Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Monday, 1 September 2014

HARI BAHAGIA: CANTIK BERSERI DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum...

Agak lama menyepi...seminggu tak update belog rasa nak cepuk diri sendiri...Namun, Alhamdulillah..saya masih aktif sharing tentang  shaklee kat instagram dan facebook...:) kata shaklee independent distributor kan..?

Sebelum ni, saya janji nak share tentang SET EKSKLUSIF BAKAL PENGANTIN kann...? dan semalam, ada junior saya, dia pengguna tegar vitamin C Shaklee, whatsapp saya bertanyakan harga untuk set pengantin ni...majlis dia InsyaAllah bulan 2 nanti...:)

Sebenarnya, banyak je set eksklusif pengantin shaklee ni..pelbagai set dan pelbagai fungsi kami boleh sediakan...namun, yang biasa bakal pengantin mahukan adalah kulit yang cantik berseri dan badan yang slim dan firm kan...? if saya sendiri pun, saya tak nak hari bahagia saya nanti kulit saya kusam, badan penat dan nampak lemah.sedangkan itu majlis kita kan...

saya senaraikan supplement yang boleh anda consume mengikut bajet dan keperluan badan anda ye...dan, ini adalah supplement yang paling basic dan memang ikut bajet minimum dah...insyaAllah mampu milik...:)


Vitamin E
~ Vitamin E ni terkenal sebagai vitamin anti penuaan taw...dan lagi pula, untuk yang mengalami masalah kulit kering, kusam dan berparut...sangat digalakkan ambik vitamin E ni untuk membaiki struktur kulit...
~ yang tiada masalah kulit bole juga ambik vitamin E ni sebab nanti vitamin E ni akan bagi efek glowing dan awet muda...
~ boleh buat masker jugak kasik jerawat cepat kecut dan parut cepat pudar...
~ selain itu vitamin E juga merupakan salah satu vitamin untuk set keuburan ye..  

2 dalam satu...supplement untuk ditelan...boleh buat masker jugak..jimat


ESP
~ Esp terdiri daripada non-GMO soy protein ye...yang mana protein merupakan nutrien yang menyumbang kepada pertumbuhan kulit...dan untuk membina set kulit baru yang lebih sihat, dan tegang, pengambilan protein adalah sangat perlu...
~ ESP juga selain dari membantu bertindak balas dengan sel kulit,akan memberi tenaga yang cukup dan memberi rasa kenyang. 
~ berfungsi juga membekalkan protein untuk menegangkan kulit dan elakkan kulit menggelebeh ye..kasik firm gitu...:) 

Ada orang cakap kat saya...dah consume ESP Shaklee ni rasa kulit gebu dan badan pun firm.


Omega Guard/Lecithin
~ Berfungsi sebagai penghancur lemak terbaik dan juga mampu mengurangkan kolestorel dalam badan...
~ mana-mana lemak degil tuh, ambik salah satu supplement nih, confirm anda akan rasa teruje bila fitting baju pengantin nanti....slim..!! sape tak nak kannn...? 



Herblax/Alfalfa
~ Pernah tak bila ambik supplement rasa tade kesan pun...sedangkan dah ambik supplement dekat sebulan dah...itu salah satu tanda badan anda mengandungi banyak toksin...
~ Herblax dan alfalfa ni merupakan detox terbaik...yang mana ada masalah sembelit, banyak angin dalam badan...ambik salah satu dari supplement ni, pagi-pagi konfem....mudah sangat nak ke toilet tuh...tade masalah sembelit dah..insyaAllah...
~ 2 supplement ni jugakla yang akan cuci licin lemak-lemak yang dihancurkan omega guard/lecithin tuh...dah tade lelemak degil bergayut ngan kulit badan...
~ lagi nak kasik firm dengan protein pulak...wah..memang slim dan bergetah orang cakap...hiksss...

Collagen Powder 
~ Ini collagen paling best dari segi kesannya...mana taknye, jerawat hilang, parut pudar..kulit gowing..muda...? semestinya...insyaAllah...
~ yang ni kalau awak rasa da dekat sangat dengan majlis...dalam sebulan ke, tyme tu lah jerawat beria menjajah, kulit berminyak, kusam tak ingat...laju-laju order collagen shaklee ni hah...Keberkesanan dah terbukti...
~ siapboleh buat collagen lagik kasi muka tegang dan glowing...wajib ada ni taw untuk yang nak gorgeous di hari bahagia...:) 



Vivix Shaklee
~ Supplement yang terbaikkkk...ambik yang ni tak perlu dah ambik yang lain-lain tuh..ibaratnya, semua khasiat suppelement yang lain tu ada dalam VIVIX nih..
~ anti penuaan yang paling baik...sebab ia mengawal penuaan tahap selular...
~ nak tetap rasa umur 20 walau da jejak angka 40...ini lah dia rahsianya...
~ Ambik yang ni waktu dekat-dekat nak kahwin...memang seri dia lain macam...seri darah manis tu dah satu...seri muka glowing lagi...tak nak ke...? hii
~ Kelebihan vivix ni bole tengok sini



Anyway..ini antara supplement terpilih...suggestion dari saya untuk awak yang nak meraikan hari bahagia tu...InsyaAllah mengikut bajet dan kesan yang awak inginkan...Dan tak semua perlu ambik ye...saya tetap mengutamakan bajet kasteme saya mengikut masalah kulit yang awak hadapi...tapi, kalau dah yang tinggal kurang sebulan lagi dah tu...memang laju-laju saya suggest collagen atau vivix tuh...rasa tak mampu...? whatsapp saya, kita bincang detail macam mana nak dapatkan jugak supplement idaman nih...okei...? 

nur maidah 
SID: 914371
012 9532501 
whatsapp/wechat