Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Thursday, 20 November 2014

Set Slimming Shaklee (I)

Assalamualaikum wrt. wbt,

Maaf...lama dah janji nak update entri set slimming Shaklee...tapi selalu sahaja diri ini update entri dengan tajuk yang lain...

Ok, untuk pengetahuan semua...eid pun consume jugak ye set slimming ni....bukan nak kurus sangat pun, sebab sendiri tengah struggle nak naikkan berat badan...tapi, eid akan ambik set slimming ni bila rasa dah terover makan...bila rasa makan banyak, perut sebu tak selesa...eid akan ambik lecithin dan alfalfa...2 ni set bajet yer...biasanya eid ambik yang ni 2 kali seminggu...ambik lecithin untuk hancurkan lemak-lemak pada badan ni..kat perut terutamanya dan alfalfa untuk detox lemak-lemak yang dipecahkan lecithin...alfalfa ni banyak juga kelebihan lain yer selain untuk detox...kita yang perempuan ni, dah kahwin ke belum..elok sangat ambik alfalfa ni...masalah keputihan, bau badan, lenguh-lenguh badan, nak kasik firm luar dalam...consume lah alfalfa ni...:)

Set slimming Shaklee ni ada 3 fungsi ye...

BAKAR --> BUANG (DETOX) --> BINA

konsep 3B kat atas tu, memang khusus ada dalam supplement slimming Shaklee...

1) Bakar
- Ini adalah konsep yang paling penting bila kita nak turunkan berat badan..lemak-lemak pada badan seharusnya dihancurkan dan dibuang terus daripada badan kita.
- untuk proses ini, Shaklee ada sediakan 2 jenis supplement iaitu Lecithin dan Omega Guard.
- Lecithin berfungsi untuk mengemulsi lemak atau menghancurkan dan memecahkan lemak kepada molekul-molekul yang lebih kecil dan menghalang ia daripada terlekat pada dinding membrane.
- Omega pula yang mengandungi lemak ikan yang berketumpatan tinggi akan berfungsi membakar lemak dan memberi rasa kenyang kepada kita.

2) Buang
- Lemak-lemak yang dihancurkan dan dibakar seharusnya dibuang terus daripada badan kita.
- Ada orang sangat mudah untuk membuang air besar dan ada juga sesetengah orang susah. Jadi, Shaklee meneyediakan 2 jenis supplement juga untuk fungsi detox ini iaitu herb lax dan alfalfa.
- Untuk herb lax..ia adalah julap lembut dan berfungsi untuk detox...siapa yang ambik herb lax ni memang bagi feedback yang best...sebab rasa cuci je dalam badan...perut pun kempis jugak...
- alfalfa juga mempunyai fungsi detox...dikenali sebagai raja segala tumbuh-tumbuhan...selain daripada mencuci usus dan detox, alfalfa juga dikenali sebagai kacip fatimah bagi wanita kerana kelebihan alfalfa yang sangat sinonim dengan masalah dalaman wanita..

3) Bina
- untuk konsep ini, ramai pula yang tanya..dah bakar buang semua nak bina balik?
- badan kita sebelum melalui proses slimming banyak dengan lemak tepu..bukan otot-otot..jadi, bila lemak dah dihancurkan dan dibakar, kulit badan akan nampak menggelebeh dan badn tidak firm..
- proses bina ni ialah kita bina balik otot-otot yang lebih sihat dengan protein..jadi, even kita mengalami proses penurunan berat badan...badan kita tidaklah terus kurus kering..tapi nampak lebih firm dan solid..
- untuk konsep ini, ada 2 produk juga iaitu cinch dan esp...kedua-duanya adalah protein...bagi yang spesifik nak tuunkan berat badan, cinch adalah pilihan utama ye...bagi ibu yang masih breastfeed baby, esp lebih sesuai kerana ia tidak mengeringkan susu ibu...

yang eid tulis panjang-panjang kat atas tu adalah serba sedikit penerangan tentang set slimming shaklee...awak tidak perlu ambil semua supplement diatas...ada banyak perkara yang perlu diambil kira sebelum anda consume set ini..antaranya adakah anda ibu yang menyusukan bayi, berat badan anda, ada penyakit atau tidak, dan juga bergantung kepada bajet...

bagi awak yang berminat nak consume set slimming ni, eid sangat mengalu-alukan  kalian untuk whatsapp/wechat eid untuk kita bincang, set mana yang terbaik untuk awak...insyaAllah eid akan cuba sebaik mungkin untuk guide awak...awak akan dapat guide yang berterusan dari eid sebelum, semasa proses slimming tu sendiri..dan bagaimana nak mengatasi healing crisis...dari segi moral,insyaAllah eid akan guide dengan pelan diet yang betul untuk awak ikut...perlu diingat, supplement hanya membantu..selebihnya semangat dan cara hidup dan cara pemakanan kita...kita diet secara sihat..insyaAllah..

boleh text/wechat/whatsapp eid ye..
012 9532501..

terima kasih sudi baca...

semoga kalian semua kaya dan berjaya dunia akhirat..insyaAllah..ameen..;)

eid mazni
shaklee independent distributor
914371
eid.nurmaidah@gmail.com