Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Thursday, 11 September 2014

Kisah GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum wrt. wbt..

Hangat sangat topik GLA Complex ni...macam-macam kes timbul, tapi Alhamdulillah...masih lagi ramai orang yang percaya dengan kebaikan produk-produk shaklee yang menjalani pelbagai research dan ujian makmal oleh pakar-pakar nutrisi sebelum satu-satu produk itu dijual untuk orang ramai. Ramai jugakla yang direct mesej saya terus bagitahu, akak..saya nak stabilkan hormon..period tak teratur...Akak...saya ada masalah eczema...boleh saya consume GLA...? 

Alhamdulillah...bila timbul pula cerita yang GLA shaklee ni penyebab berlakunya bengkak rahim, masih lagi ada pengguna-pengguna setia GLA Shaklee yang memberi testimoni terbaik mereka sepanjang mereka consume GLA Shaklee...ada yang berjaya hamil, mengecutkan cyst, mengurangkan masalah eczema, kulit cantik, period teratur...Alhamdulillah...semua itu dengan izin Allah jua..yang penting kita berusaha dan meletakkan kebergantungan kita hanya pada Allah semata-mata... 

Kisah saya dengan GLA Complex shaklee bermula setelah saya merasai kebaikan dua produk utama shaklee dalam membaik pulih dan memperbaharui sel-sel kulit...masa tu saya kena chicken pox dan saya consume Vit E dan ESP. Setelah nampak kesan yang positif, saya start consume GLA Complex shaklee...tujuan saya ialah untuk mengurangkan period pain... 

Period pain saya teruk...sangat teruk...masa awal-awal period dahulu, semua orang akan perasan wajah saya pucat, badan saya lembik...lenguh dan cramp tuh dah perkara biasa...sakit sangat...menangis tetiba itu perkara biasa...menangis sebab sakit tu dah satu...sebab hormon tak stabil pun yer jugak...seharian terbaring itu perkara biasa...masa kat sekolah, sick bay tuh memang tempat yang wajib lawat setiap bulan lah...memang tak tahan sakitnya, nak duduk pun lenguh...cramp rasa nak tercabut dari pinggang ke bawah...apatah lagi nak tumpu perhatian kat kelas...memang tak mampu... 

bila masuk matrik, rumet semua memang dah lali sangat bila tengok saya...if ada program ape-ape, memang sangat risau jika sama dengan waktu period...dan waktu tu cycle period pun tak menentu sebenarnya...apa yang saya pasti, jika period lambat dalam seminggu...maka period pain saya akan berganda sakitnye...if kat kampung, bolehla nak bertungku bagai...ada mak ngan nenek yang tolong panaskan tungku...kat hostel, tuam dengan air panas jelah nak kurangkan sakit... buat sendiri sambil nangis-nangis...hii

Saya pernah bergantung pada ubat yang warna pink tuh...tahu je yang ubat tu pain killer je sebenarnya...tapi, sebab teruje tengok kaler pink tuh..maka gasak nak telan jugak...pastuh, pernah satu hari ubat yang warna pink tuh sudah tak berkesan untuk period pain yang saya tanggung, maka bila pergi farmasi...ada kakak kat farmasi tu suggest ubat yang warna biru kalau tak silap saya...ubat tu tinggi dos dia..dan kakak tu cakap, sekejap je dah hilang sakit..memang khusus untuk period pain...so, saya decide tuk beli...memang betul..dalam sejam lebih kurang, period pain yang teruk tu hilang dan saya sihat macam biasa...

dan, akibat dari ubat yang warna biru tuh...next period saya lambat...dan period pain saya berganda sakitnya...Lepas tu memang serik dah nak ambik pain killer...insaf...dan masa tu dah start consume Evening Primrose Oil...lupa brand apa yang saya beli...tapi tak konsisten pun...sebabnye masa tuh tak tahu pun apa fungsi sebenar EPO tu... dan masa tuh jugak, cycle period saya memang tunggang terbalik lah... bila kena period pain memang pasrah je..minum air suam banyak-banyak pastuh tuam dengan air panas...sapu minyak panas kat kaki..berterusanlah begitu sehingga masuk main camp kat gombak...dan berterusan jugakla bila tak mampu nak tahan sakit, gi klinik sebab nakkan MC...paling teruk bila doc decide tuk inject juz to reduce the pain sebab saya cakap kat doc tak nak ubat...i just want the MC...sebab dah skip kelas...hihi... 



