Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Wednesday, 19 June 2013

breastfeeding set shaklee

 BREASTFEEDING SET SHAKLEE
percaya atau tidak...sudah ramai ibu-ibu di luar sana yang pada mulanya mempunyai masalah dalam penyusuan sudah mampu untuk breastfeed baby mereka secara exclusive selama dua tahun....??



untuk anda yang ingin fully breastfeed bayi anda selama 2 tahun...jom consume supplement shaklee untuk meriahkan penghasilan susu dan memberi yang terbaik untuk bayi anda...





Terdapat banyak pilihan set penyusuan yang boleh di pilih mengikut kesesuaian ibu dan bajet masing-masing. Antara set penyusuan Shaklee adalah:

1. SET 3M (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP)
2. SET E (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix)
3. SET B (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa)
4. SET EU FOUR PACK (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Ostematrix)


Review Ringkas tentang vitamin dalam set penyusuan ini:

Vitalea
  •  penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
  •  meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan daripada penyakit
  •  menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan

B-Complex 
  • menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat.
  • menukarkan makanan menjadi tenaga
  • mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
  • meningkatkan fungsi otak

Vitamin C (Sustained Released Vita-C Plus)
  • anti-oksidan semulajadi
  • mengekalkan integriti sel
  • menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
  • menolong mengurangkan simptom alergi

Alfalfa Complex
  • kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  • mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  • melegakan rasa kebas dan sakit sendi
  • mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol

Ostematrix
  • mengekalkan tekanan darah normal
  • menolong pengecutan otot dan saraf
  • mengurangkan simptom PMS (kembung, kejang, bengkak air, baran dan kemurungan)

ESP
  • mengoptimakan penyerapan suplemen lain
  • membekalkan tenaga
  • menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
  • penting untuk kanak-kanak, ibu menyusu dan mereka yang sedang pulih dari sakit



 1. SET 3M
Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
  • ibu kepada bayi kembar
  • ibu yang melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti / relaktasi.
  • ibu yang mahu mengumpul stok
  • ibu yang mempunyai berat badan bertambah namun berat badan anak tidak bertambah.
  • ibu yang mempunyai hasil perahan lambat atau kurang 1 oz digalakkan ikhtiar set ini.
2. SET E

Siapa yang sesuai mengambil set E ini?
  • ibu yang sering keletihan
  • ibu yang alah dengan susu lembu
  • ibu yang ada masalah kekurangan kalsium
  • ibu yang stress dengan kerja seharian

3. SET B

Siapa yang memerlukan set B ini?

  •  ibu yang tiada masalah penyusuan (setiap perahan menghasilkan lebih daripada 3oz susu)
  • ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susu ibu
  • ibu yang sihat dan mahu mengekalkan kesihatan
  •  bayi yang mempunyai masalah ekzema

4. SET EU FOUR PACK

Set ini sangan sesuai untuk:
  •  ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan ibu (tandem nursing)
  •  ibu yang keletihan
  •  ibu yang anaknya mempunyai alah pada herba
  •  ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

 semoga semua pengguna shaklee mendapat pencerahan daripada entri saya ini...semoga bermanfaat untuk semua...:) 

ok...untuk anda yang berminat untuk mendapatkan best price untuk set-set penyususaan diatas ini, anda semua boleh emel saya...


apa yang anda dapat bila membeli shaklee dari saya...?
~ BEST PRICE untuk anda
~ FREE CONSULTATION 
~ TIPS dan GUIDE pada closed group di FB (we LOVE shaklee)




CREATING HEALTHIER LIFE..


 hubungi saya:: 

eid mazni



eid.nurmaidah@gmail.com...
shaklee independent distributor
ID: 914371
013 7768297 (text only) 

Sunday, 16 June 2013

perbezaan ESP Shaklee dan SOYA BIASA

assalamualaikum semua...:) 

ini entri dari rumah...:) tuan belog sedang bercuti sekarang...Alhamdulillah...


sejak akhir-akhir ini ramai sangat yang bertanya...selamat ke ESP shaklee tu...? dan siapa da yang bagi link lagi pada saya memberitahu bahawa soya tidak selamat dan boleh menyebabkan kanser...


dan entri kali ini, insyaAllah saya akan cuba menjawab persoalan yang sedang bermain di minda anda semua...selamatkah SOYA SHAKLEE (ESP)...semoga dengan entri yang ringkas ini akan menambahkan lagi keyakinan anda pada produk shaklee...:)

ESP ialah protein..kenapa protein penting?
Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru. Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

APA yang BEST tentang ESP?
  • merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, 
  • Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif
  • shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenalai sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada perubahan genetik daripada benih sehingga penyimpanannya anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramua-ramuan semulajadi dan berkualiti.    
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. 
  • Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. 
  • tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
Kelebihan ESP 
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, 
  • Bantu hilangkan parut jerawat di muka, 
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, 
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, 
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
  • ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat. 
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.


