Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Monday, 15 April 2013

cerita produk kecantikan

Assalamualaikum semua...

ibu pesan, update belog hari-hari...share kebaikan produk...insyaAllah, ramai yang akan cari kita nanti...:)

Alhamdulillah...sekarang ni facebook tu dah jadi tempat jual beli pulak...banyak sangat iklan-iklan produk kecantikan, baju, tudung...dan banyak lagi lah..bila click pada home je, satu produk tu sampai 3 4 orang share..yer...dunia di hujung jari sekarang...

hmm...dengan lambakan produk kecantikan dan kesihatan sekarang...semuanya BERANI menjanjikan kesan-kesan dalam tempoh yang tertentu...CANTIK DALAM 2 MINGGU...TURUN BERAT 5KG SEMINGGU...BOLEH PUTIH HANYA DENGAN CONSUME PRODUK INI...aaaaahhhh..banyak lagilah...semuanya cepat...semuanya ekspress...dan customer jadi rambang mata...TERUJA...!! tambah-tambah bila tengok testimoni yang pelbagai...yang gelap kusam tetiba cerah cam snow white...yang gemok membuncit tetiba badan macam siti nora liza...haruslah nak...sape yang tak nak kan...? 

TAPI...saya mula ragu-ragu...sejauh mana keberkesanan produk itu...? apa nanti kesan pada kemudian hari...yang turun berat 10kg seminggu tu nanti kalau stop ambik produk tu gemok boncit balik tak...? dan seolah-olah kita semua yakin dengan statement penjual..betul berkesan ni, banyak testimoni dah..bahan semulajadi...

jangan salah faham...saya hanya menyuarakan pendapat saya...saya juga pengguna produk-produk kecantikan...lebih tepat lagi, saya pengguna SHAKLEE...supplement yang dah lebih 50 tahun di malaysia tu...eh, eh...dengan SHAKLEE ni tade pulak saya ragu-ragu kan dengan bahan-bahannya, dengan keberkesanannya...? 

sebenarnya begini...pengambilan supplement perlu ada guide yang betul...nak kurus perlu ada cara yang betul...nak naik berat ada jadual pemakanannya...nak cantik kulit, cerah berseri..ada tips penjagaannya...dan saya percaya, tak ramai sebenarnya yang boleh bagi suggestion yang betul instead of awak ambil supplement ni dan awak tengok kesan dalam 2 minggu...contoh...saya tidak mempertikaikan produk lain...saya cuma mahu mengajak kita semua...awak dan saya...MEMBELI DENGAN BIJAK....

bagaimana...? ok, jom tengok tips...ihiks..

~ disaat anda teruja dengan segala testimoni bagai...sila ambil nafas perlahan-lahan dan tanya diri anda...perluke ambil supplement ni...? nanti ape kesan dia...? berapa harga dia...? untuk sebulan berapa banyak perlu spend duit untuk supplement...? tanya...dan make sure anda ada jawapan...

~ perhati kandungan dia...halal atau tak...baca pelbagai testimoni...cari kat sheikh gugel ape side effect product tersebut..dari company mana...ada yang tiruan tak...dan tanya kawan-kawan jugak...

~ cari substitute produk yang sama fungsi dengan produk tersebut...compare...bandingkan harga...bandingkan kelebihan dan tempoh pengambilan sesuatu produk tu...

~ tanya penjual tersebut..bila awak beli supplement tu,,,apa yang awak dapat...? i mean, kalau ada masalah, boleh mengadu bertanya ke...? sebab ada sestengah penjual, tak layan sangat pertanyaan2 ni..

~ dan ingatlah...supplement hanya membantu anda sebanyak 50% - 70% sahaja...so, fikir2kan juga bajet anda...sebab, untuk dapatkan kesan yang terbaik...pengambilan supplement haruslah secara konsisten dan berterusan...:)

ini hanya pendapat saya...dan saya share pengalaman saya sahaja...sebab saya salah seorang dari anda...mudah sangat teruja dengan produk2 kecantikan ni hah...maklumlah...saya punya kulit xberapa nak gebu gebas putih berseri sangat kan...heee...

dan Alhamdulillah...dalam pencarian saya...SHAKLEE adalah yang terbaik...everyday, saya rasa teruja nak ambil supplement sebab dapat guide dan tips yang betul dari ibu...:) susah taw nak konsisten ambil supplement ni melainkan ada orang support dan bagi semangat pada kita...:) 

ok...untuk anda...yang teringin nak tahu...apa itu supplement SHAKLEE...apa yang best nya bila membeli shaklee dengan saya...apa tips yang anda dapat dari saya...jangan ragu-ragu..jangan segan-segan..anda semua boleh emel saya...

FREE CONSULTATION untuk anda...:)

CREATING HEALTHIER LIFE..
 hubungi saya:: 
EID MAZNI
eid.nurmaidah@gmail.com...

shaklee independent distributor
ID: 914371
 
LOTS OF LOVE,
EIDMAZNI