Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 30 December 2014

rabak

Assalamualaikum...

last berhubung dengan mak..25hb...5 hari dah tak dengar suara mak...sama juga dengan abah...depan orang senyum, bagi semangat...dalam hati dah rabak...

pagi ni bangun terasa hilang sesuatu..rasa macam hilang berkat sebab dah lama tak bercakap dengan mak... tambah-tambah tengah cuti begini...memang terasa sangat kosong...hari-hari tengok update kat facebook...banjir makin teruk ke...update dengan kengkawan kat group whatsapp pun setiap masa...

harini terasa sangat rindu kat mak..buat ape-ape teringat je mak mengalir air mata...teringat abah, mengalir air mata...
memang betul lah, title ratu air mata along bagi kat eid tu bukan saje-saje...pemegang title nak masuk 27 tahun dah...hiii...

dan petang ni..baru sekejap tadi mak kol...Alhamdulillah...jawab kol je terus nangis-nangis...sampai mak tanya, awak demam lagi ke... hiii...nanges lah kite...ghinduu kat mak kite...susah-susah semalam mak keluar pegi cari line telefon ngan abah..alih-alih petangni jalan-jalan belakang umah je dah ada line 1 2 bar...hii..pastuh, abah pulak kol...Allah...rindu sangat nak dengar panggilan 'adik' dari abah tu...:)

Alhamdulillah...dorang semua sihat...banjir pun mak abah tak pindah...rumah tinggi...masih ada kat rumah, berderet 3 buah dengan rumah atuk, rumah mak sedara...syukur sangat...

sungguhlah...banjir kali ini banyak sangat pengajaran yang boleh ambil...banyak sangat yang eid belajar...
syukur...Allah masih lagi beri kehidupan yang terbaik untuk kita...

InsyaAllah..permulaan 2015 yang terbaik mengikut takdir Allah..jom, memaknakan hidup...;)

Friday, 19 December 2014

menghitung hari

Assalamualaikum...:)

eid tengah menghitung hari..memang setiap tahun cam gini..masuk je bulan 12...to be exact...sampai je tarikh birthday pakwe no 1..eid start buat kira-kira...

dan sekarang masih lagi...sampai satu tarikh yang mana eid akan stop...masa tu, perasaan tu Allah saje yang tahu macam mana...mohon Allah panjangkan umur sehingga ke tarikh itu...insyaAllah...:)

Wednesday, 17 December 2014

Testimoni Collagen shaklee

Assalamualaikum wrt.wbt...

tak nak cerita panjang...ini testimoni collagen shaklee...pengguna nih umur dah nak masuk 4 series taw...dia konsisten ambik collagen, terus nampak muda..macam umur 20 an kan...?

nak macam dia...? boleh hubungi eid...sementara shaklee tengah buat promosi besar-besaran nih...eid pun berbesar hati nak bagi harga PROMOSI dan COLLAGEN FREE untuk korang...

jangana lupa hubungi eid ye::

012 9532501..
text/whatsapp/wechat ye...

terima kasih semua..:)

Friday, 12 December 2014

shaklee collagen powder

Assalamulaikum wrt.wbt...

Masih lagi demam year end sales shaklee...

3 promosi sekaligus...jarang shaklee buat promosi besar-besaran macam ni...

cerita tentang collagen, bila tahu nak dihentikan pengeluaran sepanjang tahun depan untuk upgrade produk...ramai yang meroyan order collagen berkotak-kotak...buat stok setahun terus...

mana taknya, banyak kelebihan collagen shaklee ni...

** mengembalikan KEANJALAN KULIT,AWET MUDA...
** meningkatkan KELEMBAPAN kulit..
** mengelakkan KULIT KERING..
** MENCERHKAN dan MEMUDARKAN pigmentasi dan jeragat..
** menegangkan PAYUDARA & PUNGGUNG..
** ANTI PENUAAN..
** mengurangkan KEDUTAN...
** mengecilkan lubang pori-pori di wajah..
** mengurangkan eye bag..
** meningkatkan kecergasan tubuh badan..
** memberikan kesuburan rambut...

banyak kan kelebihan collagen powder ni...tapi, macam mana nak tahu berkesan ke tak...adakah mengharapkan testimoni pengguna semata-mata...?

ini yang best tentang shaklee...
- ujian klinikal keatas shaklee collagen powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur KULIT YANG GEBUA selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut...

- 69% peningkatan terhadap KELEMBAPAN KULIT..

- 75% peningkatan terhadap KELICINAN KULIT..

- 90% peningkatan terhadap KESERIAN wajah dan kulit...

- 80% pengurangan KEDUTAN DI WAJAH...

seronok kan...sebab kita bukan hanya mengharapkan testimoni semata-mata...siap ujian klinikal lagi...dan semestinya ujian yang dibuat adalah pada semua jenis kulit...

nak jugak tengok testimoni sebenar...bole tengok gambar ni...(ihsan google)..

PROMOSI COLLAGEN POWDER...

- beli 3 PERCUMA 1..
- beli 6 PERCUMA 2..

p/s:: bermula januari, collagen powder shaklee tade untuk setahun ye...jangan nangis bucu katil pulak bila tengok orang dok bagi testimoni cakap shaklee collagen powder ni best...:)

untuk sebarang pertanyaan dan order, boleh hubungi eid...text/whatsapp 012 9532501...

terima kasih semua...:)

Thursday, 11 December 2014

PROMOSI SHAKLEE DISEMBER

Assalamualaikum..selamat pagi...:)

awak semua sihat..? hii... nak tanya ni, selalunya hujung tahun begini, apa yang kita tunggu ye...? saving, pastu intai-intai mall mana yang buat YEAR END SALES kannn..?? mulalah gatal tangan nak rembat handbag sebijik dua...kasut berpasang-pasang..untuk kegunaan setahun katanya...alih-alih bulan depan beli lagi...hikss...

kenapa nak beli semua tu masa year end sales...? mestilah sebab nak jimat kan...risik-risik harga sebelum ni..mahal lagi..alih-alih dah turun harga banyak, sampai tak mampu nak kelip mata dahhhh...

sebab tu eid sayang shaklee...!! ape pulak kaitan dengan year end sales ni...? sebab shaklee pun buat YEAR END SALES jugak...lagi jimat sebab siap saving duit minyak lagi pergi jajah mall tuh...jimat duit parking jugak...korang contact je distributor shaklee, closed deals semua..tunggu je posmen datang rumah...

jadi..sepertinya membeli supplement adalah lebih menguntungkan sebabnya kita boleh jaga kecantikan dalaman jugak...bukan hanya pada maaterial kita yang mahal-mahal tuh tapi kulit kusam, make up 14 inci pun tak mampu cover parut lekuk bekas jerawat...nak yang mana...? kulit yang cantik dan sihat atau pakaian luaran kita yang cantik dan mahal..? pilih cepattt...

kalau pilihan awak adalah nak kulit yang cantik dan sihat...awak dah berada pada jalan yang lurus dah ni...sebabnya, shaklee dah tambah promosi set kecantikan bulan ni...triple promotion...!!

buat promosi tu dah kurangkan harga...pastu nak bagi duit balik pulak...gigit jari siapa yang tak rembat peluang depan mata ni...

promosi shaklee disember 2014 sahaja...!!

Vitamin C::

- beli 2 dapat less 5%..
- beli 6 dapat percuma 1 vitamin C bernilai rm92.50

Vitamin E::

- beli 2 dapat less 5%..
- beli 6 dapat percuma 1 vitamin E bernilai rm149.00...
- pastu dapat FREE MEMBERSHIP bernilai rm65.00...
- dapat DUIT BALIK RM30++..

Collagen Powder Shaklee

- beli 3 percuma 1 collagen bernilai rm298..
- dapat FREE MEMBERSHIP bernilai rm65.00..
- dapat DUIT BALIK RM30++...
** shaklee collagen powder ni special case ye...bulan ni kena grab banyak-banyak nak buat stok sebab lepas ni 9-12 bulan collagen shaklee tiada di pasaran...lama tu nak tunggu... **

tuh promosi shaklee...eid pun nak buat promosi jugak nih...nak order gabungan 3 supplement nih dan nak dapat something special dari eid..boleh hubungi eid terus...jangan risau..kata year end sales kan...harga lebih dari mampu milik nih...

hubungi eid...text/whatsapp/wechat 012 9532501...

nak grab vitamin c, vitamin E, collagen atau mana-mana gabungan supplement shaklee...eid nak bagi harga kasih syang nih..:)

jom jadi pengguna yang bijakk...buat macam eid..beli time promo, dapat jimat banyakkkkk...tahun depan dah GST..lagi banyak nak saving... hihi 

:)

Wednesday, 10 December 2014

happy birthday pakwe

Assalamualaikum...

sebab dah selalu update entri kat blog...rasa janggal pulak bila tak update...ngee..bukan berstatus blogger tegar lagi...

oh..harini birthday pakwe kite...pakwe no 1...walaupun eid bukan makwe no 1 dia..tapi tak pe, dia tetap pakwe no 1 eid...eid pasrah je bila jadik pemegang title makwe no 3 nih...janji, no 3 dan bongsu...hiksss...

selamat hari ulangtahun abah...adik nak ucap terima kasih sebab sayang, bagi nasihat, faham adik, layan manja adik, ikutkan merengek mengada adik...dan terima kasih jugak sebab abah akan tetap cakap adik anak abah walaupun adik selalu nangis... ** skill memujuk abah no 1...tade sape boleh lawan...**

tak boleh cerita panjang2 tentang abah..nanti banjir blog eid...;)

eh koranggg...promo vitamin C dan vitamin E masih berlangsung ye...cepatlah grabbbb...buat stok banyak-banyak..sebab harga tengah super duper murahhh ni... nangis la korang bila dapat tahu harga tyme promo nih...membe eid yang laki pun dah siap bank in payment dah...seba  harga tengah murah..rugi tak beli katanya...

bole laju-laju whatsapp/text/telegram eid ye...ada something special tuk korang taw...eksklusif nak bagi kat customer eid ni..hihi...

hubungi eid taw::
012 9532501..

terima kasih sudi jejak sini..:)

Tuesday, 9 December 2014

Diet tapi ambil nasi

Assalamualaikum dan selamat pagi...:)

siapa yang tengah diet sekarang ni...? ada yang diet tak makan nasi tak..?

kalau diberi pilihan, korang nak tak cara diet yang betul dengan pengambilan supplement, exercise dan tetap ambil nasi...? lepas tu, perubahan berat badan atau ukur lilit inci badan anda tidaklah sangat drastik dan anda rasa lebih sihat...lagi, walaupun anda stop supplement, plan diet anda maasih tidak terjejas dan masih lagi berat badan anda maintain...?

haaa, eid ada ramai kasteme yang beli set bajet slimming iaitu alfalfa, herb lax, omega dan lecithin...then, dorang nak tambahkan protein cinch shake ini untuk bagi firm otot badan mereka...:) pilihan yang terbaik...tahniah untuk kasteme eid yang percaya dan sedang melalui proses diet yang terbaik dengan shaklee...:)

ada 16 kebaikan cinch shake untuk slimming::
* memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya...
* mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control rasa nak makan..
* memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian...
* anda boleh mengambil karbo seperti nasi tapi dengan kuantiti yang sedikit..
* menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan..
* memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/pencuci mulut...
* mengandungi cinch pro iaitu satu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine..
* diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan. 
* terdapat 24 gram protein dalm setiap sajian bagi membolrhkan anda berasa kenyang..
* mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap sajian .
* nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga..
* memberi 35% atau lebih nilai harian (daily value) bagi 22 vitamin dan mineral ysng penting..
* tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan...
* soya non GMO..

berminat nak cuba set slimming yang lengkap..? boleh hubungi eid dan dapatkan konsultasi terbaik untuk pelan diet anda..
012 9532501...
text/whatsapp/wechat/telegram...

