Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 10 November 2013

shaklee:: set skincare NUTRIWHITE

Assalamualaikum...hi semua....:)

Ramai juga yang bertanya shaklee ni hanya ada supplements je ke...? shaklee tiada produk untuk penjagaan kulit luaran ke....? jawapannya ADA...banyak lagi product shaklee yang saya belum share kat sini...so, harini saya akan share product skincare shaklee yang setanding dengan maryKay, SKII dan produk-produk skincare berjenama yang lain tuh...haaa, yang setanding dengan maryKay tu, leader saya sendiri yang buat pengakuan tau...dia pengguna tegar marykay dan lepas tu dia cuba guna skincare nutriwhite shaklee ni, dan sama kesan macam mary kay...best kannn...? dan yang penting, skincare nutriwhite ni boleh tahan lama dan bersumberkan bahan-baha yang organik...

ok, sebelum tu jum kita tengok, apa sebenarnya skincare nutriwhite shaklee ni...?

Set Nutriwhite shaklee adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains. Set ini khas untuk menyelesaikan masalah jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan faktor-faktor lain yang menjadikan kulit wajah kelihatan kusam. 

fullset skincare NutriWhite shaklee...tengok gambar ni pun dah menarik da..bersih suci je kan...? hehe..


Info tentang Nutriwhite Shaklee
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti 
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya
Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:
  • Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow - melembapkan dengan tanin
  • Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan
Set penjagaan wajah NutriWhite Shaklee mengandungi:
1. Gentle Deep Foam Cleansing
2. Soothing Radiance Whitening Softener 
3. Daily Defense Whitening Essence
4. Ultimate Protection Whitening Lotion
5. Overnight Renewal Whitening Cream
6. Gentle Action Makeup Remover
7. Spot Whitening Treatment

untuk basic set, saya suggest dahulukan Gentle Deep Foam Cleansing + Soothing Radiance Whitening Softener..ini basic skincare yang kita biasa guna kan bila nak cuba any new product...bila ada extra bajet, boleh cuba Overnight Renewal Whitening Cream yang akan bantu baiki kulit kita pada waktu malam masa kita tidur... lepas tu dah bole cukupkan satu set..

bila kesan dah setanding dengan produk-produk yang berkualiti tinggi tu, mesti awak semua terbayang harga yang mahal kan...? masa mula-mula beli memang sakit sikitlah nak keluar duit, but then bila da dapat kesan dia, insyaAllah nanti awak semua akan berpuas hati dan tak nak tukar skincare dah...

oh yer, penting untuk saya highlightkan disini yer...bila kita guna skincare yang organik ni dan dermatology tested, kulit kita akan sihat dan cantik secara semulajadi...bukan dengan menipis dan merah-merah macam sesetengah skincare produk yang lain...kalau merah mengelupas tu, biasanya produk tu ada hidrokinon...ni pengalaman sendiri yer...bila panas je, muka hangus terbakar, merah dan kulit nampak nipis... so, produk organik ni akan sihatkan kulit kita, baiki dari dalam dan warna kulit pun tidak akan ketara perbezaanya dengan warna tangan kita sebab skincare ni bukan jenis yang menghakis..Ia membaiki dari dalam...haa, dua kali cakap membaiki dari dalam tu...:) 

so, mestilah kita nak kulit yang sihat dan flawless kan??walaupun kita ni berkulit hitam manis janji nampak gebu dan sihat...itu yang penting tuuuuu...:) 




 
 ini testimoni pengguna supplement vit c dan vit e...:) 
*credit photo:: google*

 letak gambar leader saya jugak...ibu honey...sy nak kulit sihat dan flawless macam dia jugak...:) 
*ampunnn ibu...dah curik gambar masuk pokett...eh...? hee...*



 haa...ini gambar datin Norjuma...kulit dia cantik, sihat dan tak menipis pun...dia menjaga kecantikan kulit dengan menggunakan bahan-bahan yang organik (buat sendiri rasanya) dan pada masa yang sama mengamalkan supplement B complex.. 

 
apa kelebihan membeli shaklee dengan saya...? 

> FREE consultation 

> saya akan GUIDE anda cara pengambilan supplement dengan betul

> saya akan bantu anda sehingga anda dapat KULIT YANG SIHAT DAN CANTIK...



dan..banyak lagi...:) 

email:: eid.nurmaidah@gmail.com
contact no:: 013-7768297

jangan lupa email yer....? jom kita sama-sama sihat dan cantik dengan shaklee...sesiapa yang berminat nak jadi ahli dan join group DAZZLING DIAMOND by CPM HONEY NURHALIZA...boleh emel saya juga yer...daftar ahli hanya RM75 seumur hidup dan anda akan mendapat bonus bulanan...insyaAllah...bole emel saya 'shaklee membership' dan saya akan register dan guide anda untuk bisnes bersama-sama ibu honey...insyaAllah...:)

InsyaAllah saya akan berkongsi dengan anda semua kelebihan menjadi ahli shaklee ni dalam entri seterusnya...:) sesiapa yang berminat, boleh emel terus ye....

p/s:: syukur...senyum...sedeqah...(3S)..tips murah rezeki...insyaAllah...

lots of love, 
eid mazni