Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Friday, 2 November 2012

gigi bongsu dan pain killer

Assalamualaikum....

hye readers....:)

okei, tuan punya belog sakit gigi...nak senyum pun xmampu dah....dah 3 minggu consume pain killer...start seminggu sebelum balik raya sebab masa tu ada mid term...sampai sekarang...hari ni...kalau x ambil ubat, haruslah menangis guling-guling kat atas lantai sebab sakit sangat...balik umah, hari raya ke3....terus pergi cabut...x mampu dah nak tanggung....lagipun, gigi tumbuh senget...sebab tu sakit sangat dari biasa....

anyway, gigi bongsu ni tumbuh 4 tahun lepas...dah lama la kan...tapi, even sampai skang dia tak tumbuh penuh...pecah gusi tu yang sakit...so, doc suggest suh cabut...masa awal-awal tumbuh lagi doc suruh cabut...kira minor surgery la, jahit sket lepas cabut tu...tetapi, memandangkan melayu seorang ni, tengok perkataan hospital pun dah agak-agak nak pitam x cukup nafas bagai...lagikan nak minor surgery pada diri sendiri...makanya, buat tak tahu jelah.....

lama-lama, dah tak boleh tahan...dengan pasrahnya pergi dentist n directly cakap, saya nak cabut gigi geraham bongsu....kiki...Alhamdulillah, masa nak cabut x sakit, n tade jahit2 pun...hee....so after cabut tu, doc just bagi pain killer je....n sekarang, harini dah masuk hari ke5....tetapi sakit sangat...gusi x sembuh lagi....:(

pergi klinik kat uia ni, doc cakap infections...adoi...lemah semangat...nak makan nasi, nak suap bukak mulut pun rasa ada benda jatuh...sujud masa tengah solat pun rasa dagu bawah ni sakit sangat....so, doc bagi antibiotik, ubat kumur, n again pain killer....maka, tabahlah wahai diri....

weekend ni, rehat lagi...betul, sakit gigi ni rasa dah x mampu nak buat ape2 kerja...nak bercakap pun tade mood...tapi, sebab perangai ni suka membebel, maka membebel la pada cik belog ni ha...at least, dah siap satu entry...hehehe....

em...em...dahlah, tajuk geraham bongsu x best...hehe...k bai...

p/s:: orang cakap, kalau dah tumbuh geraham bongsu, tinggi dah x naik...dah maintain...betul ke....?? xpe, sy tinggi macam model...opppssss...!!!


practice senyummm......ngeeeee...*sengih lebar-lebar*