But now..Alhamdulillah...syukur sangat sebab saya kenal Shaklee...siyesly 3 bulan pertama saya consume GLA Complex...saya guna apps 'my calendar' kat fon tuk record cycle period saya...dan Alhamdulillah...memang cycle tuh teratur..lambat 2 3 hari tuh biasalah..tapi tetap dalam lingkungan waktu yang betul...:) Period pain...? Alhamdulillah..semakin berkurang...saya tak harap pun period pain tuh hilang terus...hii...tapi semakin berkurang dan saya masih boleh meneruskan kerja-kerja harian saya...tadekla nak terbaring tak buat ape dan menahan sakit semata-mata..bila keluar jumpa membe dan dorang tahu saya tengah period, sorang akan terkejut...eh bukanke biasanya period pain awak teruk...terbaring je seharian....GLA Complex yang orang cakap 'gila' tuh la yang jadi penyelamat saya... 

oh ye...selain stabilkan hormon dan regularkan period (ini dah terbukti ye), GLA juga berfungsi untuk mengurangkan masalah eczema yer...pun terbukti jugak kat diri saya sendiri...eczema saya tadeklah teruk macam orang lain tuh sampai sakit bengkak-bengkak semua tuh...saya ada eczema yang baru nak jadi..yang bila saya mabik seafood ke atau makanan yang akan menyebabkan gatal, macam keropok ke,,,saya akan mengalami gatal-gatal pada pergelangan tangan... dan sejak ambik GLA...Alhamdulillah, dah tak wujud dah gatal-gatal ekzema tu...:) cegah sebelum terlambat lagi baik kan...? :) satu lagi yang saya perasan...kuku nampak pinkish...tak nampak pucat dan kusam dah...kalau tak, asyik dok perhati dan puji kuku orang lain je sebab kuku sendiri pucat macam rapuh nak pandang pun tak sudi...hii...

Kesimpulannya...ramai yang tanya...perlu ke saya ambil supplement tuk baiki hormon semua nih...sebab dulu, orang yang ambik supplement nih orang yang dah berumur yang nak maintain kecantikan je...sekarang ni, supplement nih macam dah wajib sebenarnya sebab dengan keadaan bumi kita sekarang dengan udara yang tercemar, pemakanan kita yang belum tentu sihat, dengan penyakit yang tak tertanggung kos rawatan...belum kita ambik kira dengan keghairahan kita mencuba pelbagai produk yang menyumbang kepada kerosakan kulit dan sistem badan kita nih...so, untuk mengganti balik sel-sel dan nutrien penting yang hilang dari badan kita tuh..maka, saranan saya yang dah merasai kebaikan-kebaikan supplement organik ni...ambikla supplement dan kaji betul-betul apa supplement yang terbaik untuk anda... ok...? 

if awak nak tahu detail lagi tentang supplement shaklee yang dah memang organik ni...em, awak semua tahu tak macam mana nak kenal organik atau x...? dari segi kandungan dalam supplement dan satu lagi, supplement shaklee tadek silica gel dalam botol ye...silica gel yang berfungsi menyerap kelembapan tuh...biasanya silica gel ni wujud dalam supplement sintetik... ok? nak tahu detail..nak merisik harga...nak tahu apa offer-offer menarik daripada saya...jangan segan silu ye...saya menghargai awak semua sebagai customer saya...dan InsyaAllah saya akan guide sehingga awak betul-betul dapat best result hasil dari consume supplement shaklee... :) 

boleh hubungi saya yer:: 

Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501

jom jadi sebahagia dari #shakleeeffect :) 


Monday, 8 September 2014

Skincare Shaklee:: Enfuselle Basic Systems

Assalamualaikum :) 

Lately ramai yang tanya saya, shaklee ni hanya ada supplement sahaja ke...? Skincare tade ke...? hee...maaf, lama sangat janji nak update tentang skincare shaklee ni...saya dah update tentang NUTRIWHITE SET SHAKLEE...now saya nak cerita tentang skincare shaklee untuk kulit NORMAL - TO - DRY pulak...

