Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Saturday, 15 November 2014

Drama kedai mamak

Assalamualaikum wrt. wbt,

Weekend lagi...Alhamdulillah, mampu dah nak mengadap laptop...entri sebelum ni aci redah hapdet guna fon je...janji hapdet...kan dah cakap eid nak jadi blogger tegar...hiii...

Bila dah weekend memang back to the routine...weekend ni lah masa nak kemas rumah, basuh baju, kemas bilik, susun buku-buku yang nak dibaca sepanjang 2 hari nih..Alhamdulillah, semua tu dah settle awal pagi...

Masa tengah basuh baju kat dobi tadi...minggu ni je basuh kat dobi sebab cuaca tak menentu..basuh sendiri risau kot tak sempat kering..so, dobilah kite..angkut semua tuala comforter terus..senang..hiii...
haa, masa kat dobi tadi tepon puan bonda...hari-hari lain tepon jugak..tapi weekend cam gini lama la sket borak tu...cerita seminggu summary terus tuk sekali fon kol..hehehe...cerita kat mak yang semalam jatuh...anyway, pagi semalam jatuh...jatuh terduduk, terhempap lutut dua-dua belah ni..itu je yang bagi tahu mak...wasap je...mak cakap berangan ape la pagi-pagi awak da jatuh...saya terus cakap, ada rahmat besar Allah nak bagi.beli kereta idaman dengan bonus shaklee...insyaAllah..lepas tu, mak terus doa yang baik-baik untuk saya...

pagi tadi bila kol mak, cerita balik yang kisah jatuh tu...

sebenarnya....saya jatuh tu kat kedai mamak belakang ofis...pegi beli roti canai nak buat breakfast...sudah beli tu, bawak plastik roti canai...sambil-sambil borak ngan membe, tangan pegang purse nak masuk duit...tak perasan yang lantai kedai tu tak rata...eh, camne nak cakap..kan selalunya lantai kedai tinggi sket ngan lantai koridor luar tu..haa, sebab syok sangat bercakap, memang dapat hadiah...jatuh terduduk..dan plastik roti canai pecah..habis kuah dia melimpah ruah kat lantai...lepas jatuh tu memang terus bangun la, bangun tu tanya lak membe camne eid leh jatuh...? buat muka kesian...dalam hati dah malu...then, mamak kedai tu terus datang ambil plastik roti canai, nak ganti ngan kuah baru...membe eid memang tak tercakap ape..dia pun tergamam tak tahu nak buat ape...nak gelak kesian...terus dia pesan kat eid, jangan pikir bukan-bukan...sebab dia dah kenal maidah ni camne...hihi...

cerita balik kat mak, memang wajib kena bantai gelak...hadooiii...dalam whatsapp tak gelak pun...rupanya mak ingat eid jatuh kat rumah...tak expect pun jatuh kat kedai mamak...pastuh mak boleh tanya lagi, ramai orang tak..malu tak...?? hahaha..puan bonda saje nak bagi terbakarrr....pastuh, mak cakap, lain kali dengan mak ni jangan degil-degil...cakap elok-elok...mak cakap kena dengar...dah dapat tazkirah free...hahaha...naik ofis rilek lagi, tak rasa ape...nak solat petang tuh, rasalah sakit kat lutut tu..nangis...hukss...dan semalam balik...dah rasa sengal-sengal, kat tapak kaki macam dah terseliuh..buat tak tahu je dulu...lepas isyak, terus tidur...sebab jatuh terhempap cam gitu, satu badan terkejut kot...Alhamdulillah, pagi ni bangun dah ok....

pastu, pagi tadi ada macik datang berbual-bual masa eid kat dobi tu...macik tu tengah tunggu klinik buka...sakit lutut katanya...dan dia siap pesan...awak muda-muda, minumlah susu mulai dari sekarang...bila dah sakit,umur dah meningkat...ambik kalsium pun dah kurang berkesan...harapkan pain killer sahaja nak tahan sakit tu...

terus dalam kepala ni nak ambik ostematrix shaklee...risau jugakla kan...eid ni selalu sangat jatuh..masa sekarang memang lah tade kesan ape...setakat tergeliat terseliuh tu buat tak tahu je...tapi betul jugak cakap macik tu...bila dah meningkat umur, kita tahulah nanti macam mana, bila tak jaga dari sekarang...

so, insyaAllah next entri(doakan minggu ni) update tentang ostematrix shaklee tu...eid ada hutang entri set slimming dengan awak semua kan..insyaAllah akan siapkan minggu ni jugak..doakan...:)

awak yang nak tahu cerita supplement shaklee, macam biasa lah..boleh whatsapp/wechat eid ye...nanti kite cerita panjang lagi..insyaAllah...;) guna supplement yang organik tak rugi taw...bukan sahaja bagi cantik, tetapi menambah nilai untuk kesihatan juga...

text/whatsapp/wechat
012 9532501
eid mazni @ maidah mazni

Assalamualaikum...:)