Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Monday, 21 April 2014

perlu ke jadi ahli shaklee?

Assalamualaikum...

Untuk entri yang lepas..saya dah bagitahu bahawa shaklee tidak lagi membenarkan ahli-ahlinya menjual dengan harga ahli kepada customers...

tak kiralah apa bentuk promosi yang kami lakukan,harga runtuh,harga terduduk,harga terjelepok ke...semuanya dah tak boleh..melainkan awak semua berdaftar dengan shaklee...:)

eh,tak naklah jadi ahli..nanti upline paksa-paksa buat bisnes...kite dah lah tak reti nak promote-promote nih...tak pe lah tak.jadi ahli pun..nanti nak beli dengan SID lain...sebab kenal ramai je SID lain yang jual dengan harga murah...

oh sayang-sayangku...awak semua mesti nak guna shaklee untuk masa yang lama kan..nanti nak repeat order lagi,dan tak mustahil,orang yang awak beli dengan harga murah tu dah tak boleh jual shaklee dah sebab akaun shaklee terminated...

mana lagi nak cari shaklee dengan harga murah?sebab yang lain semua dah jual dengan harga pasaran...jawapan dia,jadi ahli shaklee..itu sahaja...

tentang kena paksa buat bisnes,maintain point segala tuh...selalunya,bila ada customer mendaftar bawah saya,saya akan tanya...nak buat bisnes atau nak untuk kegunaan sendiri..ini soalan yang wajib saya tanya pada anak-anak saya...

dan jika jawapan anda,sebab untuk kegunaan sendiri,maka saya tak akan usiklah awak...maksudnya,tidaklah saya paksa awak buat sales...tapi,masih lagi awak berhak untuk dapat layanan dan guide yang eksklusif dari saya...dan sekiranya lepasni,awak teringin nak jana income...then you are most welcome..lagi senang nak buat sharing sebab awak dah rasa kelebihan produk shaklee kan?hii...

dan sekiranya jawapan awak adalah nak menjana income bulanan dengan shaklee...awak akan didedahkan dengan segala teknik marketing,ayat nak buat sharing..permulaan nak buat bisnes,cara consult customer,guide customer...semuanya,InsyaAllah..saya akan bagi guide yang terbaik supaya awak boleh jana income mengikut target yang awak tetapkan...

so,tade istilah kena paksa buat bisnes ye..its your choice..:) saya sebagai SID yang mendaftarkan awak semua sebagai ahli,akan cuba memberi sepenuhnya khidmat saya kepada awak semua...saya akan guide dan beri serta sharing ilmu dengan awak semua..insyaAllah...

buat pilihan yang terbaik...nak beli dengan harga ahli dan qualify bonus atau.nak beli dengan harga retail atau beli dengan SID yang mungkin akan diterminate keahliannya sebab jual dengan harga yang lebih murah kerana menyalahi etika..:)

daftar keahlian rm75 atau buat pembelian rm650 keatas untuk dapatkan FREE MEMBERSHIP seumur hidup..tak perlu fikir nak renew keahlian dah..mana lagi baik?

berminat nak daftar keahlian boleh terus wasap/text saya 012 9532501 ye...

:)

Sunday, 13 April 2014

Pentingnya guide pengambilan supplement

Assalamualaikum semua..:)

esok Isnin,Alhamdulillah..2 hari bercuti,semoga kita kembali bekerja dengan lebih bersemangat,insyaAllah...:)

2 hari weekend,sy luangkan masa untuk anak2 grup shaklee saya dan juga my lovely customers...personally whatsapp dorang tanya progress tentang supplement..

oh ye,untuk entri2 sebelum ini,selalu juga saya selitkan kenyataan,guide n consultation exclusive dari saya...ada kan?

kenapa ye?ok,let me explain...
- saya dapat banyak emel dan whatsapp dan juga pm kat my facebook page,tanyakan jadual pengambilan supplement...tak pun,untuk yang bijak sedikit,tak tanya direct macam tu..ada lah ayat belit-belit sket...dan ada jugak yang consult supplement mana yang terbaik untuk masalah dia dan bila dah bagitahu harga semua,senyap..alih2 selang 2 3 hari mesej balik tanyakan jadual,sebabnya SID yang dia beli dengan harga yang lebih murah tu suruh cari sendiri jadual kat internet...

oh sayangku,maaflah..saya memang tak akan consult dan tak akan bagi jadual pengambilan supplement kepada orang yang bukan customer saya...guide saya hanya eksklusif untuk my lovely customer saya sahaja...

penting sangat ke pengambilan supplement ikut jadual nih?perlu ke rujuk balik orang yang jual tuh?
- saya senyum je bila orang tanya macam ni...awak,awak ambik 4 5 jenis supplement sehari..dah tu,awak nak main ambik je berapa biji dan waktu bila?ada jugak yang mabuk supplement nanti..hii...