Friday, 5 December 2014

balik kampung makan ubi kayu

Assalamualaikum...

pagi ni kira cuba nasib je ni buka apps blogger nak update entri..mohon dapatlah publish entri kali ni...duk kampung, line fon memang nazak...

pagi tadi sampai kat stesen bas, abang ipar kite yang ambik..haha..pagi-pagi dah susahkan dia...itulah, sape suruh along offer...kan dah kena suruh ngan abah...:)

balik sampai rumah pagi-pagi subuh, tengok kucing kesayangan tu comot kat mulut..haih, sakit rupanya...meleleh air liur entah kenapa...nak makan pun tak dapat...miow pun sayu je..kak eid lagi sayu tengok awak casey...tapi kak eid suka bila kak eid balik awak ada kat pintu sambut kak eid..so kak eid dengan rela hati mengusap awak sampai tertido..hihi..

lepas breakfast datang rumah cek (atuk) sebelah rumah je pun..pastu, nampak cek bakar tunggul kayu..dia nak reputkan pokok yang dah ditebang tu...nampak bara api...eid pn ape lagi..cek ada ubi kayu tak..?? haha..salah satu makanan yang nak makan sangat ialah ubi kayu bakar...orang kampung kann...cek kata ada je...pergilah cabut kat kebun...hoih..gigihlah eid mengajak puan bonda cabut ubi kayu pagi-pagi...baru je nak ngendeng mengada dengan cek..tapi cek nak gi kebun lain pulak...so, memang kena buat sendiri...tapi takpe, eid suka berkebun ni...gigih daku pakai dress pegi cabut ubi kayu...

dan sekarang ni, eid tengah tunggu ubi kayu bakar masak...sambil update belog..puan bonda pulak tengah sapu sampah..eid tengok je...hihi...dan eid tengah tunggu junior sekolah datang hantar susu kambing jugak...balik kampung, nak makan semua benda yang ada kat kampung...nih belum lagi request abah ambik ikan keli kat sangkar...

nak duduk kmpung lama-lama tak nak balik kl boleh x..?? ok..ni dah terlebih mengada....

haa..nak order shaklee boleh terus whatsapp eid ye..nanti eid reply..nak cepat kena mesej la..hii..

ok, ubi kayu da masak...bau dia da menggoda..nak makan dulu..hihi..

terima kasih semua..:)

balik kampung makan ubi kayu

Assalamualaikum...

pagi ni kira cuba nasib je ni buka apps blogger nak update entri..mohon dapatlah publish entri kali ni...duk kampung, line fon memang nazak...

pagi tadi sampai kat stesen bas, abang ipar kite yang ambik..haha..pagi-pagi dah susahkan dia...itulah, sape suruh along offer...kan dah kena suruh ngan abah...:)

balik sampai rumah pagi-pagi subuh, tengok kucing kesayangan tu comot kat mulut..haih, sakit rupanya...meleleh air liur entah kenapa...nak makan pun tak dapat...miow pun sayu je..kak eid lagi sayu tengok awak casey...tapi kak eid suka bila kak eid balik awak ada kat pintu sambut kak eid..so kak eid dengan rela hati mengusap awak sampai tertido..hihi..

lepas breakfast datang rumah cek (atuk) sebelah rumah je pun..pastu, nampak cek bakar tunggul kayu..dia nak reputkan pokok yang dah ditebang tu...nampak bara api...eid pn ape lagi..cek ada ubi kayu tak..?? haha..salah satu makanan yang nak makan sangat ialah ubi kayu bakar...orang kampung kann...cek kata ada je...pergilah cabut kat kebun...hoih..gigihlah eid mengajak puan bonda cabut ubi kayu pagi-pagi...baru je nak ngendeng mengada dengan cek..tapi cek nak gi kebun lain pulak...so, memang kena buat sendiri...tapi takpe, eid suka berkebun ni...gigih daku pakai dress pegi cabut ubi kayu...

dan sekarang ni, eid tengah tunggu ubi kayu bakar masak...sambil update belog..puan bonda pulak tengah sapu sampah..eid tengok je...hihi...dan eid tengah tunggu junior sekolah datang hantar susu kambing jugak...balik kampung, nak makan semua benda yang ada kat kampung...nih belum lagi request abah ambik ikan keli kat sangkar...

nak duduk kmpung lama-lama tak nak balik kl boleh x..?? ok..ni dah terlebih mengada....

haa..nak order shaklee boleh terus whatsapp eid ye..nanti eid reply..nak cepat kena mesej la..hii..

ok, ubi kayu da masak...bau dia da menggoda..nak makan dulu..hihi..

terima kasih semua..:)

Thursday, 4 December 2014

set nutriwhite shaklee

Assalamualaikum wrt.wbt..

sebab nak balik kampung...kena update belog dan tinggal info banyak-banyak kat awak semua...nanti senang je, visit belog eid walaupun tak update, tapi ada info shaklee yang awak boleh baca kan...? hii...

haaa, siapa kat sini yang tengah tercari-cari skincare terbaik untuk kulit...? takut dengan skincare sekarang yang ada hidrokinon, pastu cerah terus dalam masa seminggu..tapi berbeza muka dn tangan...bila stop produk, muka merah-merah dan tumbuh jerawat beria...paling teruk, jeragat pun dah mula tunjuk tanda...

jom eid kenalkan dengan produk nutriwhite..eid dah ada cerita pasal nutriwhite sebelum ni kan...dan hasil dari feedback customer eid..dorang semua cakap nutriwhite best..even pencuci pun dah rasa best...jimat pulak tu..penggunaan minimum 6 bulan taw...jimat duit tak yah beli skincare selama 6 bulan...hii...eid un tak sabar nak habiskan enfuselle shaklee eid tu..nak guna nutriwhite pulak sebab kulit kering dah tade hasil dari konsisten satu set enfuselle...:)

bagaimana skincare Nutriwhite ini bertindak kepda kulit kita...??

1) Membersih

~ Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser ~

Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

2) Memperbaharui

~ Soothing Radiance Whitening Softener~
Fungsi : Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

3) Mencerahkan

~ Daily Defense Whitening Essence ~
Fungsi : melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

4) Merawat

~ Spot Whitening Treatment ~
Fungsi : Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

5) Mencegah

~ Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 ~
Fungsi : Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina Penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

6) Menganjalkan

~ Overnight Renewal Whitening Cream ~
Fungsi : Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah

dengan 6 langkah mudah ini, awak akan dapat kulit yng flawless, cerah dan lwbih anjal...ambik pulak supplement shaklee untuk dalaman...cantik dan menarik gituuu..:) hii..

berminat nak cuba boleh hubungi eid...text/whatsapp/wechat 012 9532501...

terima kasih semua... ;)

parut dah hilang, kulit dah gebu dan anjal

Assalamualaikum wrt.wbt,

sekarangni, bila shaklee buat double promotion 2 produk sekaligus...vitamin C dan Vitamin E....eid memamg laju-laju nak habiskan stok yang ada...sebab teruje nak bukak botol vitamin baru...harga tengah murah, harga jatuh terduduk orang cakap..mahu tak rebut...

dan satu lagi, vitamin E dan vitamin C ni supplement paling basic orang consume nak dapatkan kulit CERAH, BEBAS CELA, GLOWING,ANJAL, AWET MUDA...parut jerawat pudar...jeragat makin menipis...dan jerawat pun segan silu nak naik....lagi, kulit lembap dan lembut je...tade dah kulit kering kusam tuh...semua orang boleh nak feeling2 sweet 17 setiap masa...:)

sape yang nak orang cakap kat awak tahun depan awak cantiklah..nampak beza..nampak lain...hah, ambik peluang promosi disember ni... memang parut cepat je pudar bila rajin sapu vitamin E ni...

so, harini eid nak cerita kebaikan vitamin E pulak...vitamin E ni vitamin pertama shaklee yang eid guna taw untuk pudarkan parut ciken pox...lepas guna sebulan, memang jatuh hati dengan keberkesanan vitamin E ni...sampai sekarang eid guna..:)

Vitamin E shaklee adalah vitamin E natural yang mengandungi d-alpha tocopherol yang menandakan bahawa vitamin E ini adalah organik, bukan sintetik...

Kebaikan Vitamin E::
** mengandungi anti oksidan yang tinggi dan juga awet muda(kulit LEBIH TEGANG,ANJAL, bertindak sebagai ANTI PENUAAN)..
** mengurangkan PARUT JERAWAT & JERAGAT juga STRETCH MARK..
** menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat...
** kulit & rambut SIHAT, jadi lebih CANTIK & LEBAT...
** mengatasi kulit kering dan MELEMBAPKAN KULIT secara SEMULAJADI...

vitamin E shaklee kini ditambah dengan SELENIUM & GRAPE SEED EXTRACT...

** selenium akan membantu penyerapan vitamin E dengan lebih BERKESAN...

kebaikan GRAPE SEED::
** menyingkirkan radikal bebas..
** mengurangkan radang (inflammatory)..
** membantu kesihatan otak, kulit dan mata...
** membantu pengedaran mikro & kardiovaskular...
** mencegah masalah kalenjar prostat..
** melambatkan proses penuaan..
** mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit...
** mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet..
** membantu fungsi sistem saraf otak...
** meningkatkan daya pertahanan badan...

