Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Thursday, 20 December 2012

review ESP dan chicken pox

assalamualaikum...

entri chicken pox belum habis lagi...? hehe,...ampun, saya tak nak habiskan cerita chicken pox tu...bosan...tapi, ada jugalah kaitannya...

haa...ingat x saya pernah cakap dalam entri chicken pox tu yang saya mudah letih...tak boleh fokus lama-lama...migrain yang teruk...okei, itu antara sympton-sympton yang saya alami semasa dalam proses penyembuhan dari chicken pox...even parut pun masih bermaharajalela di pipi niha...sebab sendiri garu...siapa sruh kan...?? hehe

okei...so, sekarang dah ok ke...? dah sihat...?? hehe...Alhamdulillah...dengan izin Allah dan kesedaran sendiri yang diri ini sangat-sangat memerlukan supplement....maka saya pejam mata je habiskan hampir separuh duit belanja untuk bulan ini semata-mata nak beli supplement untuk sihat...janji saya boleh concentrate buat kerja dan bersemangat serta tidak mengantuk di dalam kelas....

Alhamdulillah...supplement itu berkesan untuk saya...

so, my review is::
a) badan dah tak letih macam awal-awal dulu dah...
b) dalam kelas dah tak mengantuk dan boleh tumpu lama...membe kiri kanan saya semuanya hampir tersengguk-sengguk untuk kelas jam 11.30 -1 ...tapi, saya masih boleh senyum lebar n celik mata luas-luas...
c) parut-parut luka ciken pox saya semakin menipis...tangan ni gatal sangat menggaru luka-luka yang ada...hasilnya parut berlubang...after seminggu consume supplement ni...saya tengok parut yang berlubang dah semakin menipis n luka-luka yang bersisa hapir sembuh...
d) kulit rasa lembut dan makin cerah...? erk..y ni saya xpasti sangat la betul ke x...tapi, ada orang tegur...
e) lagi...? kita tunggu lagi sebulan setengah...ape jadi..hehehe...

haa, korang semua mesti tertanya-tanya kan supplement apa yang saya ambil...berapa harganya...apa lagi khasiatnya...dan saya pasti, kalau saya bagitahu nama produk ni...mesti dah ramai yang telah menggunakannya ataupun pernah terbaca tentang produk ni...

ok...jom kita tengok, supplement apekah...:)






















tadaaa...!!!

haaa...inilah dia...ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) daripada SHAKLEE...:) 
sungguh jatuh cinta dengan ESP ni taw...1 canister ni boleh tahan 2 bulan...dan rasa dia sedap sangatttttt....:) 

okei, jom kita tengok, apa sebenarnya ESP ni dan apa lagi kelebihannya...

Apakah Energizing Soy Protein?

~ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Tahu kan, asas tubuh kita adalah sel. Dari sel ini akan membentuk organ, dan akhirnya membentuk sistem tubuh kita.

~ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.

~ Selain soya, protein boleh diperolehi daripada daging, ikan dan telur.

Apakah Beza ESP (singkatan bagi Energizing Soy Protein) dengan sumber protein lain?

~ Sumber protein lain mempunyai banyak side effect jika diambil dalam kuantiti yang banyak.Contohnya, daging jika diambil dengan kuantiti banyak akan berpotensi menaikkan kolestrol dalam badan kerana kandungan lemaknya. Ikan mengandungi merkuri terutama ikan dari jenis yang besar. Telur juga mengandungi kolesterol yang tinggi jika diambil dengan banyak.

Apa beza ESP dengan minuman soya jenis lain?

~ Protein adalah zat yang tidak tahan panas, kepanasan akan merosakkan elemen protein. Kebanyakan air soya di pasaran, meskipun yang dibuat sendiri akan melalui proses dimana soya2 ini dimasak dalam suhu tinggi dan ini akan merosakkan kandungan protein di dalamnya.

ESP tidak melalui proses tersebut dan kandungan protein di dalamnya terpelihara.

Siapa yang patut mengambil ESP?
~ Dicadangkan kepada semua kerana ia adalah asas pembentukan badan kita. Namun kepada golongan2 di bawah adalah lebih utama untuk mengambil ESP.

- Mereka yang sentiasa sibuk
- Mereka yang selalu berasa letih
- Ibu mengandung
- Ibu yang menyusukan anak


Apakah kebaikan ESP selain membina sel?

Antara kebaikan ESP ialah:
- Membekalkan tenaga
- Memberikan rasa kenyang
- Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
- Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
- Membanyakkan susu badan

Fakta tentang ESP
- Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna, perasa dan pemanis
- Tidak boleh dibancuh dengan air panas kerana ini akan merosakkan protein
- Sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga

KENAPA ESP SHAKLEE ADALAH HOT STUFF...:)

~ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

~ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

~ Membekalkan tenaga,

~ Memberikan rasa kenyang

~ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

~ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

~ Membanyakkan susu badan (milkbooster)

~ Membantu mengekalkan kepejalan otot

~ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

~ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

okei...inilah dia antara sebab-sebab kenapa saya sangat jatuh cinta dengan ESP...:) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saya nak kongsi kebaikan ESP ni dengan rakan-rakan blogger semua...
so, if  ada yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang ESP...? 
atau berminat nak dapatkan ESP dengan harga PROMO...???
berminat untuk consume full set supplement dengan harga menarik...?

boleh hubungi saya:
emel sebarang pertanyaan anda ke:
eid.nurmaidah@gmail.com..
shaklee independent distributor
ID: 914371

juga boleh LIKE page kami di SHAKLEE BEAUTY 

p/s:: jom kita sama-sama baiki sistem dalam tubuh badan kita terlebih dahulu sebelum kita ambil any skincare product yang mahal-mahal tu...bila sistem dalam badan kita ok, cukup zat, cukup vitamin....barulah skincare yang kita pakai boleh beri result yang terbaik dan mencantikkan kulit kita...insyaAllah...