Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 6 July 2014

PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE LEBIH MUDAH DENGAN ESELL

Assalamualaikum... 

Hari ni memang ada rasa nak cepuk diri sendiri je..jenguk blog saje-saje , banyak entri nak buat..tapi satu pun tak mula...last-last, kuatkan jugak hati ni nak update belog waktu ni...semoga sempatlah, masak untuk berbuka belum lagi nih...hii..

Harini panas terik..dugaan bulan puasa kan...takpe, insyaAllah dengan set mighty 3 gems dari shaklee untuk berbuka, insyaAllah kita tak penat, dan yang bersahur dengan performance drink tuh, tak rasa dahaga pun walaupun cuaca panas terik...sebab performance drink berfungsi untuk bekalkan bendalir badan yang cukup sepanjang hari,,,badan tak dehydrated...untuk anda yang belum dapatkan set combo puasa nih, jum dapatkan sekarang...masih belum terlambat lagi nak kekal bertenaga dan sihat sepanjang bulan puasa ni...:) 

haa..harini nak cerita tentang sau aplikasi baru yang best dari shaklee, which is ESELL...best sangat dengan shaklee ni sebab pihak shaklee memang akan upgrade dorang punya sistem dari semasa ke semasa untuk permudahkan urusan SID mahupun customer dorang...sebelum ni, diwujudkan website shaklee dimana SID boleh order direct melalui website...tak perlu menapak ke branch dah..dan sekarang, dorang wujudkan pulak esell nih, khas untuk kemudahan kasteme yang nak purchase directly kat website without text/whatsapp/call/pm SID camne nak purchase certain item yag berminat untuk dibeli..best kan...? hii..

ok, untuk sistem ESELL nih, sangat mudah untuk kasteme yang mempunyai visa/mastercard ye...awak semua hanya perlu klik pada link untuk setiap produk yang saya nyatakan pada blog ini..kemudian anda hanya perlu ikut step by step untuk order produk shaklee anda..masukkan alamat semua dan selepas itu, anda akan diminta untuk membuat payment..bila dah setel semua, akan keluar resit menandakan order anda sudah pun berjaya...mudah kan...? 

CARA PENGAMBILAN SUPPLEMENT 

ok, untuk anda yang memilih untuk menggunakan aplikasi ESELL ini untuk mendapatkan produk shaklee..jangan risau yer dengan jadual pengambilan supplement..anda masih lagi akan dibimbing oleh saya...yer, oleh saya (bagi sesiapa yang menggunakan aplikasi esell dari blog saya sahaja)... untuk anda yang sudah selesai membuat pembelian menggunakan ESELL ini, anda boleh capture screen resit pembelian anda dan emel/whatsapp pada saya ye..selepas itu, saya akan cek dengan aplikasi esell saya dan seterusnya akan guide jadual pengambilan supplement setelah anda terima produk shaklee anda..

mohon faham yer, hanya anda yang membeli supplement dari link ESELL saya sahaja yang saya guide jadual yer..untuk orang lain, minta maaf, saya tak berminat untuk guide anda...:) 

LINK ESELL DARI SAYA? 

InsyaAllah mulai minggu ini, saya akan letakkan link ESELL saya di sidebar sebelah kiri belog ini yer..list ESELL ini akan memudahkan pembelian anda...tak perlu nak cari-cari kat old entries dah..saya akan sediakan untuk purchase single items mahupun set-set yang hot yang mendapat sambutan para penggemar shaklee..dan untuk segala info kelebihan setiap items, saya letak juga explanation pada entri item tersebut ye...

ok semua, harap entri saya ni akan bagi info berguna untuk awak semua... dan untuk anda yang masih tercari-cari supplement terbaik untuk membaiki kulit atau menambah nilai pada kesihatan anda..sejujurnya dari saya, SHAKLEE adalah supplement yang terbaik... 

a
selit testimoni collagen + ESP ..mohon korang semua mimpi collagen malam ni..hikss...


nak tahu kenapa..? InsyaAllah saya kan kongsikan pada entri seterusnya...ok..? selamat berbuka yer semua..jangan lupa klik pada link ESELL saya untuk mendapatkan produk shaklee idaman anda....:) 

terima kasih semua, 

eid mazni 
supervisor shaklee yang mementingkan kesihatan :)

Tuesday, 1 July 2014

Set Berpuasa Shaklee : pengalaman sendiri

Assalamualaikum..Hi, 

Belum terlambat lagi kan nak ucap selamat menyambut Ramadhan walaupun hari ni dah hari ke3...semoga Ramadhan kali ini membawa seribu satu makna pada kehidupan kita dan sebagai satu titik tolak kearah perubahan diri yang lebih baik..InsyaAllah..