PROMOSI DISEMBER...
~~ beli 6 percuma 1 vitamin E bernilai rm149.09..(Qualify FREE MEMBERSHIP + CASHBACK BONUS)
~~ beli 2 less 5%..

** boleh pakat dengan kawan-kawan, ahli keluarga..beli dengan harga promosi...JIMAT BANYAK...**

awak yang nak beli dengan harga promosi, boleh hubungi eid ye..

text/whatsapp/wechat 012 9532501...

nok kelik kapung

Assalamualaikum wrt wbt..

sajo nak oyap..male ni kelik kapung...
*sebab balik kampung, terus tukar loghat kelate...**

hiiii... :)

Wednesday, 3 December 2014

kebaikan alfalfa complex

Manfaat utama Alfalfa complex...

1) melegakan sakit-sakit sendi dan belakang...
2) membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan...
3) memberi kelegaan semasa period...
4) membantu mengurangkan arthritis...
5) mencuci usus bagi membuang toksik..
6) membantu mengurangkan athma/lelah...
7) membantu membyang angin dalam badan...
8) membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor..
9) meneutralkan asid dalam badan...
10) membantu masalah keputihan pada wanita  
11) membesar dan menegangkan payudara..
12) bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri..
13) memulihkan urat selepas bersalin...
14) milk booster...
15) membantu masalah penghadaman dan pencernaan ..
16) meningkatkan stamina lelaki...
17) membantu melegakan masalah sembelit...
18) menyingkirkan lemak dan kolesterol...
19) mengurangkan alergic dan eczema..
20) mencuci hati..darah dan usus...

eid mazni...
012 9532501...

kelebihan vitamin C shaklee...

Assalamualaikum...

nak tahu kelebihan vitamin c shaklee??

KELEBIHAN SUSTAINED RELEASED VITAMIN C::

1) merangsang pembentukan kolagen..
2) menguatkan immune sistem...
3) antioksidan yang melindungi dari radikal bebas...
4) membantu mengekalkan kulit yang awet muda...
5) mengatasi masalah insomnia...
6) mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu..
7) membaiki sistem pendarahan..
8) merendahkan dan mengawal masalah tekanan darah tinggi..
9) mencerahkan kulit secara semulajadi...
10) memberikan tenaga...
11) membantu penyerapan iron..
12) mengekalkan kolesterol yang sihat ..
13) meningkatkan metabolisme dan membantu mengekalkan berat badan yang ideal..
14) mengelakkan katarak...
15) mengawal masalah kulit berminyak...
16) mengecilkan pori-pori muka...
17) mengurangkan asid untuk pesakit gout..
18) mengawal paras gula dalam darah...

berminat nak cuba...?
eid mazni...
012 9532501..
text/whatsapp/wechat..

usaha cari jodoh :)

Assalamualaikum..:)

malamni tak lena tidur pulak..tak tahu kenapa...so, eid ambil keputusan nak update belog..sebab seingat eid, eid ada hutang entri ngan awk semua...

haaa...sebelum tu..nak bagitaw yang eid dah share kat facebook personal eid tentang vitamin E ye...cepat gi jenguk facebook eid..hihi..

ok, kat blog malamni eid nak bayar hutang entri yang misteri jodoh tu...eid share sebelumni tips dan amalan yang boleh kita amalkan untuk dapat jodoh kan...eid janji nak cerita pulak tentang usaha yang kita boleh buat untuk dapatkan jodoh...sebab, orang cakap, nak dapatkan jodoh kena usaha...tapi, usaha yang bagaimana..? haa..nak cerita la ni... :)

anyway, kita semua ni ada kan ciri-ciri suami/isteri idaman kan...nak yang pandai masak, yang boleh jadi imam solat, nak yang jenis family person...nak yang penyayang...kan..? ada banyak lagi syarat yang kita letak sebenarnya...

jadi, usaha kita letaknya dimana? nak tunggu jodoh idaman kita tu datang bergolek? cukup sekadar doa minta dengan Allah..? eid pun dulu fikir cukup sekadar doa je...tapi Alhamdulillah dibukakan pintu hati untuk berusaha...terima kasih kat mak sebab selalu ingatkan...

eid terbaca satu pos kat facebook kalau tak silap..jika kita nak orang yang baik,nak suami atau isteri yang baik..kita dulu yang kena jadi baik... disini lah letaknya usaha kita yang sebenarnya...ubah diri kearah kebaikan..upgrade nilai diri kita..cuba bayangkan, kita letakkan syarat-syarat yang kita nak...pasangan kita pun ada syarat dia jugak..tak nak lah nanti dia je yang jadi penyejuk mata kita tapi kita ni bila dia pandang tak sejuk mata pun...

tak senang nak berubah ni..eid pun melalui fasa-fasa putus asa dah sebenarnya ..ikut nasihat kakak eid memang dah tak menaruh harapan pun...tapi, ingat balik janji Allah..lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik...dah tahu orang yang kita nak tu baik...berusahalah jadi baik...

dan eid jugak dalam tempoh 3-5 bulan sebelum bertunang...masa tu tengah buat preparation untuk wedding along...eid banyak dengar ceramah prof muhaya tentng reset minda..ada tajuk khusus tentang reset minda orang yang mendapat jodoh...korang dengarlah kat you tube...banyak berubah pemikiran eid tentang jodoh ni..dan masa tu, syarat eid bukan lagi aku nak suami macam ni...tapi, aku nak baik dengan family aku supaya nanti aku dapat suami yang family type person jugak...cam gitu eid ubah fikiran...dan kita menarik orang dengan aura positif kita ..

Alhamdulillah..Allah permudahkan jodoh...eid dari dulu lagi simpan niat nk yang baik dengan family...sebab eid dua beradik je...dan kami perempuan..jadi bila dah nikah nanti tetap eid nak jaga mak dan abah...sebab tu eid letak syarat macam tu...hihi...syarat yang lain tu eid tak fikir sangat pun..sebab eid ni jenis yang terima...jenis yang dahulukan mak abah...kalau dorang redha...senang hati...insyaAllah bahagia...:)

jadi,kesimpulannya...usahalah berdasarkn syarat yang kita letak...nak yang rajin qiamullail, yang boleh kejut kita sekali...kita ni kena rajin qiamullail jugak...nak yang rajin mengaji, kita pun kena rajin jugak...nak yang berpelajaran, kita pun kena rajin belajar jugak....semuanya bermula dengan kita...:)

disamping usaha macam tu...doa jangan putus...ayat-ayat amalan yang eid share sebelum ni, korang amalkan lah...semoga Allah permudahkan dan beri jodoh yang terbaik untuk kita semua...semoga entri ini bermanfaat...insyaAllah...

terima kasih sudi baca..:)

Tuesday, 2 December 2014

tips pemilihan supplement

Assalamualaikum wrt.wbt...

Ingat tak sebelum ni eid ada share entri tips pemilihan supplement...? yang tu tips yang eid sendiri amalkan taw...memang eid cerewet bab pilih supplement...even dengan shaklee sendiri berapa lama eid dok kaji, dok study, dok survey dengan leader eid..baca blog dia ulang kali...semata-mata nak tambah keyakinan yang supplement eid nak ambil tu adalah yang terbaik untuk tubuh sendiri...**hoih..panjang la pulak explain..hii.. **

ok, kali ni eid nak share tips pemilihan supplement yang orang share kat facebook...and memang ada yang eid amalkan la..hihi..

nah korang...jangan lupakan tips ni ye bila nak buat pemilihan supplement...

oh ye...nak grab peluang FREE MEMBERSHIP dengan shaklee dan dapat cashback bonus 14/1 nanti boleh hubungi eid ye...

** promo vitamin C beli 6 percuma 1...
** twinpack vitamin C less 5%...

** promo vitamin E beli 6 percuma 1...
** twinpack vitamin E less 5%...

** nak beli set vitamin E dan vitamin C dengan harga promo dan dapat special gift dari eid...boleh hubungi eid ye...promosi terhad taw...bole text/whatsapp/wechat 012 9532501...

terima kasih semua..:)

shaklee effect: vitamin C dan Vitamin E

Assalamualaikum...selamat pagi..:)

harini share testimoni sendiri la pulak...sebelumni eid selalu cerita yang eid kena ciken pox kan...y tudung coklat masa muka berparut ciken pox..lebam bawah mata tak yah cakap lah...parut merata kat muka...masa tudung putih tu after ambik vitamin E dan Esp...parut da pudar...tinggal yang lekuk-lekuk da...masa ni muka kiranya dah 90% pulih la...n yang tudung hijau tu gambar harini...masih lagi ada parut, tapi dah tak nampak sangat...dan parut jerawat pun cepat pudar...:)

eid konsisten ambik vitamin E, vitamin C dan ESP...ada jugak waktu muka kusam sebenarnya, tapi malam before sleep eid akan buat masker vitamin E...sapu kat muka..ngan bibir sekali..kulit bibir mengelupas, elok sapu vitamin E...vitamin C eid memang ambik tak pernah skip...

sebab sekarang ni shaklee tengah buat promosi 2 produk sekaligus, Vitamin E dan Vitamin C...eid rasa rugi sangat kalau korang tak beli time promosi ni...jimat banyak...

nak merasa #shakleeeffect macam eid jugak..? boleh hubungi eid untuk dapatkan guide yang betul supplement mana yang perlu awak ambik... :)

text/whatsapp/wechat 012 9532501 ye... eid akan cuba bantu korang..dan bagi guide yang terbaik...insyaAllah...


Monday, 1 December 2014

cantik dan sihat lah kite

Assalamualaikum wrt wbt..

SHAKLEE BUAT DOUBLE PROMOTION LAGII..!!!

a) ~ beli 6 percuma 1 vitamin E...
~ beli 2 vitamin E diskaun 5%

b) ~ beli 6 percuma 1 vitamin C
~ beli 2 vitamin C diskaun 5%

memang shaklee nak bagi semua orang cantik dan sihat lah ni ye...

oh ye...nak bagi pengguna shaklee rewards banyak2 jugak sebab..bila beli 6 percuma 1 vitamin E tu dah qualify FREE MEMBERSHIP shaklee...dan dapat minimum bonus jugak...

nak beli 1 vitamin E, 1 vitamin C..? dapat special offer jugak...

beli pakej terus...? lagiiii banyak special offer eid nak bagi kat awak semua...:)

nak tahu..??

text/whatsapp/wechat eid ye..