Anyway, saya suka share pengalaman saya menggunakan produk-produk shaklee...sebab bila saya sendiri dah rasa kebaikan produk...keterujaan nak bercerita tentang produk tu lebih tinggi...hii...

Alhamdulillah...dah dekat 3 bulan saya guna ENFUSELLE BASIC SYSTEMS ni...dan setakat ini, saya masih lagi mampu bertahan dengan godaan-godaan produk yang mencerahkan memutihkan mem'pink'kan kulit yang memang banyakkkkk sangat kat pasaran sekarang ni... haaa, if awak nak tahu...entri saya yang lepas yang bercerita tentang tips pemilihan supplement, pun saya apply untuk memilih skincare terbaik untuk kulit... saya tak nak lah nanti teruje sangat dengan kulit cerah putih pinkish tetapi tangan gelap je jugak...nampak sangat guna produk memutihkan kulit....dan diri sendiri sedar kulit tadelah nak cerah sangat...hiksss...

Ok, sebelum bercerita...saya nak tanya awak semua..apa kriteria yang awak semua ambil kira bila nak pilih skincare? Fungsi, harga, testimoni, ramai orang guna...?? atau cara bagaimana satu-satu skincare itu bertindak keatas kulit awak..?? 

Sebelum saya menggunakan enfuselle nih, saya memang akan buat research..tengok fungsi..tengok testimoni...tanya pendapat Ibu Honey(leader shaklee) saya...dan selebihnya memang atas keyakinan sendiri nakkan skincare yang bertindak dengan cara terbaik untuk kulit dan pada masa yang sama tak nampak sangat yang saya pakai skincare.. eh, camne tu...?? 



haa..meh nak explain...hii...skincare enfuselle normal-to-dry ni ada 3 items ye... dan ada add on EYE TREATMENT jugak.. jom tengok fungsi setiap item ni..







Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
- Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
– Mencerahkan tona kulit
– pH yang seimbang
– Hipoalergenik

REVIEW SAYA:: 
* bila basuh muka..hanya sedikit sahaja yang saya guna...bila cuci, muka rasa bersih...even after lap, kulit rasa lembut dan lembap...
* dia punya tekstur ni terasa macam ada skrub sket..haa, tak yah susah-susah nak scrub bagai...memang dapat rasa kulit muka segar..
* muka saya tak pedih bila guna ni...selalunya, set skincare lain..after cuci muka dah rasa gatal-gatal..tapi ngan enfuselle ni tak...


2) Hydrating Toner
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
- Terbukti secara klinikal
– Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
– pH yang seimbang
– Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
– Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

REVIEW SAYA:: 
* Saya apply toner masa kulit tengah lembap after cuci...lepas apply tuh, masa mula-mula guna kulit rasa pedih sedikit...tapi, tak semua kawasan muka lah..dalam seminggu, pedih beransur hilang...dan ape yang saya perasan, ada few tempat kulit saya mengelupas halus...bukan keseluruhan jugak...ada sedikit kat pipi, tepi hidung, bawah dagu...
* that is sel kulit mati...best sangat...sebab after cuci, apply toner...pedih-pedih rasa tu rupanya sebab nak tanggalkan kulit mati..bukan nak hakis kulit dan cerahkan macam produk kat luar tu...
* lepas seminggu tuh...dah tak pedih langsung dah...rasa best sebab after apply toner tu kan...kulit rasa segar...hiii



3) Hydrating Moisturizer
Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
- 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
– 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
– 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
– Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
– Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
– Hipoalergenik


REVIEW SAYA:: 
* pelembap ni, after beli..malam tu terus saya apply before sleep...pagi esok bangun after cuci muka, muka masih lembap...kalau x, kulit saya sebelum ni kering sangat...boleh nampak la kering mengelupas sel kulit mati tu...
* pelembap ni jugakla yang kurangkan rasa pedih bila sel kulit mati tuh nak tertanggal...tade kesan merah-merah menghakis pun...
* sedar-sedar memang dah hilang sel kulit mati tu...:)
* dan kazen saya cakap, kulit dah nampak lembap skang..bukan brminyak ye..nampak lembap dan tak kusam kering cam dulu...

