Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 12 March 2013

set supplement skincare :: shaklee review

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum...

lama saya berfikir..lama saya ambil masa nak share entri ni dengan anda semua...saya kurang gemar bergambar...apatah lagi upload gambar pada blog atau facebook...hanya beberapa keping sahaja...itupun atas jasa 'tag' dari rakan-rakan FB...

anyway, Alhamdulillah...setelah hampir 3 bulan saya konsisten consume set supplement shaklee..saya dapat rasa perubahan ketara pada kulit muka saya...saya dah buat review juga sebenarnya pasal perubahan yang saya alami ni...cuma xletak gambar sekali...kali ni, saya letak gambar ye...dah sampai masanya saya share gambar untuk anda semua tengok dan nilai sendiri keberkesanan supplement shaklee ni...

saya dan shaklee

 ~ saya selalu baca blog kak Hani yang sekarang dah jadi ibu saya dalam bisnes ni...Alhamdulillah...seriously nak kulit cantik n flawless macam dia...setiap entri baru dia saya baca...xpernah miss...cuma masa tu bajet tade lagi untuk consume supplement...cuma mampu baca sahaja...dan, faktor utama yang menambahkan kekuatan saya untuk consume shaklee adalah kerana ciken pox...orang cakap, bila ciken pox dah naik ke muka, susah parut nak hilang...even sampai sekarang, saya berpantang segala benda dan elakkan diri dari terkena hujan....

saya hanya MC seminggu sahaja untuk ciken pox...dan xsepenuhnya sembuh lagi...tak terasa nak sambung MC sebab kerja banyak...terus mengadu pada kak Hani..saya nak beli ESP supaya ada tenaga saya ke kelas...xmengantuk dan xletih...kak Hani masa tu suruh saya ambil ESP dan vitamin E untuk pudarkan parut kat muka...parut masa tu teruk...saya sendiri pun gerun tengok...lepas tu, saya terus beli set D yang terdiri daripada Vitamin B complex dan E complex, masa tu vitamin C tade lagi...dan saya add on GLA complex...

Alhamdulillah...kak hani sentiasa guide saya...nasihatkan saya...pesan minum air banyak-banyak...bagi semangat supaya terus konsisten dengan pengambilan supplement...dan sehingga sekarang...ada banyak perubahan pada kulit muka saya...

kiri:: selepas consume set D... 
kanan:: sebelum ambil supplement...muka penuh dengan parut ciken pox...

banyak yang berubah...saya senaraikan satu persatu...
~ kulit dah x kusam...lembut dan kurang berminyak....
~ parut ciken pox..semakin lama semakin menipis dan beransur hilang...
~ nampak lebih bermaya dan lebih sihat...
~ GLA complex stabilkan hormon saya dan period pain dah xteruk macam dulu...
~ E complex sembuhkan luka ciken pox saya dengan cepat...
~ ESP bagi tenaga cukup untuk saya walaupun terlambat ambil lunch..

ini yang saya rasa...dan, ada juga sepupu serta junior saya tegur kulit muka saya...hari jumaat lepas, saya ada lab waktu petang...dengan cuaca panas dan saya hanya memakai baby powder...sebab pelembap olay dah habis...sampai kat lab, duduk berbual dengan junior...dan dia cakap...muka kak eid nampak bersih...dah x macam dulu...terus hati berbunga-bunga...dan jujur saya bagitahu dia, saya guna supplement shakle..(kongsi rahsia sket..ehehe)

kazen-kazen yang tengok gambar ni pun cakap kulit makin cerah...nampak bersih dan sihat...dan insyaAllah, perjalanan saya dengan supplement shaklee ni akan berterusan sampai bila-bila...janji xnak curang dah...:)

kak cpm honey nurhaliza...ibu..kakak..penasihat kecantikan dan bisnes saya...syukur sangat sebab boleh kenal kak hani..:)


dan sekarang ini...saya sedang istiqamahkan diri untuk up kan pengambilan air seharian kepada 4 liter dan seterusnya 5 liter sehari macam ibu saya ni...:) air merupakan faktor penting untuk dapatkan kulit sihat dan cantik taw...

so, untuk sesiapa yang mahukan kulit yang betul-betul cantik dan sihat...boleh hubungi saya...saya akan bantu anda untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik seperti yang anda idamkan...saya akan guide mana-mana supplement yang sesuai untuk anda bersesuaian dengan masalah kulit yang anda alami...mulakan langkah pertama anda sekarang..jom jadikan kulit sihat dan cantik satu kenyataan...


set supplement shaklee adalah eksklusif...supplement ini hanya boleh didapati daripada distributor2 sah shaklee dan di branch shaklee sahaja...

untuk anda yang ingin walk in kemana-mana branch shaklee yang terdekat...boleh guna ID saya 914371 untuk pembelian...selepas itu, emelkan resit pembelian kepada saya dan saya akan guide waktu pengambilan supplement untuk anda...


sihat dan cantik dengan shaklee...
 hubungi saya::

eid.nurmaidah@gmail.com...

shaklee independent distributor
ID: 914371
 

Sunday, 10 March 2013

PMS vs. GLA

Assalamualaikum semua...

