Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 2 November 2014

Shaklee Omega Guard I

Assalamualaikum wrt. wbt...

Kat Facebook sekarang ni, SID semua hari-hari dok update tentang omega guard shaklee...Saya pun nak update jugak..Beli 6 Percuma 1 Omega Guard, promosi shaklee bulan ni siapa yang tak rebut, RUGIIIIIII...!!!




Dan if rasa nak cuba 2 botol dulu pon boleh..sebab nanti dapat 5% diskaun jugak...best..!


Teruja kann...? okei.sebelum tu..marilah kita baca info tentang omega guard ni dulu ye...nak consume supplement peru ada ilmu jugak taw...tak boleh aci redah aci consume jugak ye...hii

Apa yang anda PERLU tahu tentang Minyak Ikan?
- Minyak ikan mengandungi asid lemak Omega-3 yang tediri daripada EPA dan DHA, iaitu asid lemak yang sangat diperlukan oleh tubuh berikutan daripada ketidakmampuan badan kita untuk menghasikan omega-3 itu sendiri.
- Minyak ikan boleh didapati dengan banyaknya daripada ikan laut air sejuk seperti mackerel, kod, salmon, kerapu, sardin, jerung dan ikan todak.
- Asid lemak yang sangat diperlukan tubuh terbahagi kepada 2 iaitu: Omega -6 EFAs dan Omega -3 EFAs. Omega-6 boleh didapai daripada sayuran dan Omega-3 boleh didapati daripada minyak ikan dan beberapa minyak lain.

Keperluan pengambilan minyak Ikan Omega-3
- Para saintis dan doktor berpendapat bahawa peningkatan penyakit hipertensi, serangan sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, penuaan dan kanser jenis tertentu adalah kesan daripada kurangnya pengambilan Omega-3 dan Omega-6 dalam diet seharian.

OMEGA GUARD SHAKLEE

Kelebihan Shaklee:
~ Shaklee omega guard diekstrak daripada ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan.
~ Omega Guard adalah 3 kali lebihtumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan
~ Berbanding minyak ikan lain dipasaran, Omega Guard adalah minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega semulajadi termasuk EPA< DHA, ALA, dan banyak lagi.

Proses Penghasilan Minyak Ikan 
~ Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk menghasilkan minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

~ Shaklee yang sentiasa mementingkan produk organik dan bebas kimia menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paing semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).


Sumber: Buku Panduan Nutrisi Shaklee

ok dah..InsyaAllah akan update lagi info omega guard ni untuk entri seterusnya...

Jadi, untuk bulan ini...awak yang masih tercari-cari supplement minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga...omega guard jawapannya...Nak consume seisi keluarga dengan harga yang sangat jimat, boleh hubungi saya....Harga jatuh gaung sekarang ni...:) hii... nak jimat saya galakkan beli 6 terus..sebab dapat percuma 1 botol Omega Guard....tapi, nak consume sebotol pun dapat harga jimat jugak...:)eh, beli 2 botol dah dapat diskaun 5% ...jimat jugakkkk....

Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501