Eye treatment
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal
 
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap  

    ** yang ni saya belum guna..InsyaAllah, akan guna nanti sebab dalam waiting lists...hihi...tak dapat nak bagi review dari hati...



    ok dah...insyaAllah nanti saya akan share testimoni bergambar pula ye...oh, lupa nak bagitahu..skincare shaklee ni dermatological tested ye...maksudnya melalui ujian makmal...so, setiap satu produk tu diuji secara klinikal dulu ye....


    Awak yang teringin nak mencuba set enfuselle shaklee ni,boleh directly contact saya ye..:) 
    Nur Maidah 
    Shaklee ID:: 914371 
    Text/whatsapp/wechat:: 012 9532501 
    Facebook:: Nur Maidah 
    Facebook Page:: Hannamaira Collection
    Emel: eid.nurmaidah@gmail.com
    jom sama-sama jadi sebahagian dari shaklee effect...
    ~ beauty jourey with shaklee ~ 

Sunday, 7 September 2014

TIPS: pemilihan supplement yang terbaik

Assalamualaikum semua...:)


Banyaknye supplement....macam mana nak tahu supplement mana yang diperlukan badan dan yang sesuai dengan keadaan badan kita...? 

Mesti ramai yang tertanya-tanya kan, macam mana nak pilih dan tahu supplement yang terbaik untuk diri sendiri...Anyway, saya nak share few tips yang saya selalu buat bila saya nak beli supplement...Sebelum cuba shaklee dan dah setia dengan shaklee ni, memang ini yang saya buat..sebab saya nak bagi yang terbaik untuk diri dan kesihatan saya...

Antara perkara yang saya lakukan::

1) Study
~ seriously, orang yang tahu saya beria study tentang satu-satu supplement ni, confirm gelakkan saya...tak perlu sampai macam tu sekali...cukup sekadar info yang penjual tu bagi dan testimoni berlambak kat internet, sudah cukup untuk meyakinkan bahawa produk tu bagus....kata mereka
~ NO..NO..NO...bagi saya tidak...keadaan tubuh kita adalah berbeza, dengan orang lain mungkin sesuai..dengan kita ada side efek kita tak tahu kan...?
~ sebab itu, bila saya study tentang supplement ni...saya akan pastikan saya google kesan baik, kesan buruk, testimoni tu saya tengok gambar real ke fake, kandungan supplement tu dan saya akan usha few sellers yang memang ramai orang beli dengan mereka dan cuba risik-risik dari segi guide, info yang penting yang perlu saya tahu...dan kadang-kadang tu, saya memang akan tanyakan sellers tu tricky question, contoh macam mana produk kurus ni boleh turunkan berat badan saya dengan cepat...? ape bahan dia yang menyebabkan berat turun tu..?
~ dan sekiranya jawapan tu dah putar belit...tak bagi fakta, kurang meyakinkan...asyik cakap dear..dear...just untuk meyakinkan customer..maka baiii saje lah...
~ kejam...? terpulang...badan sendiri nak consume produk..nak improve kesihatan, tapi aci gasak je supplement yang bukan-bukan....kesian badan sendiri nanti...duit habis, side efek pulak tu....


2) cari seller yang terbaik
~ Ramai sangat sekarang ini yang menjanjikan consultation terbaik..guide yang terbaik..tips...semua lah...just to attract customer...dan ada je yang mengotakan janji...maka, pada saya...cuba dulu berbual-bual dengan seller tu..tanyakan info, tanyakan keraguan kita macam mana...dan tengok cara respon..kalau hati yakin, dia akan guide awak sepanjang pengambilan supplement, dan awak yakin sekiranya dia masih lagi ada dengan awak bila awak mengadu healing proses teruk...maka belilah dengan dia...
~ pokok pangkal hati...sebab, beli supplement kita kena rujuk dengan orang yang kita beli tu...dan seller yang terbaik biasanya memang tahu dah ape nak buat bila customer mengadu jerawat naik teruk..bukan biar tak peduli macam tu saje...


