Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Wednesday, 21 May 2014

Vitamin C shaklee untuk selsema

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..harini saya dah sihat sepenuhnya...:)

bayangkanlah,saya memang tak dapat nak MC dah sebab tuk next week dah apply unpaid leave untuk balik kampung...buat preparation majelis kawen kakak...

so,nak tak nak...minggu nih sihat ke tak..saya wajib bertahan...selsema,batuk dan migrain...cuaca pulak tak menentu...pakej kan?hiii..

Dan Alhamdulillah jugak,sejak saya mengenali shaklee nih...ubat-ubatan tuh memang saya dah tak ambil...last ambil ubat hospital 2 tahun lepas masa kena ciken pox...lepastuh,memang dah maintain dengan shaklee...

ok,dan bermula Ahad saya selsema kering tekak segala...saya hanya ambil VITAMIN C sahaja...memang sebelum ni pun tak pernah skip..but saya increase sedikit dos vit C tuh..sebanyak mana?hii..rahsia..sebabnya y nih eksklusif tuk kasteme saya je taw...

dengan vitamin C inilah saya bertahan pagi hingga petang...dan balik malam tuh saya ambil lagi vitamin C before sleep...Alhamdulillah,kesan sama je macam ambik panadol atau ubatan lain..tapi yang ni lagi better...sebabnya,saya tak mengalami kegatalan hidung,muka tak sembab teruk, dan warna kulit hampir sekata warna...pakej kan? ambil Vit C tuk selsema tapi dapat kulit sihat dan cantik...

oh ye,vitamin C shaklee organik ye...so memang tak perlu risau macam ambil panadol sebijik,pastu ambik masa 5 tahun(info internet) nak fully detox sisa-sisa panadol dari badan tuh..

menarik kan?siapa yang tak bermula consume vitamin C dari sekarang memang sangat-sangat rugi...dan nasihat saya,consume vitamin C perlu ikut cara yang betul...guide tentang supplement perlu ye sebab badan setiap orang tak sama...

untuk anda..pembaca belog saya yang TERINGIN nak guide supplement dengan cara yang betul...nak consult supplement yang terbaik untuk anda...jangan segan-segan ye...boleh terus text/wasap saya 012 9532501.. atau bole juga emel eid.nurmaidah@gmail.com... saya akan guide dan bantu anda..beri consultation yang terbaik untuk anda..insyaAllah...

dan juga,mohon pembaca sekalian memahami ye...saya takkan sesekali guide orang yang bukan kasteme saya...sepertimana anda MEMILIH dengan siapa anda MAHU MEMBELI SUPPLEMENT...seperti itu jugalah saya BERHAK MEMILIH kepada siapa saya nak consult dan beri guide tentang supplement shaklee...dan GUIDE/CONSULT dari saya EKSKLUSIF untuk KASTEME SAYA SAHAJA... :)

adil kann? okeh...

semoga Allah kurniakan kehidupan yang baik...yang bahagia untuk kita semua dan anda semua..si cantik ddan si hensem.. ;)

Assalamualaikum... :)

Tuesday, 20 May 2014

salam kejayaan dari kami di shaklee

Assalamualaikum...

InsyaAllah,short update sebelum tidur malam ini...

Ramai yang bertanya apa yang shaklee boleh bagi sekiranya saya join jadi ahli dan mulakan bisnes...maka..sebelum itu,suka kiranya saya minta,kita tanya balik diri sendiri,apa MATLAMAT kita bila berbisnes shaklee?setinggi mana keinginan kita untuk berjaya dengan bisnes shaklee?seberapa banyak komitmen yang kita boleh bagi, sejauh mana kita sanggup meletak alasan ketepi...?