012 9532501..

disember dah kite

Assalamualaikum..:)

Bulan terakhir 2014...

Bulan istimewa sebab bulanni hari jadi pakwe...walaupun saya tahu saya bukan makwe no 1 dia...tapi dia tetap pakwe no 1 saya...:)

Bulanni juga saya sign up shaklee 2 tahun lepas...masa harijadi pakwe..jadi, bullanni keriangan berganda..insyaAllah...

Bulanni saya decide untuk teruskan dengan bisnes shaklee saya...terus bergerak sampai saya capai master coordinator tu...bulanni saya nak jalan terusssss...:)

Bulan ni kena struggle...kena maintain momentum bisnes...kena upgrade skills bisnes...kena attend seminar tambah ilmu banyak-banyak...

Bulan ni bulan penutup 2014...randomkn sahaja kehidupan kita pada perkara yang kita syukurkan...jangn fokus pada yang tak gembira dan semua yang negatif tu ..kita nak smbut 2015 dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran...

FOKUS PADA KEJAYAAN....insyaAllah...semoga rezeki melimpah ruah..ameen...

* masih lagi teringat pada pesanan supaya jadi orang yang tabah dan sabar...dan masih berusaha...doakan..:)

Saturday, 29 November 2014

selamat tinggal perut buncit

Assalamualaikum wrt wbt...

Ada yang tengah berusaha nak kempiskan perut tak...? bagi yang perempuan siap usha korset lagi ha sebab nak bagi nampak flat...nak pakai dress cantik, pastu nak body solid...tapi bila bukak korset tu sama je wujud spare tyre tuh...sedih kan...??

mana lagi best...sorok-sorok lemak dengan korset atau tahan nafas depan orang ramai...atau lemak-lemak tepu tu hilang terus..?? mestilah nak hilang terus kann...?? buat ape simpan lemak tu lama-lama kan...hii...

nak tahu RAHSIA UNTUK KEMPISKAN PERUT TAK...?? 

haaa...inilah dia...consume 2 supplement ni confirm lepas ni dah boleh tayang perut flat dah...:) 

tahu tak bila consume omega guard + herb lax boleh bantu anda kempiskan perut..??

fungsi omega guard::
** membakar lemak dalam badan...
** asid lemak omega 3 membantu mengawal rasa lapar dan paras gula dalam darah..
** mengawal masalah obesiti..
** omega 3 bukan sahaja menggalakkan pembakaran lemak tetapi juga menghalang pembentukan lemak...


fungsi herb lax::
** sebagai agen detox
** merawat masalah sembelit dan melawaskan perut..
** merangsang usus untuk lebih cepat proses perkumuhan dan pembersihan dalam perut daripada tersimpan lama yang boleh menyebabkan toksik...
** mengempiskan perut...
** mengurangkan ketegangan perut...


jadi..omega akan bantu bakar lemak...pastu herb lax akan terus singkirkan lemak- lemak daripada termendap dan jadi toksin..so, lepas ni no more perut buncit la kann...??


berminat nak cuba??

hubungi saya ye..text/whatsapp/wechat:: 012 9532501...


** promosi omega guard beli 6 percuma 1 ..
** beli 2 omega guard dapat 5% less...
promosi ni sehingga esok(30 November 2014)  sahaja taw... tak grab peluang ni rugi...


terima kasih sudi baca...:) 

Thursday, 20 November 2014

Set Slimming Shaklee (I)

Assalamualaikum wrt. wbt,

Maaf...lama dah janji nak update entri set slimming Shaklee...tapi selalu sahaja diri ini update entri dengan tajuk yang lain...

Ok, untuk pengetahuan semua...eid pun consume jugak ye set slimming ni....bukan nak kurus sangat pun, sebab sendiri tengah struggle nak naikkan berat badan...tapi, eid akan ambik set slimming ni bila rasa dah terover makan...bila rasa makan banyak, perut sebu tak selesa...eid akan ambik lecithin dan alfalfa...2 ni set bajet yer...biasanya eid ambik yang ni 2 kali seminggu...ambik lecithin untuk hancurkan lemak-lemak pada badan ni..kat perut terutamanya dan alfalfa untuk detox lemak-lemak yang dipecahkan lecithin...alfalfa ni banyak juga kelebihan lain yer selain untuk detox...kita yang perempuan ni, dah kahwin ke belum..elok sangat ambik alfalfa ni...masalah keputihan, bau badan, lenguh-lenguh badan, nak kasik firm luar dalam...consume lah alfalfa ni...:)

Set slimming Shaklee ni ada 3 fungsi ye...

BAKAR --> BUANG (DETOX) --> BINA

konsep 3B kat atas tu, memang khusus ada dalam supplement slimming Shaklee...

1) Bakar
- Ini adalah konsep yang paling penting bila kita nak turunkan berat badan..lemak-lemak pada badan seharusnya dihancurkan dan dibuang terus daripada badan kita.
- untuk proses ini, Shaklee ada sediakan 2 jenis supplement iaitu Lecithin dan Omega Guard.
- Lecithin berfungsi untuk mengemulsi lemak atau menghancurkan dan memecahkan lemak kepada molekul-molekul yang lebih kecil dan menghalang ia daripada terlekat pada dinding membrane.
- Omega pula yang mengandungi lemak ikan yang berketumpatan tinggi akan berfungsi membakar lemak dan memberi rasa kenyang kepada kita.

2) Buang
- Lemak-lemak yang dihancurkan dan dibakar seharusnya dibuang terus daripada badan kita.
- Ada orang sangat mudah untuk membuang air besar dan ada juga sesetengah orang susah. Jadi, Shaklee meneyediakan 2 jenis supplement juga untuk fungsi detox ini iaitu herb lax dan alfalfa.
- Untuk herb lax..ia adalah julap lembut dan berfungsi untuk detox...siapa yang ambik herb lax ni memang bagi feedback yang best...sebab rasa cuci je dalam badan...perut pun kempis jugak...
- alfalfa juga mempunyai fungsi detox...dikenali sebagai raja segala tumbuh-tumbuhan...selain daripada mencuci usus dan detox, alfalfa juga dikenali sebagai kacip fatimah bagi wanita kerana kelebihan alfalfa yang sangat sinonim dengan masalah dalaman wanita..

3) Bina
- untuk konsep ini, ramai pula yang tanya..dah bakar buang semua nak bina balik?
- badan kita sebelum melalui proses slimming banyak dengan lemak tepu..bukan otot-otot..jadi, bila lemak dah dihancurkan dan dibakar, kulit badan akan nampak menggelebeh dan badn tidak firm..
- proses bina ni ialah kita bina balik otot-otot yang lebih sihat dengan protein..jadi, even kita mengalami proses penurunan berat badan...badan kita tidaklah terus kurus kering..tapi nampak lebih firm dan solid..
- untuk konsep ini, ada 2 produk juga iaitu cinch dan esp...kedua-duanya adalah protein...bagi yang spesifik nak tuunkan berat badan, cinch adalah pilihan utama ye...bagi ibu yang masih breastfeed baby, esp lebih sesuai kerana ia tidak mengeringkan susu ibu...

yang eid tulis panjang-panjang kat atas tu adalah serba sedikit penerangan tentang set slimming shaklee...awak tidak perlu ambil semua supplement diatas...ada banyak perkara yang perlu diambil kira sebelum anda consume set ini..antaranya adakah anda ibu yang menyusukan bayi, berat badan anda, ada penyakit atau tidak, dan juga bergantung kepada bajet...

bagi awak yang berminat nak consume set slimming ni, eid sangat mengalu-alukan  kalian untuk whatsapp/wechat eid untuk kita bincang, set mana yang terbaik untuk awak...insyaAllah eid akan cuba sebaik mungkin untuk guide awak...awak akan dapat guide yang berterusan dari eid sebelum, semasa proses slimming tu sendiri..dan bagaimana nak mengatasi healing crisis...dari segi moral,insyaAllah eid akan guide dengan pelan diet yang betul untuk awak ikut...perlu diingat, supplement hanya membantu..selebihnya semangat dan cara hidup dan cara pemakanan kita...kita diet secara sihat..insyaAllah..

boleh text/wechat/whatsapp eid ye..
012 9532501..

terima kasih sudi baca...

semoga kalian semua kaya dan berjaya dunia akhirat..insyaAllah..ameen..;)

eid mazni
shaklee independent distributor
914371
eid.nurmaidah@gmail.com

Tuesday, 18 November 2014

Radikal bebas dan Antioksidan

Assalamualaikum wrt.wbt..

Alhamdulillah..semalam selesai kelas dengan ahli group dazzling diamond leader...tajuk semalam Antioksidan dan radikal bebas...

selalu sangat kan kalau kita tengok iklan supplement, mesti dorang tekankan tentang antioksidan...mempunyai antioksidan yang tinggi yang mampu melawan penyakit kanser..itu antara contoh ayat lah...tapi, kita ni yang menjadi pengguna supplement kerana nak kesan yang terbaik..nak upgrade nilai kesihatan kita...nak cantik bergetah cam anak dara...nak maintain nampak macam umur 17 tahun setiap saat setiap masa..tahu tak antioksidan ni ape sebenarnya...? dan kenapa kita perlukan antioksidan nih...?? jangan pulak dek kabur dengan setiap kelebihan supplemement, kita langsung tak ambik cakna dengan bahan-bahan yang ada dalam supplement tu sendiri dan keadaan kesihatan tubuh kita...ok..? hii..