3) Lihat testimoni
~ Ada seller yang jadikan gambar orang lain sebagai testimoni produk dia... lepas tu gambar tu tersebar dikalangan seller yang lain..
~ maka tengoklah betul-betul...jangan disebabkan keghairahan kita nak mencuba produk tu, teruje sangat nak kulit putih cantik, kita tak ambil kira semua ni...


4) Janji keberkesanan produk
~ berhati-hati...ada yang janji dalam seminggu..ada yang janji dalam 3 hari...lebih mengujakan lagi, testimoni produk membuktikan janji-janji mereka...eh, terus nak beli lah..sebab memang menjadi...nanti...sabar dulu...tengok bahan ape yang digunakan...tak salah rasanya kalau bahan yang diunakan tu kita google ataupun tanya mereka yang pakar tentang bahan-bahan dalam supplement tu...bila dah yakin betul..go on..beli lah...
~ lepas tu, kita sendiri akan berpuas hati sekiranya efek dia lambat dari orang lain..sebabnya kita sudah tahu info produk dan bahan yang digunakan dan bagaimana produk tu bertindak dengan badan kita...ok...?

ini sebahagian tips yang saya apply bila nak cari supplement dulu... cerewet..ye memang saya cerewet... setengah orang macam leceh kan nak tanya...dan kita prefer tanya harga...diskaun bape..nak beli lah....kann..? seller yang dapat customer macam saya ni, agaknya da serik ke...dan saya bukan apply nak beli supplement je...nak beli produk lain pun, ini lah yang saya buat...

dan sejak berbisnes shaklee ni, saya sedaya upaya letak diri saya sebagai pembeli...ape yang saya expect dari sellers lain...maka itu jugalah yang customer expect dari saya...  Anyway, shaklee dah lebih 50 tahun di Malaysia dan memang ramai yang berpuas hati dengan shaklee...dan ada juga cerita -cerita yang tak best tentang shaklee sekarang ini... maka fungsi kami SID, memang wajib lengkapkan diri dengan ilmu...Ada beza ye, SID shaklee yang bisnes dan nak kejar bonus semata-mata dan SID yang memang sharing kebaikan produk shaklee berserta guide dan consultation berterusan sehingga awak dapat good result kesan dari pengambilan supplement tu... 

Sebab itu, suka saya tekankan...saya HANYA AKAN GUIDE CUSTOMER SAYA SAHAJA... please...awak2 sekalian, yang purchase dari saya memang saya guide, saya cari balik....tanya feedback macam mana...tapi, if awak tak purchase dari saya, MAAF saya tak dapat guide...saya nak awak semua TAHU..PENTING ye pengambilan supplement dengan GUIDE yang betul...nak jadual dan tips supplement yang betul...purchase dengan saya...if awak tak purchase dengan saya, awak kena tanya balik dengan SID yang awak beli tu...bagi dorang rasa BERTANGGUNGJAWAB sket...:) 

Saya harap dengan sedikit panduan yang saya kongsikan disini akan membantu awak semua buat pemilihan supplement yang terbaik untuk kesihatan awak ye... Mungkin lain orang lain tips pemilihan supplement...ambil yang baik-baik sahaja ye...:) 

Oh ye...Promosi bulan ni beli 6 PERCUMA 1 SHAKLEE COLLAGEN POWDER dan beli 3 PERCUMA 1 MEAL SHAKES shaklee sehingga hujung bulan ye...

Boleh directly contact saya ye..:) 


Nur Maidah 
Shaklee ID:: 914371 
Text/whatsapp/wechat:: 012 9532501 
Facebook:: Nur Maidah 
Facebook Page:: Hannamaira Collection
Emel: eid.nurmaidah@gmail.com

jom sama-sama jadi sebahagian dari shaklee effect...
~ beauty jourey with shaklee ~ 

Wednesday, 3 September 2014

FREE MEMBERSHIP SHAKLEE

Assalamualaikum wrt.wbt,

Nak jadi sebahagian dari #shakleeeffect tak.?

