Google+ Followers

kita kawan..?? :)

Shaklee Updates

Monday, 26 December 2011

please go away...

Jika handphone menjadi punca kegersangan cinta, tukar sahaja nombor yang baru tanpa berfikir dua kali! Lemparkan sahaja semua gambar dan kenangan bersamanya di dalam longkang najis! Bukanlah membenci, tetapi tegas dalam prinsip!!!

Jika dirinya hadir melintasi kepala otak, ambillah sejadah, rendahkan dahi menyembah bumi, ciumlah haruman syurga segar mewangi sedang menanti doa-doamu sebagai tetamunya. Allah SWT, Tuhan kita yang telah lama dipinggarkan juga tidak putus menunggu air mata untukNya. Ketagih berbicara dengan hambaNya dengan taubat dan penyesalan yang mendalam.♥

semua nak dalam 1 entri.. (:

study week da bermula...kalau ikutkan, patutnye bermula hari jumaat lagi..sb kelas saya sampai khamis je...TAPI...kerana nak rehat n konon2 release tension nyer pasal...saya dengan selambanya balik umah okei...hehehe...
**sume orang mcm jeles la kan bila nmpak aku jln g engin bwk back pack nk balik umah masa kuiz aritu..erk...ade ke...?? :p **

okei2..balik umah sb nak topup kasih syg je...itu pon balik segambut jelah...mommy datang...haruslah balik umah k...heee....em, nnti2 la cerita pasal cuti2 topup kasih syg tu...hehe..
*saya da hutang korang 2 entri " nanti cerita "...satu y ni hari baru... n skang ni hutang lagi satu...ampunnn...hehe *

okei...back to the topic la...kelas da habis pon..n segala report n kuiz patutnyer da setel khamis aritu..TAPI...malas punye pasal n due kena hantar report ialah esok..27hb..maka...saya dengan suke hatinye telah menangguhkan keje selama beberapa hari...report VEIS lak tu...ape nk goreng nanti...?? esok da nak hantar...n harini da mula rasa xcukup tanah nk jejak sb report x siap lagi...tapi...still update belog...hehe..*sila amalkan selalu*...

harini kena siapkan jugak sebeum malam menjelma...WAJIB SIAP...oke..itu arahan mandatori keh...heeee...nnti xckup tanah nk study pulak...mulalah mata panda pegi jawab exam + dgn muka y da xmampu nk senyum + kepala berat bagai kena gelek dgn steamroller sb migrain terlampau...kata student...hehehe...

okei...exam saya TAHUN DEPAN...muahahaha...

3/1 - KINEMATIC AND DYNAMICS OF MACHINERY 
*okei..ini subjek febret...sb sy suka lecturer dia...hehe *

5/1 - MACHINE DESIGNS
*open book...tapi calculation berjela2 n segala jenis rumus kena apply..lecturer dia chomell okei..bila sir senyum la...hehe*

7/1 - INTERNAL COMBUSTION ENGINES
*this subject is killing me...cmark pon mcm da semput..nk jawab final...lagi2 la semput...oh..mmg kena struggle la...kalau x..jumpa tok moh lagi sem depan...tamo da...*

8/1 - VEHICLE ELECTRICAL INSTRUMENTATION SYSTEM 
*ni pon killer subject jugak...smua mechanism WAJIB ingat..*

11/1 - STRUCTURAL MECHANICS
*ni bole rilek sket...sb gap jauh...ok..tarikh ni bday saya..so, kena perform y terbaik tu..hadiah bday okei...hee*

so...?? ape lagi...pegi siapkan report n study okei...
okei...sebelom mommy pulang...mommy pesan...jangan stress2 okei...n me...noted mommy..!!! hehehe....mari kita bercinta...:)

Wednesday, 14 December 2011

wordless wednesday #2


luangkan masamu seluasnya hanya untuk Allah...
nescaya DIA aturkan kehidupanmu dengan baik...
beri hatimu hanya untuk Allah...
nescaya DIA akan temukanmu pemilik terbaek...

Sunday, 11 December 2011

tade idea

salam..:)
nak update belog tapi tade idea...
da dekat sejam jugakla asyik dok blogwalking je...
baca-baca belog orang...
rasa mcm da ada idea da..
tapi...
tataw nak tulis ape...
aiyokkk...
blogwalking lagi lah...!!! 
hehehe...

suke baca blog ni...
she wrote from her heart...sincere...deep...
i love the way she express herself...
credit to her...
:) 

seronok eh eid...mentang2 sok cuti...
selamba aje nk lepak kannn....quiz selasa nnti nk jawab ape...??
formula struct mech ko ganti dgn link blog eh...???
^^,

Saturday, 10 December 2011

abah...terima kasih

harini...hari lahir dia...
insan yang paling saya sayang....
insan yang sentiasa memberi sokongan....
kasih sayang...cinta....semangat....pujukan...
semuanya TANPA SYARAT....
dan abah...
terima kasih untuk semua itu....

untuk segala-gala yang TANPA SYARAT itu...

Thursday, 8 December 2011

malamni kita bercinta...

hati xtenang...
bila hati xtenang...
itu maksudnya...kita jauh dari DIA...
dan malam ni...
malam Jumaat...
kesempatan terbaek...
Midnight Qiyam Party n Tadarus...
insyaAllah...

Ya Allah...dekatkan hatiku hanya padaMu...labuhkan cinta di hatiku...dengan cinta kepadaMu...jangan Kau biarkan aku pergi jauh dariMU....


Ketika Allah rindu pada hambanya, Ia akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yg isinya adalah ujian. Dalam hadits kudsi Allah berfirman. "Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya karna Aku ingin mendengar rintihannya." (HR Thabrani dari Abu Umamah)