Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 2 November 2014

Shaklee Omega Guard II

Assalamualaikum wrt. wbt, 

Dalam entri lepas dah share sedikit info tentang minyak ikan dan proses penghasilan minyak ikan tu kan...so kali ini nak share tentang kelebihan OMEGA GUARD SHAKLEE ni..dan semestinya pilihan saya ialah shaklee...:) 
 

Manfaat Utama
~ Asid lemak - Omega 3 merupakan asid lemak yang tak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada makanan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

~ Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA  boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekaan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal, dan ketegangan dileher atau sakit kepala.  ia juga merendah kolesterol, menghindrkan pembekuan darah, membantu mengekalkan tahap kesihatantrigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

~ Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa didalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungna DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyait Alzheimer, emmelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak Omega-3 EPA dan HDA.

~ Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sitem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, dan penyakit buah pinggang.

~ Menentang Cancer - Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, emrangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

~ Memelihara fungsi-fungsi sendi (athritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gut dengan effective.
~ Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membant dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit scizophrenia.



Jangan lupa taw...Promosi Omega Guard bulan ni beli 6 Percuma 1...harga super duper jimat tuh...dan kalau beli 2 pulak dapat 5% diskaun...eh, jimat jugak tu...kannn..??

Nak purchase omega guard atau mana-mana supplement shaklee yang lain berserta konsultasi supplement yang terbaik....boleh hubungi saya ye..:) 


Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501