- penting jadual supplement sebabnya kami SID biasanya akan rujuk leader untuk consult jadual nih..dan jadual adalah mengikut jenis-jenis vitamin yang anda ambil..dan untuk memastikan penyerapan supplement yang lebih efektif/berkesan,guide dari kami adalah sangat2 perlu dan dalam masa yang sama considering tubuh badan anda juga...

mana kami tahu jadual semua tuh?
- dalam shaklee,kita ada nutritionist shaklee...nutritionist ini terdiri daripada mereka yang pakar, dimana mereka akan bagi consultation dan info kepada SID...dan SID juga akan attend ape sahaja bentuk seminar untuk upgrade diri dan update ilmu yang lebih mendalam lagi tentang setiap supplement...bengkel nutrisi contohnya..inilah eksklusifnya shaklee,mereka tak akan biarkan ahli mereka begitu sahaja...:)

selain jadual,apa lagi jenis consultation yang diberikan?
- selalunya saya,akan cek progress customer saya 2 minggu sekali..tanyakan bagaimana supplement,ada perubahan atau tidak..dan customer saya can text/whatsapp me anytime untuk bagitahu kesan atau ape sahaja perubahan yang mereka hadapi..dan saya akan berterusan guide dan tanyakan few questions yang mungkin menjadi penyebab kepada terjadinya masalah yang mereka hadapi..seterusnya,saya akan bagi solutions based on my own experience,readings and sharings within our shaklee family members..

- ada saje customer yang bila mengadu jerawat naik jugak bila ambik set kecantikan,SID hanya bagitahu sebab tak cukup air tanpa guide them well how to drink enough water...as for me,saya akan explain elok-elok dan bagi solution..

- saya nak customer saya dapat kesan yang terbaik dan rasa berbaloi dengan duit yang mereka guna untuk beli supplement tu.. :)

semoga entri kali ini membuka mata anda semua betapa pentingnya guide yang betul dan consultation yang berterusan dalam proses pengambilan supplement..insyaAllah...

dan sekarang ini,shaklee sangat-sangat mengalu-alukan kehadiran anda dalam family shaklee untuk mendaftar sebagai ahli yang sah dan menikmati produk shaklee dengan potongan harga 10-20%...

untuk anda yang register dengan saya,sama ada untuk berbisnes mahupun untuk pembelian sendiri,guide dan consultation seumur hidup dari saya...InsyaAllah..

jum sama-sama kita upgrade diri kita dan update ilmu untuk jadi shaklee independent distributor yang berilmu dan disenangi customer dan anak-anak kita...:)

untuk sebarang pertanyaan,atau order..boleh hubungi saya...

email:: eid.nurmaidah@gmail.com
text/whatsapp :: 012 9532501

have a wonderful life ahead my beautiful readers...:)

Assalamualaikum.. :)

Sunday, 6 April 2014

OSTEMATRIX UNTUK SEMBELIT

Assalamualaikum...

Nak cerita tentang ostematrix lagi...yelah, dah nama pun promosi ostematrix..maka, saya sangat-sangat galakkan anda yang teringin nak cuba ostematrix nih grab peluang promosi nih...beli 6 percuma 1 kot...rugi tak grab peluang ini..

ok, semalam wasap dengan ahli grup dazzling diamond...dan satu lgi kelebihan ostematrix yang kami jumpa adalah untuk sembelit jugak...:)

entri ni khusus untuk ibu-ibu yang dalam pantang tuh..set berpantang shaklee pun ada ostematrix..sebab selain untuk ganti balik kalsium ibu-ibu dan menghilangkan lenguh letih badan, ostematrix nih mengandungi kalsium yang berfungsi untuk melembutkan najis...

kebanyakan ibu-ibu kan selalu kita dengar mengalami masalah sembelit nih...2 3 hari sembelit...kesian kan...? sedih pun ada...hmm...dan ostematrix nih insyaAllah akan membantu ibu-ibu yang ada masalah ini...

kita tak boleh bagi ibu-ibu herb lax untuk pelawasan, sebab herb lax akan mengeringkan susu ibu...dan kita tak boleh bagi ibu alfalfa sekiranya bayi ada jaundis..ini kerana alfalfa akan melambatkan proses pemulihan jaundis...

diharap entri ini sedikit sebanyak membantu para ibu dan bapa yang tercari-cari supplement yang sesuai ketika dalam pantang..