7 KRITERIA PEMILIHAN SOYA YANG BAIK

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic
~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)
 ~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu 
~ Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol 
~ Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- ~Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan
~ Amino acids sangat sensitive dengan suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
Soy isolate itu mesti ditambah dengan unsur calcium..kenapa?
~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium



dan ini..jawapan dari ibu saya...ibu hani tentang isu ini...:) 


semoga semua pengguna shaklee mendapat pencerahan daripada entri saya ini...semoga bermanfaat untuk semua...:) 



ok...untuk anda...yang teringin nak tahu...apa itu supplement SHAKLEE..anda semua boleh emel saya...

apa yang anda dapat bila membeli shaklee dari saya...?
~ BEST PRICE untuk anda
~ FREE CONSULTATION 
~ TIPS dan GUIDE pada closed group di FB (we LOVE shaklee)




CREATING HEALTHIER LIFE..
 hubungi saya:: 
eid mazni
eid.nurmaidah@gmail.com...
shaklee independent distributor
ID: 914371

Sunday, 9 June 2013

supplement and healing crisis

Assalamualaikum semua...:)

Alhamdulillah...hari ini sudah hari kedua saya bergelar 'penganggur'...dan sudah hari kedua juga kehilangan TITLE seorang pelajar...namun, UNIVERSITI KEHIDUPAN masih lagi menigizinkan saya untuk menggunakan title student itu..insyaAllah...

Alhamdulillah...semakin hari semakin bertambah pengguna - pengguna SHAKLEE saya...syukur hanya kepada Allah s.w.t. yang memberi saya rezeki...dan banyak-banyak terima kasih untuk ibu hani...yang memberi peluang...yang membuka jalan untuk saya terlibat dalam bisnes ini...insyaAllah...akan sentiasa membaiki diri...:) dan saya sangat-sangat gembira kerana sudah ramai pengguna yang semakin bijak, mahukan supplement yang bukan sahaja mencantikkan kulit namun dalam masa yang sama, kesihatan diri turut terjaga... saya gembira kerana boleh berkongsi kebaikan-kebaikan supplement shaklee dengan semua... :)

ok, untuk hari ini...jom kita tengok apakah itu healing crisis...? memandangkan ramai customer yang bertanya kenapa rasa sakit kepala, kenapa tumbuh jerawat...kenapa kena cukup air...so, jom baca kat bawah ni...


Kadang-kadang bila kita makan supplement, kita tak rasa lebih sihat malah rasa lebih teruk dari sebelumnya. Sebenarnya kita sedang mengalami healing crisis. Jom baca tentang healing crisis oleh Dr. Mary Ruth Swope dari Columbia Unversity ni.

Apakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.

Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.

Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Setelah Mengambil Supplement?

menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila seseorang mengambil supplement ke dalam diet, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.

Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit, lebih banyak pergerakan usus. Ini adalah tanda-tanda badan sedang melalui detoksifikasi.

Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada permulanya, lebih karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah dibersihakn, paip akan menjadi cantik dan bersih semula.

Adakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Suatu Petanda Yang Baik?
Ya. Krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau supplement yang anda ambil, sememangnya berkesan.

Sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah kepada proses penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku kepada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kesihatan anda masih di tahap yang tinggi untuk membuat respons kepada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walaubagaimanapun, apabila tidak ada krisis pemulihan berlaku, ia mungkin kerana sama ada tubuh anda sememangnya tiada toksin dan kesihatan anda di tahap yang paling optimum, atau badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan supplement, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.


Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?

Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.

Kebanyakan Orang Berasa Lebih Baik Selepas Mengambil Supplement, Tetapi Saya Telah Mengamalkan Pengambilan Supplement untuk Seketika, dan Saya Tidak Perasan sebarang Perbezaan. Mengapa Ini Terjadi?

Secara umumnya, selepas 1-2 bulan selepas pengambilan supplement, anda akan merasa beberapa perubahan (seperti semakin bertenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll.) Jika anda tidak sedar akan peningkatan apa-apa, penjelasan yang mungkin adalah:

1. Anda tidak mengambil dengan konsisten

2. Anda tidak mengamalkan seperti dos yang disyorkan

3. Takut melalui krisis pemulihan yang teruk, jadi anda berhenti mengambil semuanya sekali gus

4. Gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang

5. Penyakit kronik - memerlukan tempoh yang lebih lama untuk pulih

6. Keadaan tubuh yang kronik

Tanda Krisis Penyembuhan (Healing Crisis) dan Kemungkinan Punca



Bagaimanakah Melalui Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Pada waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya, dan makanlah lebih sayuran dan buah-buahan. Minumlah sikit-sikit tapi kerap. Pilih air kosong instead of air manis . Selagi kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. In sha Allah.