Sebulan tak update belog..rasa macam ape je...blogger shaklee, tapi langsung tak update tentang shaklee kan...anyway, saya jenguk je belog saya ni...dan biasanya memang saya akan check pageview saya...dan sempena bulan puasa nih, memang ramai sangat yang baca entri set combo shaklee nih... 

ok, sebab dah cerita sebelum ni kebaikan Set Combo Shaklee atau set Mighty 3 Gems nih.. boleh klik pada link yer untuk tahu kebaikan dia... kali ni saya nak cerita tentang pengalaman sendiri consume shaklee nih...lama dah tak share testimoni sendiri kan...? 

Ok..saya akui...saya memang ada gastrik...dan yang paling teruk, dah tahap apendiks dah pun, luckily apendiks tu arwah atuk cakap baru nak ada...tapi, makhluk sorang nih memang kalau dengar ayat jom pergi klinik tuh, automatik lah sihat balik...takut dengan doktor mengatasi lagi rasa sakit nih..hii...

Selain itu juga, saya turut mengalami masalah keletihan dan mudah sangat nak lemah-lemah badan nih...dehydrated memang selalu lah...tambah-tambah bila bulan puasa ni..memang fenomena biasa lah tu...ingat lagi, masa second year degree kat uia, pitam sensorang kat bilik sebab penat sangat..akak rumets pulak masa tu berbuka kat luar...sedar-sedar dah terbaring atas lantai...ingatkan lepas tu dah elok...esoknya pulak, masa nak balik kampung raya, balik dengan Ude(pak sedara)...sebab nak berbuka, singgah sekejap kat bazar ramadhan kat Raub tuh...boleh pulak buat drama pitam kat situ pulak...ude ng mak ude tak yah cakaplah..gelabah habis...masa tu, rasa penat sangat..Allah je yang tahu camne...memang dulu, kalau paksa diri buat kerja lebih sket, akan mengalami segala jenis keletihan dan lenguh-lenguh badan lah.... 

dan Alhamdulillah...sekarang..baru je jugak ni perasan..sebelum nih lebih pada nak cantikkan kulit sebenarnya...hii..sejak consume ESP secara konsisten...tenaga memang cukuplah...jalan pun laju dah...tade dah nak lemah lembik macam dulu tu....gastrik? consume ESP ni ganti susu...so, perut memang tak berasid...sepanjang puasa bertenaga dan tak rasa lapar sangat... sihat, Alhamdulillah... 

Dan...saya sangat syorkan set ni untuk anda yang memang nak maintain sihat pada bulan puasa ni.. yelah, bulan Puasa nih, semua amalan kebaikan kita nak kejar kan...? nak buat...nak dapat keberkatan bulan Ramadhan... tubuh badan yang sihat bertenaga sangt-sangat diperlukan... selebihnya, set ini, ESP terutamanya akan bagi bonus jugak pada hari raya nanti...sebabnya...bukan sahaja untuk tenaga...malah dapat bonus kulit cantik lagi...

dan awak semua yang nak tahu lebih detail tentang set combo puasa atau mana-mana set shaklee nih...saya galakkan awak semua text/whatsapp saya..nanti kita bincang panjang lebar lagi,,,InsyaAllah...:) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

## memandangkan ramai yang emel dan pm saya pada page memberitahu bahawa produk shaklee agak mahal dan anda rasa tidak berbaloi untuk membeli..sedangkan hasil dari pengambilan supplement shaklee sangat memuaskan...jadi, saya buka PELUANG ini kepada anda...

~ saya akan suggest supplement yang terbaik untuk anda mengikut kesesuaian bajet yang anda ada
~ FREE CONSULTATION dan sharing TIPS dan GUIDES exclusive pada closed group di facebook..group we LOVE shaklee...

menarik bukan...? boleh emel order anda pada saya di eid.nurmaidah@gmail.com 

atau jika anda tinggal berhampiran dengan HQ/branch shaklee di seluruh negeri...and aboleh walk in dan membeli dengan menggunakan ID saya....after pembelian, sertakan resit pada emel, saya akan guide anda jadual pengambilan supplement dan add anda dalam group eksklusif untuk TIPS dan GUIDE yang terbaik...insyaAllah...

For more information and to order, contact:
nur maidah mazni
shaklee independent distributor
ID (ID 914371)
text/whatsapp: 012 9532501
fb:: Nur Maidah Mazni
fb page:: Hannamaira Collection
Email: eid.nurmaidah@gmail.com 

p/s: ramai sangat yang emel minta saya guide jadual supplement dan tips-tips supplement...tapi, awak tak purchase shaklee supplement dari saya... maka, maaf dari saya...awal2 bagitahu, saya takkan layan...sepertimana anda ada hak untuk memilih dengan SID mana awak membeli supplement...saya juga ada hak untuk memilih hanya customer saya sahaja yang berhak dapat exclusive guide dari saya... :) 
bukan ape...nak bagi SID yang lain tu ada rasa bertanggungjawab sket...:) 
 
salam sayang, 
eid mazni 
~ shaklee supervisor yang mementingkan kesihatan ~