Siapa tahu apa itu Premenstrual Disopheric Disorder...? atau Pemenstrual syndrom...? ada orang pernah mengalami...dan yang pasti, penyakit ni hanya menyerang kaum wanita sahaja....:) ok, period pain tahu kan...? senggugut lagilah tahu kan...? hiks....ok, entri ni nak cerita pasal ni lah...

istimewa kan kita? *gadis-gadis manis..wanita-wanita yang cantik*....sakit yang memang akan datang setiap bulan lah...dan kadang-kadang sakit ni boleh berlanjutan sampai 2 minggu...haha...tanda-tanda setiap kali nak period memang muncul seminggu awal kan...? tapi bergantung pada orang jugak...dengan emosi yang xstabil...muka ketat...kadang-kadang boleh nangis x tentu pasal...mudah terasa...

dan saya adalah antara orang-orang yang mengalami period pain yang teruk...seharian atas katil dengan pelbagai posisi tunggang terbalik...botol air panas, minyak panas...semua tersedia kat tepi katil..memang gaya dah macam orang pantang...boleh skip kelas semata-mata period pain...nak jalan pun susah...muscle cramp...(T_T) kadang-kadang kalau pergi klinik, memang doc akan inject lah...tapi makhluk ni, memang xpernah nak jengah klinik kalau period pain...xkan nk g klinik tiap-tiap bulan semata-mata period pain....?

dulu masa sekolah, ingat lagi...cikgu kaunselor kami, umi mordiana...bila kitorang ada talk kat masjid khas untuk pelajar perempuan, umi ada sebut pasal ni...umi cakap, period pain tu, sebab ari-ari kita menangis....*wink...wink* ni bukan setakat ari-ari menangis...diri sendiri dah meraung bagai..huk...
ada orang yang faham...ada orang yang x faham...xkanlah sakit tu xpernah berkurang kan...? xkanlah tiap-tiap bulan ada...? bagi orang yang xpernah merasa..memang tak kan tahu macam mana rasa sakit ni...dulu, saya ambil pain killer yang warna pink tu...khas untuk senggugut...sebab duduk hostel, xdek orang nak jaga...sampailah satu hari pergi farmasi...beli pain killer yang lagi power sebab dah xtahan sangat...dalam masa setengah jam je dah elok...tapi dah namanya pain killer...lepas tu, saya stop terus..memang x ambil dah...prefer tuam dengan air panas atau sapu minyak panas je..sampailah sekarang...memang rutin setiap bulan...

cuma, sejak 2 bulan ni...rasa sakit tu dah xseteruk dulu...bolehlah setakat separuh hari je terguling atas katil...masih sakit lagi...xdeklah teruk macam dulu...dah boleh buat kerja...hormon stabil...jujur saya cakap, saya nak suggest GLA Complex ni untuk semua orang yang mengalami masalah senggugut...it helps...



GLA Complex...kecil yang banyak manfaat...

 
saya dah consume GLA complex hampir 2 bulan...dan Alhamdulillah...untuk 2 bulan ni, senggugut dah tak teruk, hormon dah stabil...dan kitaran period pun ok..cukup-cukup kiraan hari...Alhamdulillah...saya berani ambil supplement ni sebab dia bukan pain killer...dia stabilkan hormon...betulkan balik kitaran period kita...dan secara perlahan-lahan dia reduce kan rasa sakit senggugut kita...banyak lagi kebaikan GLA ni...salah satunya dia boleh merawat eczema....

kelebihan GLA Complex

Antara testimoni yang berjaya...

pilihan kat tangan kita...saya ambil GLA bukan sahaja untuk period pain...tapi lebih untuk kestabilan hormon sebenarnya...dan, sejujurnya, saya xnaklah rasa period pain tu hilang terus...cuma saya syukur sangat bila ia berkurang..dah x teruk macam dulu...sekurang-kurangnya, saya masih lagi berpeluang untuk rasa sakit tu...:) rasa pelik lak bila xkena period pain...hiks...:) 
 
ok, untuk anda yang berminat nak try GLA Complex ni...boleh contact saya....insyaAllah best price boleh bagi...xmahal pun...dan sangat berbaloi untuk fungsi dia tu...:) 
 
 hubungi saya::
eid.nurmaidah@gmail.com...
shaklee independent distributor
ID: 914371
 
 


Tuesday, 5 March 2013

pintu murah rezeki

"8 PINTU MURAH REZEKI" ialah:

1. Jangan Derhaka dengan Ibu Bapa.
2. Jangan Bergaduh dengan Saudara Mara.
3. “Tidak akan papa kedana orang yang pergi menunaikan haji..”
4. Sentiasa sembahyang sunat Dhuha.
5. Jangan tidur selepas solat subuh.
6. Selalu baca doa Al-Waqiah.
7. Rezeki ada dalam perkahwinan.
8. Rezeki ada pada anak “Semasa bayi itu lahir, 4 perkara ditetapkan antaranya ialah rezeki dan rezeki anak itu juga akan turun kepada ibu bapanya.

Wallahualam.