Dengan soalan2 inilah nanti yang akan menentukan siapa kita..siapa saya dan siapa anda nanti setelah join shaklee...

mahu dapatkan GUIDE BISNES YANG EKSKLUSIF? saya menjemput anda untuk join grup DAZZLING DIAMOND LEADERS dibawah bimbingan CPM HONEY NURHALIZA dan SAYA sendiri dengan yuran keahlian hanya rm75 seumur hidup...insyaAllah anda sedang mengorak LANGKAH - LANGKAH ke TANGGA KEJAYAAN...

emel saya:: eid.nurmaidah@gmail.com atau text/whatsapp 012 9532501 untuk tahu lebih lanjut tentang keahlian dan bisnes shaklee...

KITA JUMPA DI PUNCAK KEJAYAAN...insyaAllah...

ORANG YANG BERJAYA ADALAH MEREKA YANG BERTINDAK...SEKARANG... :)

Selamat malam dan SALAM KEJAYAAN...

salam sayang,
supereid shaklee.. :)

Tuesday, 13 May 2014

Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum...:) 

Entri ini khusus untuk pembaca saya yang teringin nak cantik menawan tetapi tak nak consume supplement yang banyak-banyak tu...nak kebaikan hanya dalam satu produk sahaja...

So, this is a highly recommended supplement that everyone should consume... :) Harga memang sangat berbaloi dengan hasil, due to ramuan yang ada dalam shaklee collagen powder ini adalah sangat superb..! :)




Awak semua pernah dengar tentang collagen shaklee tak...? pernah tengok testimoni keberkesanan collagen ini atau pernah merasai sendiri...? 

Saya rasa semua orang termasuklah saya sendiri teruja sangatlah bila dengar tentang collagen ini...tak kisahlah collagen jenis apa pun, yang penting collagen...sebabnya tahu tak kenapa...? 

" Kulit kita akan mula kehilangan collagen dalam badan seawal usia 20 an, to be exact 25 tahun... dan sekiranya kita tidak mempunyai cukup vitamin C, penghasilan collagen adalah amat sukar dan collagen dalam badan akan semakin susut..efek yang paling ketara adalah pada kulit dimana kedut-kedut akan timbul, pigmentasi kulit berlaku, kulit kelihatan kusam walaupun mekap, nampak tidak bermaya dan kelihatan tua"

haaa....agak menakutkan right..? So, for those who really concern about their appearance, saya sangat-sangat mengesyorkan anda menggunakan collagen...bukan sebarang collagen yang boleh merosakkan kulit dan memberi efek negatif pada kesihatan badan kita ye...but, make sure kita consume collagen yang bukan sahaja untuk cantik tetapi juga menyihatkan kulit...Ingat yer, cantik tidak semestinya sihat...tetapi sihat sudah tentu cantik..InsyaAllah...:) 



KENAPA SHAKLEE COLLAGEN POWDER ?

Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri-ciri berikut::

1) sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound
2) sangat elastik - kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi 
3) kadar kelembapan tinggi
4) Molekul halusnya mudah diserap tubuh 

dan kerana sebab inilah shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. 

Collagen shaklee adalah sangat berbeza dengan collagen biasa kerana ia adalah supplement collagen yang unggul yang mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. 

Collagen shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular iaitu sekitar 1000 dalton (berat molekular kolagen disukat dalam dalton)  menjadikan ia mudah diserap oleh tubuh dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit dengan berkesan.


Selain itu juga, shaklee telah menggabungkan 6 ramuan hebat lain untuk menghasilkan shaklee collagen powder.

Ekstrak biji Camellia Japonica - terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat serta anti oksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas. 

Ekstrak Pfaffia - Sinergi kepada Camellia Japonica, bersama - sama menyokong penghasilan hyaluronic acid yang sangat baik untuk keantikan. 

Elastin form kolagen ikan - elastin memberi efek kulit yang fleksibel tetapi tegang, anjal dan elastik 

Vitamin C - menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas

Vitamin B - membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel

Shellfish extract - sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid yang bermanfaat untuk sendi 

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi  mikroflora usus dan membina usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan collagen. 