:)

Friday, 4 April 2014

OSTEMATRIX SHAKLEE :: KALSIUM TERBAIK UNTUK SEMUA

Assalamualaikum...

Semalam petang, setel pos barang pada customer dan juga sempat selit parcel untuk mak dan abah...saya bekalkan mak esp untuk extra energy dan kesihatan kulit juga..manakala untuk abah saya bekalkan ostematrix sebab abah pernah mengalami keretakan tulang...even sampai sekarang pun kadang-kadang kaki abah tu sakit..nak solat pun menahan sakit...insyaAllah, harapnya dengan bekalan supplement untuk mak dan abah akan memberi mereka berdua kesihatan yang baik untuk melakukan ibadah...


oh ye, untk entri sebelum ini saya sudah ceritakan perihal ESP...dan promosi ESP sangat-sangatlah mendapat sambutan...maka, untuk bulan ini, PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 adalah untuk ostematrix..best sangat bila shaklee buat promosi camnih...sebab mostly supplement ni adalah untuk satu family...





Apa itu Ostematrix shaklee?

Ostematrix Shaklee adalah vitamin yang mengandungi Kalsium Magnesium dan Vitamin D yang telah diuji secara klinikal dan ianya mudah di telan. 

Kalsium 
  • membina tulang dan gigi,
  • membantu menetapkan ritma jantung
  • menyelesaikan masalah insomnia
  • membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran
  • membantu dalam pembekuan darah. 
  • sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang
  • mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium
  • penting untuk metabolisma kalsium. Ia 
  • membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.
  • kajian ke atas Magnesium, mendapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D
  • penting untuk penyerapan kalsium. 
  • Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

Kenapa Ostematrix Shaklee?

- 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber semulajadi yang pekat dan mudah diserap (Kalsium merupakan mineral yang penting bagi tulang, gusi dan gigi yang sihat. Doktor mungkin akan mencadangkan wanita untuk mengambil makanan tambahan kalsium apabila terdapat tanda-tanda awal masalah tulang seperti osteoporosis atau osteopenia.)

- 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan mereka -400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium

so, Ostematrix shaklee terdiri daripada kalsium yang sangat-sangat diperlukan tubuh.


10 fungsi & kebaikan ostematrix shaklee
============================

1. Menguatkan Tulang 

2. Mencegah Obesiti  

3. Melindungi Otot Jantung

4. Mengelakkan Kanser Kolon

5. Mencegah Blues Pra-haid

6. Mencegah Batu Karang

7. Memastikan Tahap pH Alkali Yang Sihat 

8. Kawalan Tekanan Darah

9. Mengekalkan Gigi dan Gusi yang sihat 

10. Membantu Pengangkutan Nutrien


untuk anda yang kurang gemarkan susu atau yang langsung tidak boleh minum susu...Ostematrix adalah solusi terbaik untuk membekalkan kalsium yang terbaik dan mencukupi kepada badan anda.. sebiji ostematrix adalah bersamaan dengan satu gelas susu kalsium dan 80 biji badam... :) 

 

4 biji ostematrix seharian sebelum tidur akan memberi anda tidur yang lena dan keesokannya anda boleh bangun dengan penuh kesegaran tanpa mengalami lenguh-lenguh badan....dan untuk kalian yang selalu mengalami kejang-kejang kaki, simpul biawak atau ibu hamil...sangat digalakkan untuk mengambil ostematrix ini...


Ada yang teringin untuk mencuba ostematrix ini...? kalian boleh terus 
whatsapp saya 012 9532501 
email:  eid.nurmaidah@gmail.com

saya amat menggalakkan kalian untuk menghubungi saya dan rasai sendiri bagaimana guide dan consultation yang saya berikan... saya akan suggest supplement ikut kesesuaian kalian semua ye...saya akan cuba beri servis yag terbaik..InsyaAllah.. 

 dan, untuk yang berminat ingin mendaftar ahli...dan ingin menjadi sebahagian daripada group kami...

DAZZLING DIAMOND LEADERS BY CPM HONEY NURHALIZA...

saya sangat-sangat mengalu-alukan anda untuk menyertai kami dan mendaftar keahlian hanya dengan RM75.00 seumur hidup. 

emailkan pada saya " KEAHLIAN SHAKLEE" ...

saya akan cuba reply mesej/wasap/emel anda secepat mungkin...

terima kasih :) 

Stay healthy and young with shaklee my beautiful readers.. :)