Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 2 November 2014

Supplement Kecantikan Kulit

Assalamualaikum wrt.wbt, 

Dilema tak bila nak beli supplement? tak tahu mana yang terbaik untuk badan kita...dan pada masa yang sama kulit cantik jugak.. pastuh, nak yang jimat dan tak membebankan dengan harga yang beratus-ratus semua tu..

zaman sekarang ni, dengan kenaikan harga minyak...GST lagi...duit pun sekadar cukup untuk keperluan harian je...tapi kulit dah makin kusam...badan makin lemah-lemah...nak beli supplement pun teragak-agak tak mampu...sebab alang-alang nak beli supplement ni, kita nak konsisten kan?

okeh, hari ni saya nak suggest 2 supplement yang pada saya harga lebih daripada mampu milik dan yang paling penting...khasiat supplement yang saya nak suggest ni insyaAllah akan memenuhi keperluan dan khasiat yang kita perlukan untuk tubuh badan kita.. 

1) Sustained released vitamin C 500mg
- ramai yang tahu vitamin C shaklee organik..dan satu biji vitamin C menyamai 7 biji oren..
- tapi ramai yang tak tahu maksud sustained released ni... sustained released ni ialah pelepasan perlahan-lahan.. maksudnya, bila kita ambik vitamin C...dia akan bertindak secara perlahan-lahan dan berterusan dengan tubuh badan kita...dengan cara ini, penyerapan vitamin C dalam badan kita adalah secara optimum mengikut keadaan badan kita...
- dan bagi vitamin C yang berlebihan, ia akan terus dibuang melalui urine..tidak tersimpan dalam badan dan jadi toksin.
- sebab itu dengan setiap pengambilan supplement, kami akan suggest cukupkan pengambilan air putih... :)

apa fungsi vitamin C ni?
- sebagai immune system..mengelakkan dari berlakunya selsema, demam, elakkan gusi berdarah.
- beri tenaga...secara tidak langsung bila immune system kita kuat...tenaga kita tidak akan berkurang...kita jadi lebih sihat dan mampu buat kerja dengan baik
- pembentukan kolagen..kolagen terbentuk dari pengambilan vitamin C...dan seawal usia 20-25 tahun..badan kita akan mula kehilangan kolagen dan tidak dapat menghasilkn kolagen sendiri melainkan dengan pengambilan vitamin C..pernah orang panggil awak kakak walaupun hakikatnya awak masih muda? itu salah satu tanda kita kekurangan kolagen...
- merawat resdung...ada orang yang selalu bersin dan selsema waktu pagi...tapi bukan sebab demam..tapi sebab allergik habuk dan cuaca juga...mata berair merah-merah..vitamin C insyaAllah akan membantu sebabnya salah satu fungsi vitamin C juga adalah untuk mengurangkan alergik juga...



2) Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee
- selalunya, bila sebut tentang soya...ramai yang cakap, eh bukanke soya makin menyebabkan kulit allergik..soya tu kan bahaya sebenarnya..tak bagus pun...dan pelbagai lagi spekulasi bila sebut tentang soya...
- anyway, saya pernah blog tentang soya ni..boleh rujuk entri saya yang terdahulu...kat entri tu saya dah cerita tentang beza esp shaklee dan soya biasa.. Soya shaklee adalah non-GMO ye, iaitu tidak diubah genetiknya dan proses penghasilan ESP adalah menggunakan kadar suhu yang rendah...Selain itu, ESP kaya dengan 9 jenis asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Apa fungsi ESP ni...?
~ awet muda- asid amino sangat penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Denan pengambilan ESP yang konsisten dan berterusan mampu memberi efek wajah yang lebih muda dari usia..tak nak ke...? umur dah jejak angka 3, tapi orang masih cakap awak budak sekolah....:) 
~ baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones dimana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
~ Membaiki pigmentasi kulit - ni salah satu sahabat baik perempuan lah ni...makin meningkat umur, makin banyaklah tanda-tanda sahabat baik ni muncul...So, nak elakkan tanda-tanda pigmentasi nih, ESP akan membantu mengurangkan masalah keguguran rambut, kedutan pada kulit, kurangkan masalah jeragat dan nampak tua pada wajah anda.
Kulit Remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut. 


Untuk setiap supplement yang saya suggest ini insyaAllah mampu milik..sebabnya, dengan kesan dan jangka hayat setiap suplement ni, rasa tak berbaloi pun dengan harganya... 

Vitamin C shaklee ada 180 tablet dan untuk penggunaan selama 6 bulan....iye, jangan tak percaya, Setahun hanya memerlukan 2 botol vitamin C sahaja...harga? Hanya RM92.50 sebotol..

Untuk ESP pula, jangka hayat boleh mencecah sehingga 2 bulan...Dan kesannya, boleh nampak dalm 2-3 minggu pangambilan bergantung kepada cara pengambilan dan tips-tips lain yang saya akan berikan (eksklusif untuk customer saya sahaja).. Harga insyaAllah mampu milik jugak..RM150.00 unuk satu canister ESP yang memberi banyak kebaikan pada kesihatan dan kecantikan anda..:) 

Dan jika anda nak harga yang lebih jimat...boleh hubungi saya yer...Pakej sekali saya bagi nanti sekiranya anda purchase 2 supplement ini...offer saya ini akan berakhir bila-bila masa sahaja taw...so, cepat grab peluang ini dan whatsapp atau emel saya yer... :)

Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501

Terima Kasih semua..:)