Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 13 May 2014

Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum...:) 

Entri ini khusus untuk pembaca saya yang teringin nak cantik menawan tetapi tak nak consume supplement yang banyak-banyak tu...nak kebaikan hanya dalam satu produk sahaja...

So, this is a highly recommended supplement that everyone should consume... :) Harga memang sangat berbaloi dengan hasil, due to ramuan yang ada dalam shaklee collagen powder ini adalah sangat superb..! :)
Awak semua pernah dengar tentang collagen shaklee tak...? pernah tengok testimoni keberkesanan collagen ini atau pernah merasai sendiri...? 

Saya rasa semua orang termasuklah saya sendiri teruja sangatlah bila dengar tentang collagen ini...tak kisahlah collagen jenis apa pun, yang penting collagen...sebabnya tahu tak kenapa...? 

" Kulit kita akan mula kehilangan collagen dalam badan seawal usia 20 an, to be exact 25 tahun... dan sekiranya kita tidak mempunyai cukup vitamin C, penghasilan collagen adalah amat sukar dan collagen dalam badan akan semakin susut..efek yang paling ketara adalah pada kulit dimana kedut-kedut akan timbul, pigmentasi kulit berlaku, kulit kelihatan kusam walaupun mekap, nampak tidak bermaya dan kelihatan tua"

haaa....agak menakutkan right..? So, for those who really concern about their appearance, saya sangat-sangat mengesyorkan anda menggunakan collagen...bukan sebarang collagen yang boleh merosakkan kulit dan memberi efek negatif pada kesihatan badan kita ye...but, make sure kita consume collagen yang bukan sahaja untuk cantik tetapi juga menyihatkan kulit...Ingat yer, cantik tidak semestinya sihat...tetapi sihat sudah tentu cantik..InsyaAllah...:) KENAPA SHAKLEE COLLAGEN POWDER ?

Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri-ciri berikut::

1) sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound
2) sangat elastik - kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi 
3) kadar kelembapan tinggi
4) Molekul halusnya mudah diserap tubuh 

dan kerana sebab inilah shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. 

Collagen shaklee adalah sangat berbeza dengan collagen biasa kerana ia adalah supplement collagen yang unggul yang mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. 

Collagen shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular iaitu sekitar 1000 dalton (berat molekular kolagen disukat dalam dalton)  menjadikan ia mudah diserap oleh tubuh dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit dengan berkesan.


Selain itu juga, shaklee telah menggabungkan 6 ramuan hebat lain untuk menghasilkan shaklee collagen powder.

Ekstrak biji Camellia Japonica - terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat serta anti oksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas. 

Ekstrak Pfaffia - Sinergi kepada Camellia Japonica, bersama - sama menyokong penghasilan hyaluronic acid yang sangat baik untuk keantikan. 

Elastin form kolagen ikan - elastin memberi efek kulit yang fleksibel tetapi tegang, anjal dan elastik 

Vitamin C - menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas

Vitamin B - membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel

Shellfish extract - sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid yang bermanfaat untuk sendi 

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi  mikroflora usus dan membina usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan collagen. 


Gabungan bahan diatas terbukti mampu memberi efek positif kepada kulit:

  • membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • mengekalkan kesihatan kuku 
  • membantu mengurangkan parut 
  • menghilangkan tanda penuaan 
  • menguatkan tulang 
  • membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi
  • memastikan otak sentiasa sihat 

testimoni dari pengguna yang menggunakan Shaklee Collagen Powder Interested to try this supplement..? You may contact me for further details: 

text/whatsapp:: 012 9532501
Wechat ID: eidmazni
emel:: eid.nurmaidah@gmail.com 

Till then, stay healthy and beautiful readers... 

Assalamualaikum :)