Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Saturday, 4 January 2014

shaklee:: alfalfa complex

Assalamualaikum semua...:)

Alhamdulillah...entri pertama untuk tahun baru...:) saya mulakan entri tahun baru ni dengan review produk shaklee boleh...?? hii... 

2014 shaklee mulakan dengan PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1,ALFALFA COMPLEX...memang promosi yang super duper bestttt..!! 

PROMOSI YANG SUPER DUPER BESTTT...WHATSAPP 012 9532501 UNTUK ORDER

Apa sebenarnya alfalfa ni...? sampaikan kebanyakan set-set shaklee ni ada kehadiran alfalfa ni...

ok, jums kita tengok kat bawah ni...

Alfalfa merupakan tanaman yang dikenal mempunyai berbagai manfaat kesihatan.
 
Alfalfa (Medicago sativa) termasuk dalam keluarga kacang-kacangan. Tanaman ini dapat tumbuh sampai satu meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu.
Tanaman alfalfa memiliki sistem akar sangat dalam hingga mencapai sekitar 4,5 meter.
Kerana akar yang menghujam dalam itulah, tanaman ini terkenal tahan kekeringan.
Dipercaya pula, sistem akar yang dalam membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa dijumpai di permukaan tanah.
Hal ini membuat tanaman ini istimewa sehingga dinamai alfalfa oleh orang Arab yang berarti ayah dari tanaman.
Orang Arab menemukan kuda-kuda mereka menjadi kuat dan bugar setelah beberapa lama makan alfalfa.
Alfalfa telah digunakan sebagai ubat herbal sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional Cina dan ayurveda.


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7.  Membersihkan hati
8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang



ok dah...dengan segala kelebihan alfalfa shaklee ni...mesti awak semua nak tahu ape feedback dari customer yang dah pernah consume alfalfa ni kannn...?? betul ke alfalfa ni akan bagi kesan seperti yang dicanang-canang ituuuu...hii...


untuk segala testimoni alfalfa...saya akan sambung pada entri yang seterusnya....kasik awak semua teruje dan ternanti-nanti testimoni dari customer...:)


oh ye...sebelum terlupa...saya ada satu pengumuman istimewa untuk readers blog eid mazni ni...memandangkan JANUARI adalah bulan kelahiran saya..eheee..nak jugak bagitahu kannn....maka, cepat-cepatlah serbu emel dan whatsapp saya ye...bole terus bagitahu nak set ape, supplement ape ataupun bagitahu saya masalah anda...saya sudi consult anda dengan berkongsi suppelement shaklee yang terbaik untuk semua ni...:) 

dan bila anda menjadi customer saya, maka secara tidak langsung anda akan dapat pelbagai tips kecantikan dan kesihatan dalam closed group kat facebook, we LOVE shaklee....teruje x...? hii...dan cnsultation berterusan sehingga anda semua dapat feedback yang bagus-bagus dengan pengambilan supplement shaklee....


contact me::
email:: eid.nurmaidah@gmail.com
whatsapp:: 012 9532501
text:: 013 7768297
facebook:: nur maidah mazni
facebook page:: hannamaira collection

jangan lupa emel yer blogger kesayangan sekalian...:)


p/s:: supplement shaklee sangat besttttt tahuu...rugi tak cuba...hiii

lots of love, 
eid mazni