Bulan ni shaklee buat double promotion...
beli 6 collagen percuma 1
beli 3 meal shake percuma 1...
haa...siapa yang tak grab peluang nih..rugiiiii sangat...

selain itu, eid nak bukak peluang untuk customer eid dapatkan FREE MEMBERSHIP... haaa..limited untuk 3 orang pertama je taw....

ape yang best sangat dengan FREE MEMBERSHIP nih??
~ beli produk dengan harga ahli terus
~ tak perlu bayar yuran keahlian..dah jimat rm65.00
~ dah confirm bonus masuk dalam akaun 14hb nanti...
~ yang palinggg penting...siapa grab peluang beli 6 collagen bulan nih..dah free sekotak collagen shaklee...
~ jimat duit, beli dengan harga ahli, pastuh dapat pulak kulit yang cantik gebusss sebab ambik collagen...

tak teruje ke?? nak dapatkan sekotak collagen pastuh nak free membership jugak? bole...

whatsapp eid..012 9532501...insyaAllah eid ajar cara camne...

jadi ahli kena buat bisnes ke??
~ tak semestinya...nak untuk makan sendiri pun boleh..masih lagi dapat guide tentang vitamin yang betul dari eid...
~ nak bisnes lagi la eid galakkan...nantikan, bila bonus masuk mengaum dalam akaun awak...confirm tak senang duduk sebab nak tiap-tiap bulan bonus shaklee masuk... pastuh, ada rewards dari leader pulak tu...haih, menarik kan?
~ lagi satu...bila buat bisnes ada group yang bole bantu kembangkan bisnes...banyak tips nanti nak kongsi...nk sales 3000 sehari pun insyaAllah tak mustahil...eid tengah semangat nih nak bagi ilmu kat anak-anak nih...eid hulur tangan kat setiap orang nanti...insyaAllah...

ok? cepat bertindak taw...FREE MEMBERSHIP bulan nih bestttt sangat... limited 3 orang pertama je ni...

bagi yang nak order supplement, nak merisik collagen shaklee yang hebat tuh... nak rasa cantik gorgeous dengan supplement shaklee tuh...

whatsapp/text eid ye
012 9532501...

#beautyjourneywithshaklee
#shakleeeffect

Monday, 1 September 2014

HARI BAHAGIA: CANTIK BERSERI DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum...

Agak lama menyepi...seminggu tak update belog rasa nak cepuk diri sendiri...Namun, Alhamdulillah..saya masih aktif sharing tentang  shaklee kat instagram dan facebook...:) kata shaklee independent distributor kan..?

Sebelum ni, saya janji nak share tentang SET EKSKLUSIF BAKAL PENGANTIN kann...? dan semalam, ada junior saya, dia pengguna tegar vitamin C Shaklee, whatsapp saya bertanyakan harga untuk set pengantin ni...majlis dia InsyaAllah bulan 2 nanti...:)

Sebenarnya, banyak je set eksklusif pengantin shaklee ni..pelbagai set dan pelbagai fungsi kami boleh sediakan...namun, yang biasa bakal pengantin mahukan adalah kulit yang cantik berseri dan badan yang slim dan firm kan...? if saya sendiri pun, saya tak nak hari bahagia saya nanti kulit saya kusam, badan penat dan nampak lemah.sedangkan itu majlis kita kan...

saya senaraikan supplement yang boleh anda consume mengikut bajet dan keperluan badan anda ye...dan, ini adalah supplement yang paling basic dan memang ikut bajet minimum dah...insyaAllah mampu milik...:)


Vitamin E
~ Vitamin E ni terkenal sebagai vitamin anti penuaan taw...dan lagi pula, untuk yang mengalami masalah kulit kering, kusam dan berparut...sangat digalakkan ambik vitamin E ni untuk membaiki struktur kulit...
~ yang tiada masalah kulit bole juga ambik vitamin E ni sebab nanti vitamin E ni akan bagi efek glowing dan awet muda...
~ boleh buat masker jugak kasik jerawat cepat kecut dan parut cepat pudar...
~ selain itu vitamin E juga merupakan salah satu vitamin untuk set keuburan ye..  