Alright..so, harini insyaAllah eid nak share hasil daripada coaching kelas semalam...bila buat kelas semalam, ramai yang tak tahu rupanya yang radikal bebas itu terhasil daripada tindak balas biokimia dalam badan kita dimana sel badan kita menggunakan oksigen untuk menghasilkan tenaga...dalam proses ini, kadangkala menghasilkan molekul-molekul yang tidak stabil...so, molekul yang tidak stabil ini lah yang kita panggil radikal bebas..

kesan kewujudan radikal bebas ini?

radikal bebas ini adalah sangat reaktif dan akan merosakkan sel, mengubah fungsi sel dan juga DNA...

selain itu, radikal bebas ini bukan sahaja daripada sel dalam tubuh..tetapi juga wujud di sekeliling kita...contohnya dari pencemaran alam sekitar, asap rokok, kesan radiasi, penggunaan bahan-bahan kimia, produk-produk kecantikan yang tinggi baahan kimia...dan banyak lagi faktor lain...so, faktor-faktor ini bila bergabung dengan sel-sel daripada badan kita akan menyebabkan jumlah radikal bebas lebih daripada apa yang mampu dihasilkan oleh badan...radikal bebas ini akan semakim reaktif dan menyerang dan merosakkan sel-sel badan kita...ini menyebabkan fungsi semulajadi sel-sel badan tergendala...

dari segi kecantikan, wajah seseorang akan nampak lebih tua dari usia, kedut-kedut dimuka yang ketara, kulit yang kering dan kusam...dan pelbagai jenis pigmentasi kulit yang berlaku...

pernah tak anda alami, bila berada di sebelah ibu anda...orang selalu cakap macam adik beradik..ada dua tafsiran disini...ibu anda nampak muda sehingga seusia anda atau anda nampak tua seusia ibu anda...jika yang kedua, maka mohon start risau dan carilah jalan untuk sama-sama nampak muda macam ibu anda...;)

jadi..berbalik kepada antioksidan dan supplement antioksidan tu...untuk mengatasi radikal bebas ini, kita memerlukan antioksidan...ini kerana anti oksidan mempunyai lebih elektron yang mampu meneutralkan radikal bebas...ia berfungsi untuk meneutralkan kerosakan pada sel yang terjadi kesan daripada kewujudan radikal bebas...

jika radikal bebas terhasil daripada proses biokimia dalam badan kita...antioksidan tidak mampu dihasilkan dalam badan kita...kita hanya akan mendapat antioksidan daripada pemakanan kita melalui pengambilan buah-buahan yang tinggi dengan anti oksidan...dan, dikenal pasti bahawa anti oksidan yang tinggi terdapat dalam Vitamin C, vitamin E dan beta kerotene(vitamin A)..

antara makanan yang tinggi anti oksidan ialah kurma, kismis, oren, delima, berri, acai berry dan banyak lagi...namun, perlu kita tanya diri kita sendiri, adakah buah-buahan ini kita ambil setiap hari dan betulkah cara pengambilan buah-buahan ini? tahu kan yang buah-buahan elok diambil sebelum makan berat untuk membantu proses pencernaan...

selain itu, kandungan vitamin A, C dan E yang tinggi antioksidan ini juga boleh didapati melalui pengambilan supplement...namun, adalah penting untuk mengetahui setiap kandungan supplement dan sukatan yang betul bagi setiap supplement yang kita consume...pengambilan vitamin A yang berlebihan boleh menyebabkan toksisiti...perlu tahu bagaimana nak dpatkan vitamin A untuk menentang radikal bebas tetapi pada masa yang sama tidak memberi kesan buruk yang lain...

sebagai pengguna supplement organik shaklee, eid suka sangat bila tahu bahawa vitamin-vitamin antioksidan ini juga terdapat dalam shaklee...suka sangat bila tahu tentang setiap fungsi vitamin ini mampu untuk menentang kewujudan radikal bebas dan membaiki sel-sel yang dirosakkan oleh radikal bebas...

secara umumnya, vitamin shaklee yang mengandungi anti oksidan ialah::

~ carotomax - mengandungi beta kerotene yang tidak merbahaya seperti vitamin A jika terlebih pengambilan...
- membantu membaiki sel kulit dan menghasilkan kulit baru yang lebih sihat..

~ Vitamin E - terkenal dengan vitamin anti penuaan kerana kaya dengan antioksidan...
- ini kerana vitamin E mampu untuk membaiki sel-sel yang dirosakkan radikal bebas..jadi sel kulit baru itulah yang akan membuat anda kelihatan muda...
- maka tidak hairanlah jika orang yang awet muda tu bila ditanya ape rahsia, then dorang bagi jawapan saya konsisten ambik vitamin E...:)

~ vitamin C - vitamin C shaklee yang terkenal dengan sustained released..iaitu pelepasan perlahan-lahan..once kita consume, 2 biji vitamin C dalam jarak masa 5 jam mampu kekal dalam plasma darah kita dalam masa 24jam...
- jadi, sepanjang hari kita consume vitamin C ini akan membantu menentang infeksi bakteria dan radikal bebas...

best kannn..?? lepas ni confirm ramai yang nak consume vitamin ACE ni sebab nak dapatkan kebaikan antioksidan tu...rugi sangat bila kita tak ambil kebaikan daripada supplement organik shklee ini...

awak yang nak tahu lebih detail tentang setiap vitamin antioksidan ni..boleh hubungi eid ye..

boleh text/whatsapp/wechat
012 9532501...
eid mazni...

nanti kita sharing info lagi untuk next entri..insyaAllah..:)

terima kasih semua...

saya sayang awak kesayangan

Assalamualaikum wrt wbt..

Sepanjang belajar kat UIA...saya dah guna 2 laptop..laptop yang pertama beli dengan duit loan PTPTIPU ialah compaq...masa tu pakcik yang belikan..jodoh tak panjang dengan laptop yang tu...masa internship kat melaka, kete membe kena pecah..silap jugak tinggal bag laaptop dalam kereta...maka, say bye2 lah kat compaq sekali dengan purse dan elaun internship yang pertama...

lepas tu..masuk uni balik, abah belikan laptop baru...brand asus...orang gi shopping raya kami pegi beli laptop..hii...laptop kalini warne gold...pilihan abah...kalau ikutkan saya nak warna merah..tapi warna merah ada yang display je...jadi semua suruh ambik warna gold...second option saya warne pink...tapi abah memang warning awal-awal, bukan pink...maka..diriku pasrah...ambik warna gold...guna sampai sekarang...Alhamdulillah...banyak jasa laptop ni..tuk fyp saya...segala jenis software install..tapi, masih setia berbakti...

cuma dalam minggu ni..start weekend haritu..dia macam sedikit merajuk...sebab saya tak sempat nak peduli dia kot...merajuk dia padam tiba-tiba...pastuh semalam masa on9 coaching group shaklee...saya tak guna power adaptor pun..guna bateri sahaja...tengok-tengok dah padam...saya ingat dah habis bateri...langsung tak caj...

pagi ni sebab pikir nak bawak ofis,saya cabut bateri dia dan bawa power adaptor je...bila nak on, tak dapat...usik-usik sket wayar dia..bole la on...lepas tu tetiba off balik...sampai sekarang tak leh on dah...nangis...

jangan la habis hayat lagi..belum puas nak bermanja lagi...banyak jasa awak kat saya...cerita korea saya pun banyak awak simpan..awak kan kesayangan saya...hikss... InsyaAllah lepas ni saya hantar awak pegi klinik ye..sebba saya sayang awak lagi...;)

*tengah update belog guna fon ni cuba on..Alhamdulillah..da bole...hihi..tapi still kena hantar klinik jugak...:)

terima kasih sudi baca..;)

Sunday, 16 November 2014

Banglo setingkat di jalan Pengkalan Chepa

Assalamualaikum...

entri kali ni bukan tentang shaklee taw..ni mak sedara minta tolong iklankan banglo yang dia nak jual...

yang ni siapa yang area kelantan tengah cari rumah...yang luar kelantan pun bole jugak..mana tahu ada yang nak menetap kat kelantan ke...nak beli tuk buat homestay ke...rumah ni kan aset kita..hii...ok, boleh contact pakcik eid ni..rumah in progress lagi...tapi makcik cakap rumah sekali ngan pagar terus...

jangkaan waktu siap, keluasan, pengkalan chepa area mana, harga rumah termasuk tanah sekali ke..kwasan selamat ke tak...strategik ke tak..yang tu memang kena direct berurusan dengan pakcik eid ni...eid tolong letak iklan je..hii..

"...Banglo setingkat  sebuah di jln pengkalan chepa, Kota Bharu, Kelantan..
Harga RM450 ribu . Harga blh runding. Maklumat lanjut blh hibungi en muhamad no phone 0199254854..."

ok ye..? terus contact no yang tertera ye..jangan contact pak cik eid ni cakap nk beli shaklee pulak...hiii...dan juga, boleh war-warkan pada membe-membe jugak taw...nanti contact pak cik eid ni, boleh datang tengok rumah jugak...

haa..jangan lupa bagitaw nama eid ye..senang nanti nak berurusan...

terima kasih semua...:)

Saturday, 15 November 2014

Drama kedai mamak

Assalamualaikum wrt. wbt,

Weekend lagi...Alhamdulillah, mampu dah nak mengadap laptop...entri sebelum ni aci redah hapdet guna fon je...janji hapdet...kan dah cakap eid nak jadi blogger tegar...hiii...

Bila dah weekend memang back to the routine...weekend ni lah masa nak kemas rumah, basuh baju, kemas bilik, susun buku-buku yang nak dibaca sepanjang 2 hari nih..Alhamdulillah, semua tu dah settle awal pagi...

Masa tengah basuh baju kat dobi tadi...minggu ni je basuh kat dobi sebab cuaca tak menentu..basuh sendiri risau kot tak sempat kering..so, dobilah kite..angkut semua tuala comforter terus..senang..hiii...
haa, masa kat dobi tadi tepon puan bonda...hari-hari lain tepon jugak..tapi weekend cam gini lama la sket borak tu...cerita seminggu summary terus tuk sekali fon kol..hehehe...cerita kat mak yang semalam jatuh...anyway, pagi semalam jatuh...jatuh terduduk, terhempap lutut dua-dua belah ni..itu je yang bagi tahu mak...wasap je...mak cakap berangan ape la pagi-pagi awak da jatuh...saya terus cakap, ada rahmat besar Allah nak bagi.beli kereta idaman dengan bonus shaklee...insyaAllah..lepas tu, mak terus doa yang baik-baik untuk saya...

pagi tadi bila kol mak, cerita balik yang kisah jatuh tu...

sebenarnya....saya jatuh tu kat kedai mamak belakang ofis...pegi beli roti canai nak buat breakfast...sudah beli tu, bawak plastik roti canai...sambil-sambil borak ngan membe, tangan pegang purse nak masuk duit...tak perasan yang lantai kedai tu tak rata...eh, camne nak cakap..kan selalunya lantai kedai tinggi sket ngan lantai koridor luar tu..haa, sebab syok sangat bercakap, memang dapat hadiah...jatuh terduduk..dan plastik roti canai pecah..habis kuah dia melimpah ruah kat lantai...lepas jatuh tu memang terus bangun la, bangun tu tanya lak membe camne eid leh jatuh...? buat muka kesian...dalam hati dah malu...then, mamak kedai tu terus datang ambil plastik roti canai, nak ganti ngan kuah baru...membe eid memang tak tercakap ape..dia pun tergamam tak tahu nak buat ape...nak gelak kesian...terus dia pesan kat eid, jangan pikir bukan-bukan...sebab dia dah kenal maidah ni camne...hihi...

