Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Saturday, 22 December 2012

sembuhkan ECZEMA dengan SHAKLEE

Assalamualaikum.... 

semoga semuanya dalam keadaan sihat...okei...saya dah makin rajin update belog everyday...:) kan dah cakap, sebab SHAKLEE membuatkan saya ingin berkongsi tentang kelebihan produk ini dengan semua orang....

okei, semalam waktu lunch...saya lunch sambil tengok cerita running men...itu je masa yang ada untuk enjoy...waktu laen, FYP...entri ni saya menyelit bila dah bosan FYP...hehe...

okei, sambung  balik...ada jiran bilik sebelah datang kat saya...tanya jual lagi tak VCO...sebab dia nak belikan untuk membe dia yang ada eczema teruk sampai bernanah...sy bagitaw, kalau eczema dah teruk, saya suggest guna supplement shaklee...sebab saya xrasa VCO membantu...n after consult dengan kak hani...kak hani cakap, jangan bagi VCO, takut jadi makin teruk since dia nyer eczema dah bernanah....

okei...sebelum kita tengok apa supplement dari SHAKLEE yang boleh merawat eczema...mari kita kaji sikit dan membuat research bersama 'encik gugel' tentang eczema...:) 


Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.

antara kesan-kesan yang boleh dilihat::

kanak-kanak boleh dilihat pada:
a) lutut
b) pelipat siku
c) atas punggung
d) buku lali 
e) kulit kepala

dewasa lebih ketara pada:
a) belakang lutut
b) pelipat siku

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).


okei...so, apa rawatan yang diperlukan untuk eczema...? sepanjang pencarian saya dan pertanyaan saya pada customer yang mengalami sendiri masalah eczema...bila dorang pergi klinik, doktor akan bekalkan/suntik steroid untuk menahan/mengurangkan rasa-rasa gatal pada eczema tu...selain itu, turut dibekalkkan pil alahan atau krim untuk mengurangkan kegatalan kulit...namun, sampai bila kan nak bergantung pada eczema...? kerana cara-cara berkenaan bukanlah untuk rawatan jangka panjang...

apa supplement dari SHAKLEE yang kami sarankan...? 


GLA COMPLEX 

GLA (Gamma Linolenic Acid) digunakan oleh ramai wanita untuk mengekalkan kesejahteraan sepanjang kitaran haid bulanan mereka. Formula GLA Complex® Shaklee mengandungi GLA dan asid lemak omega-6 bertujuan untuk membentuk Prostaglandin, sejenis hormon yang membantu tubuh untuk mengawal proses kitaran dalaman.

GLA Complex® Shaklee adalah suatu formula unik yang membantu mengawal selia aliran darah. 

Fakta ringkas GLA Complex® Shaklee:

~ GLA membantu merangsang tubuh membentuk prostaglandin – bahan mujarab seperti hormon yang membantu mengawal kebanyakan proses badan seperti aliran darah yang sihat dan perlindungan dinding-dinding arteri.

~ Minyak Borage yang mengandungi kepekatan tinggi semulajadi GLA dan mudah diserap

~ Minyak Bunga Matahari, suatu sumber utama bagi asid lemak omega-6

~ Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imunisasi dengan membantu mengekalkan integriti sel.

Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

~ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
~ Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
~ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
~ Membantu dalam menangani menopus
 

~ Menguatkan kuku dan rambut
~ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
~ Membantu menangai ekzema
~ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
~ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
~ Menguatkan imuniti tubuh
~ Memperlahankan proses penuaan
~ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
~ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
~ Mengawal kolesterol
~ Untuk fungsi saraf

~ Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.

~ Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

 ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

~ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Tahu kan, asas tubuh kita adalah sel. Dari sel ini akan membentuk organ, dan akhirnya membentuk sistem tubuh kita.
 

Antara kebaikan ESP ialah:
- Membekalkan tenaga
- Memberikan rasa kenyang
- Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
- Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
- Membanyakkan susu badan

Fakta tentang ESP
- Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna, perasa dan pemanis
- Tidak boleh dibancuh dengan air panas kerana ini akan merosakkan protein
- Sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga

dengan pengambilan protein yang lengkap akan membantu anda memulihkan luka dan mengganti sel-sel padan badan kita...jadi, untuk mereka yang mengalami masalah eczema, adalah amat disarankan mengambil kedua-dua produk ini sekaligus supaya penghasilan sel dan penyembuhan berlaku serentak...insyaAllah...  

anda berminat untuk consume full set supplement ?
boleh hubungi saya:
emel sebarang pertanyaan anda ke:
eid.nurmaidah@gmail.com..

text/whatsapp 012 9532501 




atau 

klik link eSell saya: 

set ekzema shaklee
shaklee independent distributor
ID: 914371