Gabungan bahan diatas terbukti mampu memberi efek positif kepada kulit:

  • membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • mengekalkan kesihatan kuku 
  • membantu mengurangkan parut 
  • menghilangkan tanda penuaan 
  • menguatkan tulang 
  • membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi
  • memastikan otak sentiasa sihat 

testimoni dari pengguna yang menggunakan Shaklee Collagen Powder 



Interested to try this supplement..? You may contact me for further details: 

text/whatsapp:: 012 9532501
Wechat ID: eidmazni
emel:: eid.nurmaidah@gmail.com 

Till then, stay healthy and beautiful readers... 

Assalamualaikum :) 


Monday, 12 May 2014

meal shakes:: pilihan terbaik untuk si comel

Assalamualaikum...selamat hari Isnin...Alhamdulillah... :)

belum terlambat lagi rasanya nak cerita tentang meal shakes: beli 6 percuma 1 ni kan...masih sempat lagi ibu-ibu nak beli meal shakes nih laju-laju tuk bekal anak sepanjang bulan puasa yang bakal menjelma nanti..InsyaAllah..

oh ye,sebelum terlupa,meal shakes bukan sahaja tuk anak-anak comel ye..ibu-ibu,kakak-kakak yang nak cuba meal shakes nih untuk gantikan esp nih pun bole jugak...bau meal shakes nih tempting sungguh,belum rasa dia lagi...rasa vanila yang sangat best taw... :)

SIAPA YANG PERLU AMBIL MEAL SHAKES?
meal shakes untuk semua golongan taw...
- bayi
- pelajar
- kanak-kanak yang sedang membesar
- ibu mengandung
- para atlet
- vegetarian
- mereka yang sibuk bekerja dan memerlukan tenaga tambahan
- mereka yang selalu mengambil makanan segera (elok ganti dengan meal shakes)

haaa...ada tak yang tersenarai kat atas tuh? baik ngaku cepat,tahu tak nape? sebab manfaat utama meal shakes nih sangatlah menarik...korang akan rasa,eh ruginya tak cuba...!!! haaagetuhhh... :D

apa MANFAAT MEAL SHAKES nih?

1) Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu..
- haa,makanan yang kita ambik seharian tuh,cukup tak nutrisi lengkap nih?
- tahu tak,kekurangan zat boleh menyebabkan berlakunya kesukaran penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita..pernah kan dengar orang cakap macam tak cukup vitamin?ambik meal shakes cepat...hii..
- satu lagi,meal shakes nih ada lecithin soya yang akan bekerjasama dengan vitamin larut lemak...

2) membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa),membantu pembinaan sel-sel kulit,kuku,rambut,organ,darah,imun sistem dan lain-lain..

3) membantu tumbesaran - mengandungi asid folik,biotin,kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel - sel untuk proses membesar...
- meal shakes ni aadalah salah satu item dalam set weight gain taw...

4) anti oksida - mengandungi vitamin A,C,E,zink dan selenium yang nerupakan agen anti - oksida yang bertindak melawan.jangkitan dan melambatkan proses penuaan...
- y ni mesti ibu-ibu suka kan...anti penuaan kot..hii

5) mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap,zat besi,dan copper yang cukup untuk membina sel - swl darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang cantik.. :)

6) detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membuang lemak berlebihan dari sisa buangan perut dan usus

7) kelazatan rasanya - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktose semulajadi,penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.  Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan...

best kan?rasa ruginya tak.cuba..sebab harganya sangat berbaloi dengan tempoh meal shakes yang bole bertahan sebulan - sebupan setengah nih...dan sekiranya anda semua join ahli,harga meal shakes nih laaaaaagi murah...beli 6 percuma 1 pulak tuh...

Ada yang nak cuba consume meap shakes nih? yang nak exclusive guide pengambilan supplement dari saya dan resepi-resepi meal shakes yang best boleh text/whatsapp saya taw.. 012 9532501...

saya akan guide dan bagi consultation yang terbaik..insyaAllah... :)

nak keahlian percuma shaklee dan dapatkan minimum bonus?
email me:: eid.nurmaidah@gmail.com
text/whatsapp:: 012 9532501

ok..maintain cantik dan sihat yer my lovely readers...

Assalamualaikum :)