cerita balik kat mak, memang wajib kena bantai gelak...hadooiii...dalam whatsapp tak gelak pun...rupanya mak ingat eid jatuh kat rumah...tak expect pun jatuh kat kedai mamak...pastuh mak boleh tanya lagi, ramai orang tak..malu tak...?? hahaha..puan bonda saje nak bagi terbakarrr....pastuh, mak cakap, lain kali dengan mak ni jangan degil-degil...cakap elok-elok...mak cakap kena dengar...dah dapat tazkirah free...hahaha...naik ofis rilek lagi, tak rasa ape...nak solat petang tuh, rasalah sakit kat lutut tu..nangis...hukss...dan semalam balik...dah rasa sengal-sengal, kat tapak kaki macam dah terseliuh..buat tak tahu je dulu...lepas isyak, terus tidur...sebab jatuh terhempap cam gitu, satu badan terkejut kot...Alhamdulillah, pagi ni bangun dah ok....

pastu, pagi tadi ada macik datang berbual-bual masa eid kat dobi tu...macik tu tengah tunggu klinik buka...sakit lutut katanya...dan dia siap pesan...awak muda-muda, minumlah susu mulai dari sekarang...bila dah sakit,umur dah meningkat...ambik kalsium pun dah kurang berkesan...harapkan pain killer sahaja nak tahan sakit tu...

terus dalam kepala ni nak ambik ostematrix shaklee...risau jugakla kan...eid ni selalu sangat jatuh..masa sekarang memang lah tade kesan ape...setakat tergeliat terseliuh tu buat tak tahu je...tapi betul jugak cakap macik tu...bila dah meningkat umur, kita tahulah nanti macam mana, bila tak jaga dari sekarang...

so, insyaAllah next entri(doakan minggu ni) update tentang ostematrix shaklee tu...eid ada hutang entri set slimming dengan awak semua kan..insyaAllah akan siapkan minggu ni jugak..doakan...:)

awak yang nak tahu cerita supplement shaklee, macam biasa lah..boleh whatsapp/wechat eid ye...nanti kite cerita panjang lagi..insyaAllah...;) guna supplement yang organik tak rugi taw...bukan sahaja bagi cantik, tetapi menambah nilai untuk kesihatan juga...

text/whatsapp/wechat
012 9532501
eid mazni @ maidah mazni

Assalamualaikum...:)

Friday, 14 November 2014

Jumaat dan bonus shaklee

Assalamualaikum wrt wbt..

Alhamdulillah..hari Jumaat...

Dan harini 14hb...bonus shaklee masuk hari ni, InsyaAllah....jangan lupa dahulukan yang perlu..sedekah,zakat, hulur pada mak ayah...dan jangan lupa juga reward pada diri sendiri ye...Rebut peluang keberkatan hari Jumaat ni...insyaAllah rezeki berganda nanti...;)

dan untuk bulan ini dan bulan seterusnya...saya doakan anak-anak shaklee saya dimurahkan rezeki...ditemukan dengan pelanggan yang mudah berurusan...diberi peluang dan pemahaman yang tinggi tentang supplement...dapat rezeki yang melimpah ruah dengan shaklee...insyaAllah...

dan untuk awak..pembaca blog saya...;) terima kasih sebab sudi membaca blog ini..InsyaAllah akan update tentang ilmu supplement dan tips berkaitan kesihatan..InsyaAllah...

* pencarian 'anak-anak' shaklee saya masih lagi dibuka ye...
* nak free membership boleh whatsapp/wechat saya ye... 012 9532501..

terima kasih semua..;)

oh ye...jangan lupa senyum ye..;)

Thursday, 13 November 2014

testimoni omega guard: kulit pinkish

Assalamualaikum wrt.wbt,

hari ni nak share testimoni kulit pinkish cam pakai blusherrrr....

camni nyer pinkish,pakai revlon pun belum tentu dapat..hiksss...natural beauty taw...

sebab shaklee buat double promotion omega guard bulan ni...siapa yang tak rebut peluang ni rugiiiii...nanti bulan depan tengok kengkawan dapat #shakleeeffect kulit pinkish badan slim perut flat..pastuh korang baru nak try...nangeslah kat bucu katil pun adik...harga dah tak sama macam bulan niii...

shaklee bagi double promotion...eid bagi awak semua best offer...hah, dah keriangan berganda....kannn??

whatsapp/wechat eid ye...
012 9532501

~ nak booking pastuh nak bayar nanti gaji pun bole...
~ nak keahlian percuma shaklee? bole jugak...
~ nak join buat income meriah dengan shaklee?? laaaaggiiii bole...;)

*misi pencarian 'anak didik' masih dibuka ye...whatsapp eid ye..

terima kasih semua ;)

Wednesday, 12 November 2014

set kecantikan shaklee

Assalamualaikum wrt. wbt,

nak cerita set shaklee yang paling hot dan on demand...setiap saat setiap masa...

nak dapat flawless skin, glowing, cerah dan bersih...set ni lah yang saya suggest...set kecantikan shaklee...satu set ni boleh bertahan 4-6 bulan ye...lama kannn..??

set ini lah yang boleh bagi wajah bertukar cerah cantik dn glowing tuhhh... kulit pulak makin sihat..bertukar 180° terus...janji konsisten dan ikut jadual supplement yang betul...

set ni ada::

~~ vitamin E :: vitamin anti penuaan...tinggi antioksidan...nih vitamin awet muda yer..konsisten amal yang ni memang boleh nampak awet muda...bukan sebab umur, tapi sebab sel kulit dah sihat...
~~ jangka hayat vitamin E ni..4 bulan...

~~ vitamin C:: collagen dalam badan akan mula berkurang seiring meningkat usia...so vitamin C ni akan membantu menghasilkan collagen ye..so, kulit lebih anjal,makin cerah...berfungsi untuk imun sistem jugak..resdung pun bole pulih jugak...
~~ jangka hayat:: 180 biji untuk 6 bulan...

~~ vitamin B:: B untuk beauty...kan? hii...tggi asid folik dan ada semua 8 jenis B vitamin...siapa yang mudah stress pastuh muncul jerawatsss kat muka tuh..bole consume b complex nih...sebab vitamin B ni anti stress taw...
~~ jangka hayat? 120 biji untuk 4 bulan...

add on:: ESP shaklee
~~ protein non GMO...sgt bgus tuk baiki sel kulit dan perbaharui sel kulit...y ni bantu bagi kulit cerah...bagi tenaga...siapa yang amalkan esp ni secara konsisten, boleh maintain berat badan jugak..bagus untuk ibu hamil, nanti bayi lahir kulit cantik dan bersih je..jangka hayat sebulan setengah - 2 bulan...

yang dah cuba dn nak repeat order, boleh whatsapp saya ye...yang baru nak cuba pun boleh whatsapp jugak...

ada best offer tuk awak semua ye...limited je taw bagi best offer nih...whatsapp/wechat ye..;)

maidah
012 9532501...

Tuesday, 11 November 2014

Misteri jodoh

Assalamualaikum wrt. wbt,

entri ini saya terbaca pada page kat facebook...teringin nak berkongsi dengan semua..;)

Allah s.wt.t ada berpesan dalam surah Yassin ayat ke 36,

" Maha suci Allah telah menciptakan pasangan untuk semua makhluk-makhluknya"

Ya..! Allah telah tetapkan jodoh buat setiap hambaNya..bila mana Allah menyembunyikannya, merahsiakan siapakah pasangan itu, tenanglah wahai hati...Allah sebenarnya mahu mengingatkan kita nahawa Dia Maha Berkuasa untuk membuat apa sahaja terhadap apa sahaja...Allah mahu mengajar kita bahawa ketentuan Allah itu pasti..sebab itu lah dalam Islam kita perlu percaya pada ketentuan Allah...

jodoh adalah sesuatu ditangn Allah..bukan ditangan kita...bagaimanapun, usaha dan doa perlu ditingkatkan sebelum menyerahkan bulat-bulat pada Allah...

ketahuilah bahawa jodoh memerlukan 3 rangkaian hebat:

1) niat yang betul
2) disulami dengan doa
3) diikuti dengan sikap terus berusaha - perlu ilmu juga

Ada orang,niatnya sudah betul, tetapi doanya terlalu sedikit..Ada orang mempunyai niat yang betul, berdoa bersungguh-sungguh,tetapi usaha tiada langsung...

Apa kata kita amalkan doa yang sudah tersedia di dalam al-Quran::

1) surah Yusof ayat 4 - tentang nabi Yusuf bermimpi bulan bintang sujud kepada baginda

2) surah yunus ayat 81 - andai kata jodoh kita agak sukar, asbab ilmu hitam sihir dsb,insyaAlalh berkat doa ini akan mebatalkan sihir tersebut..

3) surah al-Qasas ayat 24 - doa nabi musa agar segala hajat dikabulkan Allah

4) surah al-Anbiya' ayat 89 - nabi zakaria berdoa " Ya Allah jangan engkau biarkan aku ini keseorangan...sesungguhnya Engkau ini adalah sebaik-baik yang mewarisi.."

lebihkan usaha..jauhi mengeluh..mohon doa ibu ayah dan keluarga...

berdoalah agar ditemukan dengan jodoh yang Allah pilih...kata Ustaza Rubiah, kalau kamu pilih jodoh ikut yang kamu suka...belum tentu Allah suka...maka berdoalah::

" Ya Allah...temukan ku dengan jodoh yang Engkau pilih"

jangan lupa 4 tips yang nabi dh bagi kita...bila cari jodoh lihatlah pada::

a) kecantikan
b) keturunan
c) kekayaan (harta)
d) ketaqwaan (agama)

dan yang Nabi tekankan adalah ketaqwaannya..

Pesan Nabi s.a.w:: " Pilihlah pasangan yang baik untuk kamu memproses nutfah (benih kamu) kerana akhlak ibu dan bapa akan diwarisi kepad anak-anak..." - Hadis riwayat Iman At-Tarmizi

Andai anda masih belum menemui jodoh...ingatlah,anda terpilih  bukan tersisih ...Terpilih untuk menjadi hamba yang sabar dan bertaqwa..terpilihbuntuk menjadi hamba yang berdoa dan meminta-meminta kepada Allah..InsyaAllah terpilih untuk menjadi yang lebih menghargai, tak ramai orang menghargai apa yang ditemui dan dimiliki...