2 dalam satu...supplement untuk ditelan...boleh buat masker jugak..jimat


ESP
~ Esp terdiri daripada non-GMO soy protein ye...yang mana protein merupakan nutrien yang menyumbang kepada pertumbuhan kulit...dan untuk membina set kulit baru yang lebih sihat, dan tegang, pengambilan protein adalah sangat perlu...
~ ESP juga selain dari membantu bertindak balas dengan sel kulit,akan memberi tenaga yang cukup dan memberi rasa kenyang. 
~ berfungsi juga membekalkan protein untuk menegangkan kulit dan elakkan kulit menggelebeh ye..kasik firm gitu...:) 

Ada orang cakap kat saya...dah consume ESP Shaklee ni rasa kulit gebu dan badan pun firm.


Omega Guard/Lecithin
~ Berfungsi sebagai penghancur lemak terbaik dan juga mampu mengurangkan kolestorel dalam badan...
~ mana-mana lemak degil tuh, ambik salah satu supplement nih, confirm anda akan rasa teruje bila fitting baju pengantin nanti....slim..!! sape tak nak kannn...? 



Herblax/Alfalfa
~ Pernah tak bila ambik supplement rasa tade kesan pun...sedangkan dah ambik supplement dekat sebulan dah...itu salah satu tanda badan anda mengandungi banyak toksin...
~ Herblax dan alfalfa ni merupakan detox terbaik...yang mana ada masalah sembelit, banyak angin dalam badan...ambik salah satu dari supplement ni, pagi-pagi konfem....mudah sangat nak ke toilet tuh...tade masalah sembelit dah..insyaAllah...
~ 2 supplement ni jugakla yang akan cuci licin lemak-lemak yang dihancurkan omega guard/lecithin tuh...dah tade lelemak degil bergayut ngan kulit badan...
~ lagi nak kasik firm dengan protein pulak...wah..memang slim dan bergetah orang cakap...hiksss...

Collagen Powder 
~ Ini collagen paling best dari segi kesannya...mana taknye, jerawat hilang, parut pudar..kulit gowing..muda...? semestinya...insyaAllah...
~ yang ni kalau awak rasa da dekat sangat dengan majlis...dalam sebulan ke, tyme tu lah jerawat beria menjajah, kulit berminyak, kusam tak ingat...laju-laju order collagen shaklee ni hah...Keberkesanan dah terbukti...
~ siapboleh buat collagen lagik kasi muka tegang dan glowing...wajib ada ni taw untuk yang nak gorgeous di hari bahagia...:) 



Vivix Shaklee
~ Supplement yang terbaikkkk...ambik yang ni tak perlu dah ambik yang lain-lain tuh..ibaratnya, semua khasiat suppelement yang lain tu ada dalam VIVIX nih..
~ anti penuaan yang paling baik...sebab ia mengawal penuaan tahap selular...
~ nak tetap rasa umur 20 walau da jejak angka 40...ini lah dia rahsianya...
~ Ambik yang ni waktu dekat-dekat nak kahwin...memang seri dia lain macam...seri darah manis tu dah satu...seri muka glowing lagi...tak nak ke...? hii
~ Kelebihan vivix ni bole tengok sini



Anyway..ini antara supplement terpilih...suggestion dari saya untuk awak yang nak meraikan hari bahagia tu...InsyaAllah mengikut bajet dan kesan yang awak inginkan...Dan tak semua perlu ambik ye...saya tetap mengutamakan bajet kasteme saya mengikut masalah kulit yang awak hadapi...tapi, kalau dah yang tinggal kurang sebulan lagi dah tu...memang laju-laju saya suggest collagen atau vivix tuh...rasa tak mampu...? whatsapp saya, kita bincang detail macam mana nak dapatkan jugak supplement idaman nih...okei...? 

nur maidah 
SID: 914371
012 9532501 
whatsapp/wechat