Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Tuesday, 3 January 2012

Alhamdulillah...semoga Allah berkati...

salam...
Alhamdulillah..berakhir dah 1st paper....
Allah izin...saya dapat jawab...walaupun xsemua sy ingat...
walaupun xsemua saya study elok2...
tapi sekurang-kurangnya...
usaha ada...:) 


ade 4 lagi paper menanti...
bila da start exam ni...
mula lah nk stress segala bagai....
nak demam...xcukup tido...migrain (y ni mmg xdpt nak elak)...
Allah izin jugak..
sy hanya selsema biasa-biasa sahaja..
bersin sket2....
sakit kepala bila panas terik...itu pun sekejap...
(rasa macam nk kna tmbah power silau lagi jek...)
Alhamdulillah...Dia sayang...

saya tersentak membaca status sorang rakan fb...

skrng tiba musim exam....pas habis exam 1 paper, selalu dengo student2 kata..
"aaaa....selesai satu BALA.."
kawan2, sejauh mana kecintaan kita pada ilmu? mcm mana ilmu nk stay dlm jiwa kita klu kita sendiri tak suka ke dia...kita sendiri tak ikhlas nk belaja dia...
jomlah kita gantilah dengan...
"Alhamdulillah, smoga segala ilmu itu setiasa ada bersama2 dengan aku..."

tersentak sebab terkena batang hidung sendiri...
betul...kita kadang-kadang lupa..
kita belajar tu untuk ape...
untuk siapa....
klau lah siang hari dari awal sem tunggang terbalik pegi kelas...
pegi library...study...buat assignment...
buat projek sampai xtido2...
stay kt kulliyyah almost 24 hours sb buat projek pe sume...
n bila da habis final utk exam tu kita cakap da 'terlepas bala'...
x ke sia-sia namanya tu...? 
n menuntut ilmu...kemudian final exam itu dianggap bala...
ape lagi nikmat yang ade...??
sedangkan menuntut ilmu itu nikmat...
xsemua orang dapat masuk u...
belajar...buat degree...masters...
klaulah nikmat menuntut ilmu tu Allah s.w.t tarik...
xdapat nak bayangkan diri jadi macm mana nnti...

ape-ape pun...
Alhamdulillah...sampai ke tahap ini...
mendalami ilmu sampai peringkat ini...
berkesempatan mengenali mereka-mereka yang betul-betul berjihad menuntut ilmu...
Alhamdulillah...Allah izinkan bertemu rakan-rakan yang saling mengingatkan...
Alhamdulillah untuk segala nikmat yang xterhitung banyaknya....
Alhamdulillah...:)


p/s:: jaga diri...jaga iman...jaga hati....
jangan lupa minum madu yer rakan-rakan...:)