Pesan ustazah Norbahyah pula, yang sudah ada jodoh jaga elok-elok..yang belum ada jodoh..banyakkn berdoa dn berusaha untuk dapat jodoh yang baik...

:)

semoga bermanfaat...insyaAllah...doakan saya berkesempatan lagi nak tulis entri berkaitan jodoh ni...sedikit sharing dari diri sendiri tentang 'usaha'...selalu dengar kan orang cakap, usaha lah untuk dapat jodoh...tetapi usaha yang bagaimana? approach terus ke? hii..

next entri..InsyaAllah...

terima kasih semua...;)

bonus masuk banyak (GLITTERING DIAMOND)

Assalamualaikum wrt wbt...

semalam(isnin)...member mengadu..harga barang semua dah naik...sebelumni beli barang rm150,weekend haritu dah jadik rm200++... sedangkan beli barang dapur yang sama je... ini baru barang dapur...belum lagi gaji tu tolak bayat loan kereta,sewa rumah,insurans,minyak kereta,bil telefon api air dan segala macam lagi dah...fikir sekali, memang nak balik dok kampung tanam ubi kayu je...

tapi...sampai bila kannn?? sampai bila kita nak end up fikir balik dok kampung tu...nak kena ambik kira jugak, minat kita ke tu? gigih ke kita nak buat semua tu?

ramai orang buat side income sekarang ni...dan dengan shaklee, bukan setakat side income dah...yang mana rank master tuh memang dah dapat main income dari shaklee...dapat jadi wahm(working at home mom) dan wahd(working at home dad)...bukan sahaja dapat financial freedom, time freedom dengan anak-anak pun dapat...medium dorang buat bisnes shaklee ni satu je...online marketing...ni antara penyumbang terbesar lah...tapi,jangan tak tahu...ramai juga housewife yang tiada kemudahan internet buat sales secara offline lagi lajuuuuuuu dari yang buat online tuh...hebat kan??

semua ni tak akan jadi jika tiada guru..tade cikgu yang nak ajar...tade cikgu yang nak tarik bila jatuh...tade cikgu yang bagi guide...sebab kita semua ada keinginan..semua nak...tapi kena dahulukan keperluan dengan income yang kalau orang pandang memang dah 'gah' sangat dah income kita...tapi kita je yang tahu bila masuk je tengah bulan, duit kita tinggal bape sen dah nak survive sampai hujung bulan... :)

tapiiiiii...dengan shaklee, bonus dapat setiap 14hb taw...berapa banyak? you define your own bonus...nak berapa? rm500? rm1000? rm5000? nak puluh-puluh ribu pun tak mustahil...janji NAK dan bersedia diberi tunjuk ajar...BUAT DAN DUPLICATE cara leader betul-betul...

jadi...saya nak ajak anda yang teringin atau ada perasaan sipi-sipi nak buat side income tu...modal kecik hanya rm75 seumur hidup...sebulan pertama, jika anda fokus...anda dapat pulangan modal berkali ganda dah taw..insyaAllah...

untuk permulaan ini..saya hanya perlukan 4 orang anak yang betul-betul NAK buat side income...saya akan guide sehingga anda dapat bonus bulanan yang anda NAK...insyaAllah...

dah ready nak join shaklee dan berada dibawah bimbingan saya?
- banyak tips saya akan kongsikan di group GLITTERING DIAMOND  nanti...insyaAllah...

Awak yang berminat nak join group GLITTERING DIAMOND..boleh text/whatsapp saya ye...
012 9532501 (maidah mazni)
- terhad untuk 4 orang terawal sahaja ye...

terima kasih semua

Sunday, 9 November 2014

Thursday, 6 November 2014

31 hari

31 hari...

6/10/14 - 6/11/14...

Alhamdulillah... Allah tahu yang terbaik bukan...? perasaan bila Allah makbulkan doa tu..tak terluah dengan perkataan sebenarnya...

Ini...antara yang saya minta dengan Allah...jelas dan terang saya sebut nama dia...bergantung harap hanya pada Allah semata...sebab kalau ikutkan, dengan dia memang terputus hubungan terus...

saya minta yang terbaik dari Allah...walaupun saya tahu, saya bukan hambaNya yang terbaik...dan Allah tetap bagi yang terbaik..tepat pada masa...

## untuk mak dan abah...terima kasih...terima kasih untuk doa...sentiasa doakan saya dapat jodoh pilihan Allah...dan terima kasih untuk pesanan, buat solat hajat,istikharah tahajud semua...

## untuk along...terima kasih untuk nasihat...sampai sekarang masih ingat...

## untuk kak hanim...terima kasih juga...Allah bagi eid rasa dekat dengan dia walaupun hakikatnya jauh sebenarnya...terima kasih untuk cerita dia yang terselit bilamana eid contact kak hanim...;)

## untuk awak...terima kasih...sebab terima saya..

## untuk family dan future family... terima kasih untuk setiap doa dan restu...

## untuk semua...mohon doa yang terbaik dari kalian..semoga dipermudahkan urusan seterusnya...insyaAllah... ;)

Wednesday, 5 November 2014

30 hari..

Alhamdulillah...

Dah 30 hari...

esok, 31 hari...

terima kasih Allah...terima kasih family dan family...

May Allah ease our journey... InsyaAllah... ;)

Tuesday, 4 November 2014

merindukan Ayoh

Assalamualaikum wrt. wbt,

Hari ni mood kurang baik sedikit..sebenarnya, tak tahu ape perasaan...tapi, ada satu rasa kosong dalam jiwa...biasanya, bila situasi macam ni...last sekali, menangis la jawab dia...Niat nak update pasal shaklee..tapi, pergi jenguk balik entri lama kat blog...jumpa entri ini...

2 3 hari lepas asyik dok teringat arwah ayoh...jujurnya, saya tak ingat...memilih untuk tak nak ingat sebenarnya tarikh ayoh pergi tu...sebab saya tetap rasa ayoh ada....rindu sangat...bila pergi rumah ayoh...saya nak sangat bila jenguk jendela tingkat atas tuh, ayoh ado senyum kat saya...gelak mengekek mengusik dari atas... bila sampai laman rumah ayoh...saya nak sangat ayoh ada tengah sapu sampah senyum sambut kitorang sampai yang bonceng satu motor naik 3 orang dengan abah...dan ayat ayoh satu je...' dari jauh ayoh dengar korang mengekek gelak-gelak naik motor...'

nak sangat bila ada kenduri..duduk makan dengan ayoh sekali sambil ayoh usik-usik...bila gi makan mee udang dengan ayoh..selalunya ayoh usik, 'kak tak leh makan kan,alergik resdung..bagi ayoh udang..kak makan mee je..'

(T_T)

banyak sangat kalau nak kira...yang pahit..yang manis...semua dengan ayoh...paling suke bila ayoh tanya dulu mengaji dah sampai juz berapa...? memang kami cucu bila dok berkumpul ramai-ramai..ayoh akan tanya mengaji dah sampai mana...

Alhamdulillah..walaupun ayoh pergi saya tak sempat nak tengok..tak sempat nak balik pun waktu dia nazak..tapi.. saya bersyukur..sebab sempat bagitahu ayoh...'kak sayang ayoh...' dan ayoh pun sempat cakap 'ayoh sayang cucu ayoh juga...jangan menangis..' sekurang-kurangnya tidaklah ralat mana...ayat 'jangan menangis' tuh...selalunya hanya abah dan ayoh jelah yang berkesan kat saya...orang lain cakap, tak lut pun..menangis jugak...

ada 'harta jiwa' yang ayoh tinggal sebenarnya...dulu masa dapat, saya teruja sangat...ayoh bagi senaskhah al-quran bila saya dah habis surah kecik tu...ayoh bungkus dalam surat khabar ..bagi kat saya sambil tersenyum...saya ingat.. dan akan selalu ingat...al-Quran tu saya guna sampai saya khatam...sekarang tinggal kat rumah,abah guna...waktu balik,saya guna dan baca..semoga hadiah ayoh bagi tuh..jadi salah satu saham akhirat ayoh...cahaya penerang dalam kubur...

teringat-ingat pesanan ayoh...suara ayoh...memang akan selalu ingat ayoh... tak pernah lupa...

semoga Allah tempatkan ayoh pada kalangan orang-orang beriman...terangkan kubur ayoh...ringankan seksa kubur ayoh...ameen...

kak sayang ayoh...rindu... (T_T)

Beza lecithin dan omega shaklee

Assalamualaikum wrt.wbt,

Apa beza lecithin dan omega dalam set slimming shaklee?

lecithin berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak tidak termendap di dinding membaran. Emulsi tidak membakar lemak, tetapi ia memecahkan lemak kepada molekul yang lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan...

bagi omega guard pula, kandungan minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap..Fungsi omega 3 membantu membakar lemak dengan membangu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil leptin...

leptin berfungsi untuk memberitahu badan(otak kita) untuk kurangkan selera makan supaya anda boleh kekalkan or kurangkan berat badan...

secara umumnya, omega 3 berfungsi ::

menghalang pembentukan lemak --> menambah metabolisme --> bakar lemak

selain itu,ia juga turut berfungsi sebagai::
~ menghalang penghasilan hormon cartisole yang menggalakkan penyimpanan lemak
~ memperbaiki kaadar gula dalam darah - beri lebih tenaga untuk bersenam
~ menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan..

so, boleh bayang tak apa yang akan jadi pada lelemak tepu kita bila kita consume 2 supplement ini?

dah ready nak say bye2 kat berat badan sekarang tak? nak diet sihat tanpa perlu berlapar dan nak badan yang lagi firm tanpa lemak menggelebeh boleh hubungi saya yer...

ada pakej eksklusif menanti anda taw...khas untuk customer saya sahaja...;)

hubungi saya ye;;

nur maidah
shaklee ID:: 914371
eid.nurmaidah@gmail.com
whatsapp/wechat:: 012 9532501

sihat dan cantik dengan shaklee..;)

Monday, 3 November 2014

Perut flat dengan omega guard

Assalamualaikum...

Betul ke boleh dapat perut flat dengan omega guard?

