Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 16 April 2013

tips penjagaan kulit dan collagen

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah..sempat lagi update belog...ok, semua orang nak cantik kan...? tapi bagaimana...? ok, jom kita tengok tips kat bawah untuk penjagaan kulit yang cantik jelita...wah...? hehee...
tips penjagaan kulit cantik jelita:

1.Minum 8 gelas air putih setiap hari..untuk yang ambil supplement macam saya, air wajib 3 liter sehari...dapat 5 liter lagi bagus...:)

2.Lakukan senaman kerana ia bukan sahaja baik untuk tubuh tetapi juga dapat membantu kita mendapatkan kulit cantik dan sihat berseri

3.Pastikan kulit kita mendapat "makanan" yang terbaik menerusi khasiat buah buahan segar

4.Pakai pelembap wajah setiap hari.Pilih pelembap yang bebas minyak..haa, yang ni...cari produk yang organik yer semua...yang ada chemical tu x elok untuk kulit...:)

5.Elakkan kemarahan kerana ia boleh menyebabkan kerosakkan pada kulit anda.Sentiasa tenang dalam apa jua keadaan.Kalau cepat marah nanti cepat tua tau :P

6.Jangan sentiasa mengenakan solekan,Biar kulit berehat seketika

7.Jangan terus tidur tanpa menanggalkan mekap terlebih dahulu

8.Jangan menggunakan sabun atau sebarang product selain product penjagaan kulit yang sesuai dengan kulit kita.

9.Berhenti pengambilan makanan ringan kerana ia boleh merosakkan kulit kita.

10.Makanan tambahan seperti Vitamin amat penting untuk kesihatan kulit.Walaupun begitu,tidak bermakna jika kita tidak mengamalkan makan harian yang berkhasiat

11.Pastikan kita tidur cukup iaitu 8 jam sehari.
  
ok...semua dah baca tips diatas kan...? insyaAllah, kalau kita ikut tips diatas betul-betul..kita akan mendapat kesan yang kita inginkan..cantik tu satu anugerah tahu...dan usaha kita untuk menjaga kecantikan kita tu, perlu seiring dengan keinginan kita untuk cantik dan sihat...
 
ok, nampak tak saya highlight yang no.10 tu...? haa, kat situ dinyatakan bahawa pengambilan vitamin amat penting untuk penjagaan kulit...so, sebagai pengguna tegar produk shaklee, saya nak syorkan satu produk yang sangat bagus untuk anda yang inginkan kulit yang cantik dan sihat dengan feedback yang cepat dan positif... 

  SHAKLEE PRODUCT: 
SHAKLEE COLLAGEN POWDER
apa itu collagen powder...? kenapa saya beria nak korang cuba...?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 

Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

 KESAN KEKURANGAN COLLAGEN 

kesan dan faedah pengambilan collagen shaklee:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
awesome kan shaklee collagen ni...? nak tahu awesome ke tak untuk awak semua...jom cuba...emel saya laju-laju..best price untuk anda...:) dan...untuk anda...yang teringin nak tahu...apa itu supplement SHAKLEE...apa yang best nya bila membeli shaklee dengan saya...apa tips yang anda dapat dari saya...jangan ragu-ragu..jangan segan-segan..anda semua boleh emel saya...

FREE CONSULTATION untuk anda...:)

CREATING HEALTHIER LIFE..

hubungi saya:: 
EID MAZNI
eid.nurmaidah@gmail.com...

shaklee independent distributor
ID: 914371
 
LOTS OF LOVE,
EIDMAZNI