSHIP dengan shaklee dan dapat cashback bonus 14/1 nanti boleh hubungi eid ye...

** promo vitamin C beli 6 percuma 1...
** twinpack vitamin C less 5%...

** promo vitamin E beli 6 percuma 1...
** twinpack vitamin E less 5%...

** nak beli set vitamin E dan vitamin C dengan harga promo dan dapat special gift dari eid...boleh hubungi eid ye...promosi terhad taw...bole text/whatsapp/wechat 012 9532501...

terima kasih semua..:)

shaklee effect: vitamin C dan Vitamin E

Assalamualaikum...selamat pagi..:)

harini share testimoni sendiri la pulak...sebelumni eid selalu cerita yang eid kena ciken pox kan...y tudung coklat masa muka berparut ciken pox..lebam bawah mata tak yah cakap lah...parut merata kat muka...masa tudung putih tu after ambik vitamin E dan Esp...parut da pudar...tinggal yang lekuk-lekuk da...masa ni muka kiranya dah 90% pulih la...n yang tudung hijau tu gambar harini...masih lagi ada parut, tapi dah tak nampak sangat...dan parut jerawat pun cepat pudar...:)

eid konsisten ambik vitamin E, vitamin C dan ESP...ada jugak waktu muka kusam sebenarnya, tapi malam before sleep eid akan buat masker vitamin E...sapu kat muka..ngan bibir sekali..kulit bibir mengelupas, elok sapu vitamin E...vitamin C eid memang ambik tak pernah skip...

sebab sekarang ni shaklee tengah buat promosi 2 produk sekaligus, Vitamin E dan Vitamin C...eid rasa rugi sangat kalau korang tak beli time promosi ni...jimat banyak...

nak merasa #shakleeeffect macam eid jugak..? boleh hubungi eid untuk dapatkan guide yang betul supplement mana yang perlu awak ambik... :)

text/whatsapp/wechat 012 9532501 ye... eid akan cuba bantu korang..dan bagi guide yang terbaik...insyaAllah...


Monday, 1 December 2014

cantik dan sihat lah kite

Assalamualaikum wrt wbt..

SHAKLEE BUAT DOUBLE PROMOTION LAGII..!!!

a) ~ beli 6 percuma 1 vitamin E...
~ beli 2 vitamin E diskaun 5%

b) ~ beli 6 percuma 1 vitamin C
~ beli 2 vitamin C diskaun 5%

memang shaklee nak bagi semua orang cantik dan sihat lah ni ye...

oh ye...nak bagi pengguna shaklee rewards banyak2 jugak sebab..bila beli 6 percuma 1 vitamin E tu dah qualify FREE MEMBERSHIP shaklee...dan dapat minimum bonus jugak...

nak beli 1 vitamin E, 1 vitamin C..? dapat special offer jugak...

beli pakej terus...? lagiiii banyak special offer eid nak bagi kat awak semua...:)

nak tahu..??

text/whatsapp/wechat eid ye..

012 9532501..

disember dah kite

Assalamualaikum..:)

Bulan terakhir 2014...

Bulan istimewa sebab bulanni hari jadi pakwe...walaupun saya tahu saya bukan makwe no 1 dia...tapi dia tetap pakwe no 1 saya...:)

Bulanni juga saya sign up shaklee 2 tahun lepas...masa harijadi pakwe..jadi, bullanni keriangan berganda..insyaAllah...

Bulanni saya decide untuk teruskan dengan bisnes shaklee saya...terus bergerak sampai saya capai master coordinator tu...bulanni saya nak jalan terusssss...:)

Bulan ni kena struggle...kena maintain momentum bisnes...kena upgrade skills bisnes...kena attend seminar tambah ilmu banyak-banyak...

Bulan ni bulan penutup 2014...randomkn sahaja kehidupan kita pada perkara yang kita syukurkan...jangn fokus pada yang tak gembira dan semua yang negatif tu ..kita nak smbut 2015 dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran...

FOKUS PADA KEJAYAAN....insyaAllah...semoga rezeki melimpah ruah..ameen...

* masih lagi teringat pada pesanan supaya jadi orang yang tabah dan sabar...dan masih berusaha...doakan..:)