Ada member shaklee share testimoni beliau consume omega guard n buat sit up...dalam 2 minggu da dapat perut flat...gigih kannn??

beauty is pain my dear...:) tak nak lah nanti kurus tetiba tapi isi menggelebeh tak firm...kurus tu tak sexy pun, tapi badan fit tu yang seksi...hiii..

haa...anyway, omega guard ni memang POWER bab menghancurkan lelemak tepu nih...pastuh, bila consume omega guard ni...makanan yang kita consume pun tadekla nak penuh pinggan da...bukan tak makan langsung ye...tapi,ada cara dia...saya share eksklusif untuk customer saya sahaja ye...;)

Will blog about this later..insyaAllah..camne nak kurus dan pada masa yang sama sihat, badan firm dan kulit cantik...pakej terus bagi nanti...insyaAllah...

yang tak sabar nak tunggu entri pasal set ni..boleh terus whatsapp saya ye...;)

nur maidah
914371
eid.nurmaidah@gmail.com
012 9532501

;)

Sunday, 2 November 2014

Supplement Kecantikan Kulit

Assalamualaikum wrt.wbt, 

Dilema tak bila nak beli supplement? tak tahu mana yang terbaik untuk badan kita...dan pada masa yang sama kulit cantik jugak.. pastuh, nak yang jimat dan tak membebankan dengan harga yang beratus-ratus semua tu..

zaman sekarang ni, dengan kenaikan harga minyak...GST lagi...duit pun sekadar cukup untuk keperluan harian je...tapi kulit dah makin kusam...badan makin lemah-lemah...nak beli supplement pun teragak-agak tak mampu...sebab alang-alang nak beli supplement ni, kita nak konsisten kan?

okeh, hari ni saya nak suggest 2 supplement yang pada saya harga lebih daripada mampu milik dan yang paling penting...khasiat supplement yang saya nak suggest ni insyaAllah akan memenuhi keperluan dan khasiat yang kita perlukan untuk tubuh badan kita.. 

1) Sustained released vitamin C 500mg
- ramai yang tahu vitamin C shaklee organik..dan satu biji vitamin C menyamai 7 biji oren..
- tapi ramai yang tak tahu maksud sustained released ni... sustained released ni ialah pelepasan perlahan-lahan.. maksudnya, bila kita ambik vitamin C...dia akan bertindak secara perlahan-lahan dan berterusan dengan tubuh badan kita...dengan cara ini, penyerapan vitamin C dalam badan kita adalah secara optimum mengikut keadaan badan kita...
- dan bagi vitamin C yang berlebihan, ia akan terus dibuang melalui urine..tidak tersimpan dalam badan dan jadi toksin.
- sebab itu dengan setiap pengambilan supplement, kami akan suggest cukupkan pengambilan air putih... :)

apa fungsi vitamin C ni?
- sebagai immune system..mengelakkan dari berlakunya selsema, demam, elakkan gusi berdarah.
- beri tenaga...secara tidak langsung bila immune system kita kuat...tenaga kita tidak akan berkurang...kita jadi lebih sihat dan mampu buat kerja dengan baik
- pembentukan kolagen..kolagen terbentuk dari pengambilan vitamin C...dan seawal usia 20-25 tahun..badan kita akan mula kehilangan kolagen dan tidak dapat menghasilkn kolagen sendiri melainkan dengan pengambilan vitamin C..pernah orang panggil awak kakak walaupun hakikatnya awak masih muda? itu salah satu tanda kita kekurangan kolagen...
- merawat resdung...ada orang yang selalu bersin dan selsema waktu pagi...tapi bukan sebab demam..tapi sebab allergik habuk dan cuaca juga...mata berair merah-merah..vitamin C insyaAllah akan membantu sebabnya salah satu fungsi vitamin C juga adalah untuk mengurangkan alergik juga...



2) Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee
- selalunya, bila sebut tentang soya...ramai yang cakap, eh bukanke soya makin menyebabkan kulit allergik..soya tu kan bahaya sebenarnya..tak bagus pun...dan pelbagai lagi spekulasi bila sebut tentang soya...
- anyway, saya pernah blog tentang soya ni..boleh rujuk entri saya yang terdahulu...kat entri tu saya dah cerita tentang beza esp shaklee dan soya biasa.. Soya shaklee adalah non-GMO ye, iaitu tidak diubah genetiknya dan proses penghasilan ESP adalah menggunakan kadar suhu yang rendah...Selain itu, ESP kaya dengan 9 jenis asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Apa fungsi ESP ni...?
~ awet muda- asid amino sangat penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Denan pengambilan ESP yang konsisten dan berterusan mampu memberi efek wajah yang lebih muda dari usia..tak nak ke...? umur dah jejak angka 3, tapi orang masih cakap awak budak sekolah....:) 
~ baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones dimana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
~ Membaiki pigmentasi kulit - ni salah satu sahabat baik perempuan lah ni...makin meningkat umur, makin banyaklah tanda-tanda sahabat baik ni muncul...So, nak elakkan tanda-tanda pigmentasi nih, ESP akan membantu mengurangkan masalah keguguran rambut, kedutan pada kulit, kurangkan masalah jeragat dan nampak tua pada wajah anda.
Kulit Remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut. 


Untuk setiap supplement yang saya suggest ini insyaAllah mampu milik..sebabnya, dengan kesan dan jangka hayat setiap suplement ni, rasa tak berbaloi pun dengan harganya... 

Vitamin C shaklee ada 180 tablet dan untuk penggunaan selama 6 bulan....iye, jangan tak percaya, Setahun hanya memerlukan 2 botol vitamin C sahaja...harga? Hanya RM92.50 sebotol..

Untuk ESP pula, jangka hayat boleh mencecah sehingga 2 bulan...Dan kesannya, boleh nampak dalm 2-3 minggu pangambilan bergantung kepada cara pengambilan dan tips-tips lain yang saya akan berikan (eksklusif untuk customer saya sahaja).. Harga insyaAllah mampu milik jugak..RM150.00 unuk satu canister ESP yang memberi banyak kebaikan pada kesihatan dan kecantikan anda..:) 

Dan jika anda nak harga yang lebih jimat...boleh hubungi saya yer...Pakej sekali saya bagi nanti sekiranya anda purchase 2 supplement ini...offer saya ini akan berakhir bila-bila masa sahaja taw...so, cepat grab peluang ini dan whatsapp atau emel saya yer... :)

Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501

Terima Kasih semua..:) 

Shaklee Omega Guard II

Assalamualaikum wrt. wbt, 

Dalam entri lepas dah share sedikit info tentang minyak ikan dan proses penghasilan minyak ikan tu kan...so kali ini nak share tentang kelebihan OMEGA GUARD SHAKLEE ni..dan semestinya pilihan saya ialah shaklee...:) 
 

Manfaat Utama
~ Asid lemak - Omega 3 merupakan asid lemak yang tak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada makanan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

~ Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA  boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekaan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal, dan ketegangan dileher atau sakit kepala.  ia juga merendah kolesterol, menghindrkan pembekuan darah, membantu mengekalkan tahap kesihatantrigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

~ Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa didalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungna DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyait Alzheimer, emmelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak Omega-3 EPA dan HDA.

~ Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sitem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, dan penyakit buah pinggang.

~ Menentang Cancer - Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, emrangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

~ Memelihara fungsi-fungsi sendi (athritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gut dengan effective.
~ Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membant dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit scizophrenia.



Jangan lupa taw...Promosi Omega Guard bulan ni beli 6 Percuma 1...harga super duper jimat tuh...dan kalau beli 2 pulak dapat 5% diskaun...eh, jimat jugak tu...kannn..??

Nak purchase omega guard atau mana-mana supplement shaklee yang lain berserta konsultasi supplement yang terbaik....boleh hubungi saya ye..:) 


Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501

Shaklee Omega Guard I

Assalamualaikum wrt. wbt...

Kat Facebook sekarang ni, SID semua hari-hari dok update tentang omega guard shaklee...Saya pun nak update jugak..Beli 6 Percuma 1 Omega Guard, promosi shaklee bulan ni siapa yang tak rebut, RUGIIIIIII...!!!




Dan if rasa nak cuba 2 botol dulu pon boleh..sebab nanti dapat 5% diskaun jugak...best..!


Teruja kann...? okei.sebelum tu..marilah kita baca info tentang omega guard ni dulu ye...nak consume supplement peru ada ilmu jugak taw...tak boleh aci redah aci consume jugak ye...hii

Apa yang anda PERLU tahu tentang Minyak Ikan?
- Minyak ikan mengandungi asid lemak Omega-3 yang tediri daripada EPA dan DHA, iaitu asid lemak yang sangat diperlukan oleh tubuh berikutan daripada ketidakmampuan badan kita untuk menghasikan omega-3 itu sendiri.
- Minyak ikan boleh didapati dengan banyaknya daripada ikan laut air sejuk seperti mackerel, kod, salmon, kerapu, sardin, jerung dan ikan todak.
- Asid lemak yang sangat diperlukan tubuh terbahagi kepada 2 iaitu: Omega -6 EFAs dan Omega -3 EFAs. Omega-6 boleh didapai daripada sayuran dan Omega-3 boleh didapati daripada minyak ikan dan beberapa minyak lain.

Keperluan pengambilan minyak Ikan Omega-3
- Para saintis dan doktor berpendapat bahawa peningkatan penyakit hipertensi, serangan sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, penuaan dan kanser jenis tertentu adalah kesan daripada kurangnya pengambilan Omega-3 dan Omega-6 dalam diet seharian.

OMEGA GUARD SHAKLEE

Kelebihan Shaklee:
~ Shaklee omega guard diekstrak daripada ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan.
~ Omega Guard adalah 3 kali lebihtumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan
~ Berbanding minyak ikan lain dipasaran, Omega Guard adalah minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega semulajadi termasuk EPA< DHA, ALA, dan banyak lagi.

Proses Penghasilan Minyak Ikan 
~ Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk menghasilkan minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

~ Shaklee yang sentiasa mementingkan produk organik dan bebas kimia menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paing semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).


Sumber: Buku Panduan Nutrisi Shaklee

ok dah..InsyaAllah akan update lagi info omega guard ni untuk entri seterusnya...

Jadi, untuk bulan ini...awak yang masih tercari-cari supplement minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga...omega guard jawapannya...Nak consume seisi keluarga dengan harga yang sangat jimat, boleh hubungi saya....Harga jatuh gaung sekarang ni...:) hii... nak jimat saya galakkan beli 6 terus..sebab dapat percuma 1 botol Omega Guard....tapi, nak consume sebotol pun dapat harga jimat jugak...:)eh, beli 2 botol dah dapat diskaun 5% ...jimat jugakkkk....

Nur Maidah 
SID: 914371
email:: eid.nurmaidah@gmail.com 
Text/Whatsapp/wechat:: 012 9532501