Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Sunday, 3 March 2013

random

assalamualaikum...

selamat pagi semua....:) masih pagi lagi kannnn...

~ walaupun weekend...kena bangun awal...sumber rezeki....jangan bila matahari dah tongkat langit baru nk bangun...eh...eh...:) 

~ kerja banyak...quiz dah sampai 2 3 seminggu...test dah mula menunjukkan diri...mid term pun dah nampak bayang dah...masih berani nak berpoya-poya layan drama korea bagai sampai 2 3 pagi...? tapi cerita " the moon embraces the sun" sumpah buat i jurai-jurai air mata....heee

~ bisnes shaklee terpaksa slow sedikit...xsempat nak sharing banyak-banyak kebaikan produk...xsempat nk buat reading pasal produk...xbest lah nk share aci copy paste dari blog orang...tapi, sape2 yang nak order boleh je...:) 

~ buku-buku yang dibeli hasil dari "pemberian dato' najib" hanya mampu dipandang jek...anyone yang sudi bacakan untuk saya...?

~ berat dah bertambah 1.5kg...tapi kakak herbalife suruh kurangkan berat....ayokk...punyalah bercinta diri ini naekkan berat badan...macam membe saya cakaplah..." kalau eid turunkan berat...entah apelah yang tinggal nanti...kena tiup angin pun melayang..." oh...i lap u bebeh...I am THAT slim...betapa kau tidak tahu...baju kurung aku mampu cover 'kegemokkan' diriku ini...muahahaha...

~ tengok fb, gambar junior kawen...membe dah ada anak...kawan baik masa sekolah pun dah tunang...haish...perasaan apakah ini...??!! xpelah...i nak tunggu putera...ha...ha...ha...gelak lah sensorang....

~ bangun pagi-pagi dah merapu dengan kakak maen game candy crush kat fb...menggoda betul...sebelum ni bole la lagi pejam mata buat xtahu segala request bagai...tapi semalam, dengan cemerlangnya diriku ini main game....lepas tu terus pening satu hari sebab lama sangat pandang skrin laptop...padan muka diri sendiri....

mr.boyfie...ade hati nak merajuk lagi...?? 

~ "mr.boyfie" merajok sebab saya ignore dia hampir seminggu lamanya...alah, sebelum ni buat xtahu tade masalah pun...tapi weekend ni bangun pagi tengok matahari je dah pening...kepala berdenyut bagai...migrain lah..sape suruh xpedulik dia hampir seminggu...??!!! terus ambik belai-belai, lap lense dia, pakai dan berangan depan cermin...heee...

~ ada quotes...dari novel hlovate..Aa + bB...sape baca cepat tekan keyboard laju-laju...:P love lessons addin shah ng mercedes benz aka benji..." starts a day with something sweet...and end it with something sweeter..." hari-hari saya buat...hehe...kalau siang hari makan 5 biji...malam makan 10 biji...mmg sweeter la sangat...penyebab kegemokkan betul...


~ sekarang ada habit baru...beli lunch je ambik gambar wasap kat kakak bulat tu...cakap harini makan ape...saje bagi dia terliur time keje tu...saje nak goda dia suh beli lunch jugak..kasi musnah itu plan diet dia...muahahaha...

~ saya punya pencil case warne merah nk pink...atas dia ada quotes, " tough time don't last....tough people do!! " so bila rasa terbeban keje banyak...stress kat kelas...bila pandang pencil case ni terus rasa semangat....berjasa betul pencil case ni....peluk tidur...hehe...


banyaknya merapu...ini random je...banyak lagi nak cakap...banyak lagi nak buat...exercise/workout hari2 atau tiap minggu xmampu nk start lagi...nak pegi zumba kat sports complex pun belum lagi...

gambar terbalik...malas nak rotate....:) teringin nak makan kek red velvet lagi...!!! 


p/s:: 

tahu x...bila rasa letih...stress...keje banyak...ataupun rasa nak bercakap dengan orang...ada orang cakap, solat..baca quran...dengar bacaan quran ke...mengadu dengan Allah...itu memang penting...A compilation of love letter can sooth you...anytime...

tapi satu benda yang saya selalu buat....telefon bonda ngan abah...terus diri rasa semangat...walaupun sekadar cakap, saje je telefon bonda...saje je abah kol nak borak-borak...terus hari yang suram menjadi ceria...tahu kenapa...? sebab dalam cakap-cakap bonda ngan abah tu...terselit DOA....segalanya doa...istimewa kan parents kita....? Alhamdulillah....


lots of love, 
eid mazni