Sunday, 3 March 2013

random

assalamualaikum...

selamat pagi semua....:) masih pagi lagi kannnn...

~ walaupun weekend...kena bangun awal...sumber rezeki....jangan bila matahari dah tongkat langit baru nk bangun...eh...eh...:) 

~ kerja banyak...quiz dah sampai 2 3 seminggu...test dah mula menunjukkan diri...mid term pun dah nampak bayang dah...masih berani nak berpoya-poya layan drama korea bagai sampai 2 3 pagi...? tapi cerita " the moon embraces the sun" sumpah buat i jurai-jurai air mata....heee

~ bisnes shaklee terpaksa slow sedikit...xsempat nak sharing banyak-banyak kebaikan produk...xsempat nk buat reading pasal produk...xbest lah nk share aci copy paste dari blog orang...tapi, sape2 yang nak order boleh je...:) 

~ buku-buku yang dibeli hasil dari "pemberian dato' najib" hanya mampu dipandang jek...anyone yang sudi bacakan untuk saya...?

~ berat dah bertambah 1.5kg...tapi kakak herbalife suruh kurangkan berat....ayokk...punyalah bercinta diri ini naekkan berat badan...macam membe saya cakaplah..." kalau eid turunkan berat...entah apelah yang tinggal nanti...kena tiup angin pun melayang..." oh...i lap u bebeh...I am THAT slim...betapa kau tidak tahu...baju kurung aku mampu cover 'kegemokkan' diriku ini...muahahaha...

~ tengok fb, gambar junior kawen...membe dah ada anak...kawan baik masa sekolah pun dah tunang...haish...perasaan apakah ini...??!! xpelah...i nak tunggu putera...ha...ha...ha...gelak lah sensorang....

~ bangun pagi-pagi dah merapu dengan kakak maen game candy crush kat fb...menggoda betul...sebelum ni bole la lagi pejam mata buat xtahu segala request bagai...tapi semalam, dengan cemerlangnya diriku ini main game....lepas tu terus pening satu hari sebab lama sangat pandang skrin laptop...padan muka diri sendiri....

mr.boyfie...ade hati nak merajuk lagi...?? 

~ "mr.boyfie" merajok sebab saya ignore dia hampir seminggu lamanya...alah, sebelum ni buat xtahu tade masalah pun...tapi weekend ni bangun pagi tengok matahari je dah pening...kepala berdenyut bagai...migrain lah..sape suruh xpedulik dia hampir seminggu...??!!! terus ambik belai-belai, lap lense dia, pakai dan berangan depan cermin...heee...

~ ada quotes...dari novel hlovate..Aa + bB...sape baca cepat tekan keyboard laju-laju...:P love lessons addin shah ng mercedes benz aka benji..." starts a day with something sweet...and end it with something sweeter..." hari-hari saya buat...hehe...kalau siang hari makan 5 biji...malam makan 10 biji...mmg sweeter la sangat...penyebab kegemokkan betul...


~ sekarang ada habit baru...beli lunch je ambik gambar wasap kat kakak bulat tu...cakap harini makan ape...saje bagi dia terliur time keje tu...saje nak goda dia suh beli lunch jugak..kasi musnah itu plan diet dia...muahahaha...

~ saya punya pencil case warne merah nk pink...atas dia ada quotes, " tough time don't last....tough people do!! " so bila rasa terbeban keje banyak...stress kat kelas...bila pandang pencil case ni terus rasa semangat....berjasa betul pencil case ni....peluk tidur...hehe...


banyaknya merapu...ini random je...banyak lagi nak cakap...banyak lagi nak buat...exercise/workout hari2 atau tiap minggu xmampu nk start lagi...nak pegi zumba kat sports complex pun belum lagi...

gambar terbalik...malas nak rotate....:) teringin nak makan kek red velvet lagi...!!! 


p/s:: 

tahu x...bila rasa letih...stress...keje banyak...ataupun rasa nak bercakap dengan orang...ada orang cakap, solat..baca quran...dengar bacaan quran ke...mengadu dengan Allah...itu memang penting...A compilation of love letter can sooth you...anytime...

tapi satu benda yang saya selalu buat....telefon bonda ngan abah...terus diri rasa semangat...walaupun sekadar cakap, saje je telefon bonda...saje je abah kol nak borak-borak...terus hari yang suram menjadi ceria...tahu kenapa...? sebab dalam cakap-cakap bonda ngan abah tu...terselit DOA....segalanya doa...istimewa kan parents kita....? Alhamdulillah....


lots of love, 
eid mazni

Saturday, 2 March 2013

Petua Untuk Awet Muda Cara Islam

Petua Untuk Awet Muda Cara Islam

Petua 1 : 
Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

Petua 2 : 
Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

Petua 3 :
 Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

Petua 4 : 
Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

Petua 5 : 
Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian.

Petua 6 : 
Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

Petua 7 : 
Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

Petua 8 : 
Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping. *ni kalau kalian ada air telaga la yer.

Petua 9: 
Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah kalian dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.
 
jom kita amalkan sama-sama...amalkan yang mudah-mudah je dulu...kalau dapat amalkan semua 8 petua ni lagi bagus...:
 
lots of love,
eid mazni